to jest koszt robocizny
rozrzad 600 zl
uszczelka + rozrzad ~900 zl
trzeba doliczyc jeszcze planowanie glowicy ~100 zl
no i czesci
takie ceny mi podali w ASO fiat w elblagu
to jest koszt robocizny
rozrzad 600 zl
uszczelka + rozrzad ~900 zl
trzeba doliczyc jeszcze planowanie glowicy ~100 zl
no i czesci
takie ceny mi podali w ASO fiat w elblagu
Wybacz za upierdliwość , ale mógłbyś to jakoś mniej chaotycznie opisać . Bo nie ogarniam.
hehe nie wiem czego tu nie ogarniasz
robocizna ktora liczy sobie ASO przy wymianie rozrzadu to 600zl, robocizna przy wymianie rozrzadu i uszczelki to 900zl. ASO w elblagu nie planuje glowic tylko daje komus do zrobienia a to koszt 100zl ktory trzeba doliczyc do tych 900
Do tego dochodza ceny czesci
kpl rozrzad ~500
wariator ~400
uszczelka ~100
olej, plyn ~200
Ogolnie dosc droga impreza i zastanawiam sie czy sie w to wogole bawic teraz czy zrobic to przy nastepnej planowanej wymianie rozrzadu ;P
Na wstępie napiszę, że w takich kosztach nie da sie dobrze zrobić takiej operacji.
Planowanie + sprawdzenie szczelności - około 100 pln, zestaw uszczelek głowicy, bo chyba do jasnej cholery wymienia się również podczas takiej operacji uszczelki kolektorów i pokrywy zaworów - około 250 - 300 pln, dobra uszczelka pod głowicę do jtd to koszt 150 - 200 pln, wymiana przynajmniej paska na nowy - od 60 pln, wymiana oleju silnikowego i płynu - od 150 pln. I jak niby ma wyjść ta kwota, o której napisałeś ???
Piszę oczywiście o takiej operacji, jak ją należy wykonać.
W Twoim konkretnym przypadku doszukiwał bym się w złej regulacji zaworów, tam nie ma hydrauliki.
---------- Post added at 06:27 ---------- Previous post was at 06:26 ----------
Podziękować
---------- Post added at 06:30 ---------- Previous post was at 06:27 ----------
Kolejny przykład - uszczelka, a nie warto by było zrobić tego jak należy,wymienić jeszcze uszczelniaczy zaworowych i sprawdzić szczelność gniazd i zaworów, a nie na odpie***l, a potem płacz, ze się Alfa zesrała znowu zaraz po naprawie ??????
www.pablogarage.pl - Serwis, części, holowanie
> PabloGarage Team < - kilka filmów na kanale - Z A P R A S Z A M Y
Drogi ten Elbląg.
W Ostrowie Wielkopolskim W ASO robocizna za wymianę rozrządu 360zł w 2.0 L JTS w TS-ach jest tańsza.
Nie wiem czym się różni wymiana.Powtarzam to co mi powiedzieli w ASO.
Mechanik który odbierał klucze z Punktu Obsługi Klienta twierdził że potrzebuje na to ponad 5 do 7 godz.Gdy nie chciałem tak długo czekać dali auto zastępcze.
nie wiem czy to ma znaczenie ale koszt ktory ja podalem to jest robocizna za wszystko paski, pompa, wariator, moze Tobie podali za sam pasek
WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów