Hehe bocian taki zawsze jest. No ALE ma racje. Cinek dozbieraj kasy i kup z forum. Nie pożałujesz!
Fiat Tipo 2020 - Alfa Romeo 916 Spider 1996 - Ducati Multistrada 1100 2007 - Fiat Ducato Autolaweta 2002 - Nissan Leaf 2013
Mam chorobę zwaną ITALIA
Po prostu zawsze strasznie chciałem mieć Alfe 156 i miałem nadzieje że za tyle ile udało mi się jakoś uzbierać będę mógł ją w końcu mieć, ale skoro mówicie że nie ma szans to niestety ale będę zmuszony zrezygnować z alfy i kupić coś na co mnie stać. Straszna szkoda bo bardzo zależało mi na tym samochodzie
no z tą 7 możesz poszukać czegoś ( na 4-5 nie liczyłbym )
ale łatwo nie będzie o coś dobrego , raczej jakieś nakłady byłyby konieczne po zakupie
( choćby kpl rozrząd to już ok 1tys zł )
a te 7 to jest max co masz jak rozumiem bez żadnego zapasu na pierwsze poprawki i wymiany po zakupie ?
tzn liczyłem że przeznaczę około 7000 na samochód bo doliczając OC (w moim przypadku ok 1000zł) rejestracja i reszta opłat to wyjdzie mi już około 9000 zł. Wiadomo że 500 zł mniej czy więcej to nie jest różnica która dyskfalfikowałaby dany egzemplarz
Może tak może nie, ja mam drewnianą kierę i gałkę zmiany biegów, a panel normalny, konsola jest normalna z plastikuZ własnego doświadczenia wiem, że jak ktoś mówi, że Alfa jest konkret fura, bez wkładu finansowego, radzę się zastanowić...
takie pierdułki trzeba najpierw sprawdzic kontrolka poduszek to najprawdopodobniej (prawie zawsze) brak styku w kostce badz rozpiete kable a błąd abs tez moze powodowac zerwany przewodzik jak jechac po belle to tylko z kompem chcby miala kosztowac 2000pln bo wepniesz i masz elektronike czarno na białym,mechaniczne usterki zauwazysz gołym okiem a jak kupisz skarbonke to bedziesz pakował pakował pln i pakował....
'Nie uważaj się za fana motoryzacji póki nie kupisz Alfy,póki nie doświadczysz huśtawki bólu,rozczarowania i agonii po krótkiej chwili gdy wszystko jeszcze działało i byłeś na dobrej drodze'
Jeremy Clarkson
Ale aż tak Ci się pali z tym autem?? Przegladaj forumowy bazar i allegro. Wkońcu trafisz na Tą jedyną. Znając życie po kupnie innego auta (nieALFA) zaraz pojawiłaby sie 156 w zasięgu Twojej ręki. Ot taki los![]()
Fiat Tipo 2020 - Alfa Romeo 916 Spider 1996 - Ducati Multistrada 1100 2007 - Fiat Ducato Autolaweta 2002 - Nissan Leaf 2013
Mam chorobę zwaną ITALIA
DO 7tys możesz już diesla dorwać w niezłym stanie ale trzeba szukać
Generalnie wypowiedź jest taka:"albo jeździsz na gazie , albo na benzynie" i zawsze kiedyś bokiem gaz wyjdzie.
Najlepszym przykładem będą taksówkarze jak masz znajomych to popytaj ile takim cudem pojezdzisz...