Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Temat: Dwie sztuki ze śląskiego

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Falcon40
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9JTDm 150KM '07

Domyślnie

Powiem Ci, ze nie jest tak zle, jakby sie moglo wydawac. Jechalem dwoma 120KM 159 w SW, nastawiony sceptycznie, wyszlo jednak na to, ze auto daje rade. Pewnie po dluzszym uzytkowaniu zacznie brakowac mocy pod noga. Ale to chyba normalne, niezaleznie od silnika

Użytkownik Ogier Avatar kalma
    Mieszka w
    Gliwice
    Auto
    AR159 JTDm 16V 2007

Domyślnie

Ja przy przesiadce z Thalii 75KM na 159 JTDm 150KM najpierw miałem wrażenie "wow, jaka moc", po 10 dniach już mam "Jeździ całkiem fajnie, ale bez szaleństw". W takim tempie najpóźniej po miesiącu zawitam do Cinka na remap

Użytkownik Romeo Avatar Barus91
    Mieszka w
    Ząbkowice Śląskie / Wrocław
    Auto
    BYŁO: 12xAR BĘDZIE: numer 13 :)

Domyślnie

Jak ja przejechałem się 159 120PS (jeszcze przed zakupem obecnej Alfy) u iNTELL'a, stwierdziłem, że ;szału nie ma'... Ale mimo to w ramach oszczędności szukałem diesla.

Kupiłem (stosunkowo lekką) 147 ze 100-konnym dieslem. Na początku było: "WOW ! Ale fajnie się tym jeździ... i jak zapi...tala !". Dziś jednak tęskni mi się do 2-litrowej benzynki, którą miałem wcześniej, choć na tego dieselka narzekać nie mogę, bo jeśli jest możliwość ROZSĄDNEGO wyprzedzania, to tym wyprzedzę to samo, co i tamtą benzynką, a szaleć i tak nie ma gdzie, więc jest ok.

---------- Post added at 21:03 ---------- Previous post was at 21:00 ----------

Warto też wspomnieć, że podobnie ja jak kolega kalma... Najpierw po zdaniu prawka toczyłem się Fiatem Punto rodziców (55KM) lub Uno dziadków (45KM).

Moje pierwsze własne auto - 155KM. To było COŚ Kolejne 144... i przedostatnie znów 155... Czułem, że to jedzie.

Teraz z kolei wróciłem do mocy nieco mniejszej i już tak szczęśliwy nie jestem (ten dieselek byłby dobry jako pierwsze auto w kolejności...)

Użytkownik Fachowiec Avatar Tomek_KRK
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159

Domyślnie

Cytat Napisał majster Zobacz post
    jakos nie widze w 159 tego 120 jtdka... mam go w nowym bravo, ale masa auta to cos ok 1400kg i do spokojnej jazdy wystarczy. Ile waży 159? Pewnie wiecej niż 1500kg to już jest co pchac
    Wcale nie jest tak źle, jak myślą osoby, które nie odbyły jazdy takim modelem. Można zarówno całkiem bezpiecznie wyprzedzać, bez zastanawiania się, czy starczy "pary" w samochodzie, jak i zupełnie bezstresowo podróżować autostradami z prędkościami rzędu 180 km/h, nie mając przy tym wrażenia "zarzynania" silnika. Po części dzieje się tak zapewne dlatego, że większość 120-konnych JTD na hamowni wykazuje moc o ok. 10 KM wyższą, niż deklaruje producent. Z kolei po chipie silnik ten uzyskuje około 150-160 KM - i wtedy na drodze jest już bardzo dobrze.
    WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    Jaworzno
    Auto
    AR 166 3.2

Domyślnie

1 sprawa . Jakim cudem data 1 rejstracji to marzec 2001 skoro alfa po FL wychodziła od maja 2003 jak się nie myle?
    2 sprawa. Popatrzcie koledzy na takie egzemplarze w niemczech i na ich ceny . 156 po lifcie z V6 pod maska trzyma cene na zachodzie bo to autko nie jest tak popularne jak JTD czy T.S z tąd ta cena

Użytkownik Romeo Avatar malin2k5
    Mieszka w
    Połczyn-Zdrój
    Auto
    Giulietta QV Nero Etna, Alfa Romeo 156 SW '02 BLU VELA, 126p '78

Domyślnie

W końcu powrót do tematu zakupu, a nie porównywanie V6 vs JTD
    Kolaś bierz obie