Bez turbiny nie ma co chipować a wsadzanie turbiny do 1,6 105KM to chyba koszta niewarte zabawy.
Bez turbiny nie ma co chipować a wsadzanie turbiny do 1,6 105KM to chyba koszta niewarte zabawy.
W takim razie polecam pewien chip - nazywa się instalacja gazowa.
„Własnością człowieka jest zniknąć, śpieszmy się śmiać ze wszystkiego.”
Blaise Cendrars
Tak jak kolega pisze podaruj sobie chip-a, tutaj mały cytat znaleziony w sieci
Jeśli brakuje mocy... może rozważ kupno 147 z mocniejszym silnikiem... efekty powinny być widoczne odrazuWspółczesne silniki spalinowe, wyposażone są w elektronicznie sterowane układy wtrysku paliwa posiadające szereg czujników pomagających kontrolować proces spalania mieszanki. W takich silnikach spalaniu zupełnemu ulega ponad 99% masy dostarczonego paliwa. Pod względem sprawności procesu spalania nowoczesne silniki są więc bliskie ideałowi.
Stosowanie w takich silnikach dodatkowych urządzeń mogących poprawić jakość spalania mieszanki, nie ma możliwości przynieść znaczących rezultatów ponieważ ilość paliwa spalana w procesie niezupełnym jest znikoma.
ps. jeśli chodzi o mniejsze spalanie... poczytaj o Eco Drivingunp http://www.technikajazdy.info/techniczne/eco-driving/
a kiedyś czytałem że mniejsze spalanie to również : odpowiednie ciśnienie o oponach, sprawne świece, kable i filtry, oraz "głupie" otwieranie szyb podczas jazdy działa jak spadochron czyli też to zwieksza spalanie... i tak można długo wymieniać
Ostatnio edytowane przez Grzegorz147 ; 24-08-2011 o 07:20
Do tego klima dzięki, której spalenie też dość zauważalnie wzrasta.
u mnie też spalanie przy właczonej klimie jest minimalnie wyższe... ale to jakieś groszowe sprawy.
u benzyniaków może jest inaczej
pozdrawiam,
Adam
Zresztą panowie liczy się frajda z jazdykiedyś starałem się jechać z jak najmniejszym spalaniem... i szczeze mam to gdzieś, auto spala mi obecnie tyle ile potrzebuje i koniec kropka
uśmiech na twarzy "kierownika" belli - bezcenne
ps. jeśli chodzi o klime... to lato nie trwa wiecznie, a gotowanie się w samochodzie mija się z celem, nawet jeśli spalanie wzrasta o 0,2-0,5 litra chodzi o frajde z jazdy, zreszta człowiek w samochodzie z włączoną klimą jest lepiej skupiony i skoncentrowany na prowadzeniu![]()
Ostatnio edytowane przez Grzegorz147 ; 24-08-2011 o 10:44
Twin Spark to zdecydowanie nie jest silnik dla oszczędnych.
„Własnością człowieka jest zniknąć, śpieszmy się śmiać ze wszystkiego.”
Blaise Cendrars