Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 33

Temat: Ceny Alfa Romeo 166 - tanie jak barszcz

Użytkownik Pirat drogowy Avatar AlfaFAN
    Mieszka w
    Pińczów
    Auto
    Fiat Tempra 1.6&2.0... mam nadzieję, że wkrótce Alfa Romeo...

Domyślnie

jesli beda jeszcze tansze to moze i ja kupie swoja wymarzona 156 :mrgreen: a za rok napewno beda tansze... :mrgreen:
    "Nie boje się kogoś kto trenował 10000 kopnięć, boje się tego kto 10000 razy trenował jedno kopnięcie..." - Bruce Lee

Użytkownik Znawca Avatar bimsky
    Mieszka w
    Alwernia
    Auto
    Toyota Camry + 75 3.0M

Domyślnie

A nie chce nikt przypadkiem zamienic 166 na bmw e39? Rocznik 2000, granatowa, zadbana.

Administrator weteran Romeo Avatar ozzy
    Mieszka w
    Opole
    Auto
    Maserati Levante S 3.0V6 benzina

Domyślnie

Tylko te ceny są... dziwne.
    Cytat Napisał Alfista
    alfy tanie a jak jakas awaria to zaraz tysiące lecą...
    a ci co mają zadbane w wiekszosci przypadkow i tak nie chcą sie ich szybko pozbywac..
    Masz Alfista rację, ale Alfa jest autem luksusowym, jak w BMW, Mercedesie czy Audi jakaś awaria się zdaży to też tysiące lecą... a jak w Volvo coś pójdzie to dramat... ASO omijać trzeba szerokim kołem.

I dlatego tego nie rozumiem. Skąd te ceny? 156'stki również spadły, ostatnio widziałem jakąś za 9000zł... no bez przesady.
    Jest: Maserati Levante S
    Były: Outlander II 2.0MIVEC CVT 2WD Lift, Mitsubishi Lancer Sportback CYxA 1.8; Ford Mondeo MK3 2.0 DuraTec Ghia; Alfa Romeo 156 2.0 T.S. Selespeed; Alfa Romeo 166 3.0 V6 SporTronic; Honda Civic 1.4i EJ9; Fiat 126p 650.

Rosik
    Gość

Domyślnie

Tak jak koledzy mówią, podsumować to można tak: podaż w górę (bo coraz więcej Alf z zachodu przypływa), popyt w dół (bo ludzie nie kupują, bo "Alfa wadliwa jest") = ceny w dół, żeby zbyć nadmiar podaży. Prosta zasada rynku

Użytkownik Fachowiec Avatar QBA
    Mieszka w
    Częstochowa
    Auto
    ALFA 166 SWAP 3.0+Q2 / ALFA 166 2.4 20v FL 180 HP/Jumper 2.8 JTD /Fiat Regata/Alfa 147 JTD 8v

Domyślnie

Mnie niskie ceny pasuja ponieważ planuje przed wakacjami spelnić moje marzenie i kupić 166
    http://www.flar-ital.pl/ - CZĘŚCI ZAMIENNE- SERWIS: Lancia, Fiat, Alfa Romeo
    USŁUGI AUTOLAWETĄ- POMOC DROGOWA

ViP Romeo Avatar Lesio
    Mieszka w
    Radom
    Auto
    Subaru Forester XT, Mini Countryman CS

Domyślnie

Według mnie na rynku jest tyle aut że należy się liczyć z tym aby sprzedać auta trzeba naprawdę zaproponować konkurencyjną cenę aby się go pozbyć. A jak wiadomo są auta które trzymają cenę i są samochody które niestety tracą na wartości.

Rudolf
    Gość

Domyślnie

Trzeba wiec jeszcze czesciej powtarzac że Alfy się psują, sa drogie w utrzymaniu i w ogóle do gulfów sie nie przymierzają :wink:
    Efekt: jeszcze stanieją i buractwo nie będzie kupowac zeby niszczyc i tuningować :mrgreen:

Użytkownik Pirat drogowy Avatar AlfaFAN
    Mieszka w
    Pińczów
    Auto
    Fiat Tempra 1.6&2.0... mam nadzieję, że wkrótce Alfa Romeo...

Domyślnie

Efekt: jeszcze stanieją i buractwo nie będzie kupowac zeby niszczyc i tuningować
    i ja kupie sobie 156 szybciej niz myslalem :mrgreen:
    "Nie boje się kogoś kto trenował 10000 kopnięć, boje się tego kto 10000 razy trenował jedno kopnięcie..." - Bruce Lee

Administrator weteran Romeo Avatar ozzy
    Mieszka w
    Opole
    Auto
    Maserati Levante S 3.0V6 benzina

Domyślnie

Cytat Napisał AlfaFAN
    Efekt: jeszcze stanieją i buractwo nie będzie kupowac zeby niszczyc i tuningować
    i ja kupie sobie 156 szybciej niz myslalem :mrgreen:
    To może teraz Ci i na 166 starczy
    Jest: Maserati Levante S
    Były: Outlander II 2.0MIVEC CVT 2WD Lift, Mitsubishi Lancer Sportback CYxA 1.8; Ford Mondeo MK3 2.0 DuraTec Ghia; Alfa Romeo 156 2.0 T.S. Selespeed; Alfa Romeo 166 3.0 V6 SporTronic; Honda Civic 1.4i EJ9; Fiat 126p 650.

Kosiar
    Gość

Domyślnie

cena lecą w dół jak cholera kiedy ja kupowałem moją 156 dwa lata temu ceny mojego rocznika w dobrym stanie utrzymywały się an 20-23 tyś zł teraz jest od 15 do 20 zależy od stanu.
    Fakt na drogach coraz więcej alf romeo ten fakt mnie nie pokoi jak zamacham ręką do alfy to odmacha a dużo osób nie odmachuje bo kupili ją tylko dlatego że to Alfa Romeo i ładnie wygląda , fakt że ich jest więcej jest tym bardziej smutny dlatego że Alfa przestanie być Alfa i spojrzenia przechodniów za tobą już nie będą takie częste