hehe może i masz rację![]()
hehe może i masz rację![]()
Nie dziala link do zdjecia.
Wyjmowales to radio w ogole?
Wyjmij i sprawdź co tam masz. Moze jakas kostka jest nie podłączona...?
Moze kable są poizolowane, czyli ktos grzebał... a jak ktos grzebał to moze byc ciężko.
Na początek proponuje sprawdzic po VIN jakie miales wyposażenie auta, a później wyjąć radio i zobaczyć jak wyglądają wtyczki. Co jestm czego nie ma itd.
Poczytaj też posty o ktorych ci mowilem, bo ja sam dobrze nie pamietam juz i nie chce wprowadzic cie w błąd. Napewno było pare typowych objawów przekładania radia z nawigacją do takiego bez nawigacji i bez instalacji pod nie. Może akurat trafisz w rozwiązanie.
PS. Jak wyjmiesz radio to rzuć fote tego co tam maszu z opisem kabli ktory gdzie idzie.
Bose masz na pokładzie?
Bo taka prawda że z radia do głośników przez wzmak wychodzi jeden kabelek.
Jeśli on nie styka to żaden głośnik nie zaśpiewa.
Mam podobny problem z tym że ze zwykłym radiem na systemie bose. radio jest w 100% sprawne, jednak po podłączeniu kostek żaden dzwięk się nie wydobywa. dodam że auto niedawno było rozbierane i malowane, więc może coś gdzieś zostało uszkodzone np jakiś kabel od sterowania idący do wzmacniacza. Tak przynajmniej twierdzi jeden szpec do którego mam jechać jutro rano.
Dziekuję za liczne wypowiedzi. Nie wiem co się stało ze zdjęciem i bede musiał jeszcze raz zrobić. Jade w poniedziałek do ludzi od car audio moze coś pomogą. Telefon działa tzn ktoś mnie słyszy ale ja w głosnikach niestety nie ( to wyklucza raczej przekładkę). Wchodząc na audio mam pusty czarny ekran a opcje po prawej stronie ekrany są siwe czyli nieaktywne bez możliwości jakiegokolwiek wyboru. Kurcze boję się ze to moze być błachostka a wydam krocie u serwisantów. Jest ktoś z okolic Koszalina kto mógłby zerknąć na moje radyjko i coś poradzić ? Chętnie też zobacze inna alfę gt z bliska
Dodam jeszcze że nawigacja pokazuje współrzędne ile m nad poziomem może itd. Komputer pokazuje spalanie dystans itd. Tylko te audio nic a nic
Przepraszam że tak milczałem ale przeprowadzałem se ze śląska na pomorze i było to dość zajmujące.
![]()
Jakbyś się przejechał do Szczecina to może znaleźlibyśmy wspólne rozwiązanie.
Spróbuj wejść w tryb serwisowy tej navi i może sama odpowie co jej nie leży w tym aucie.
Albo aku off na 20 min.
Panowie! Łaczniei byłem u 5 fachowców i w serwisie alfy. Wszędzie mówiono o podłączaniu do komputera (w alfie 200zł) i o nowym oprogramowaniu, które chciano ściągać (jakieś 250zł). Byłem przypadkiem w jednym z Koszalińskich serwisów i wreszcie ktoś fachowym okiem popatrzał. Do czego mi się wstyd przyznać ale to był BEZPIECZNIK w radiu. Wszystko się uruchomiło. Niesądziłem, ze taka mała rzecz może dawać takie objawy. Zatem pamiętajmy: zaczynamy od bezpieczniaTeraz moja alfa ma nowe oblicze
Pozdrawiam
nie odwiedzaj już więcej tych ,, fachowców "......ale nie ma takiej opcji aby nie działała część nawigacji przy przepalonym jednym z dwóch bezpieczników.Raczej jest to nie dopięta prawidłowo tasiemka wewnątrz nawigacji.Jeśli się to powtórzy zacząłbym od tego
![]()
Ps. to akurat zdjęcie navi z Stilo....ale tasiemki podobne![]()
Ostatnio edytowane przez andrzejm36 ; 05-02-2012 o 21:34
Zastanawia mnie czy ten NC jest przydatny? Jak wygląda aktualizacja map w nawigacji?
Czy przy poszukiwaniu samochodu warto "mieć parcie" na to fabryczne radio z navi czy spokojnie można to sobie
odpuścić na rzecz osobnej nawigacji?
To zależy z czym chcesz to porównać...
Generalnie connect to nie tylko navi, ale też lepsze niż fabryczne radio, telefon ze sterowaniem głosu no i komputer pokładowy w jednym.
Ale żeby tutaj nie robić zamieszania, podbij ten temat
http://www.forum.alfaholicy.org/147/..._wyprawke.html
Jeśli dalej będziesz mieć pytania to wyjaśnie