Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 27

Temat: Radio z dużą navi . Radio nie działa, przyciski nieaktywne

adrianbig
    Gość

Domyślnie

hehe może i masz rację

JohnnyDeformer
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał adrianbig Zobacz post

Co do tematu. To telefon działa-sprawdzałem, tzn ktos mnie słyszy ale ja nie słyszę nic w głośnikach nawet szumu. Kable są podłączone.
    To zdjecie mojego radyjka

liczę na drobną poradę.

Johny- bardzo dziękuję. Chętnie spotkam się jak będę na Śląsku, bo właśnie przeprowadziłem się do Koszalina :/ to troszeczkę daleko.

Wiem, że piszę dość późno ale już przestałem wierzyć że ktoś odpisze (bez złośliwości)"
    Nie dziala link do zdjecia.

Wyjmowales to radio w ogole?
    Wyjmij i sprawdź co tam masz. Moze jakas kostka jest nie podłączona...?
    Moze kable są poizolowane, czyli ktos grzebał... a jak ktos grzebał to moze byc ciężko.
    Na początek proponuje sprawdzic po VIN jakie miales wyposażenie auta, a później wyjąć radio i zobaczyć jak wyglądają wtyczki. Co jestm czego nie ma itd.

Poczytaj też posty o ktorych ci mowilem, bo ja sam dobrze nie pamietam juz i nie chce wprowadzic cie w błąd. Napewno było pare typowych objawów przekładania radia z nawigacją do takiego bez nawigacji i bez instalacji pod nie. Może akurat trafisz w rozwiązanie.

PS. Jak wyjmiesz radio to rzuć fote tego co tam maszu z opisem kabli ktory gdzie idzie.

Użytkownik Romeo Avatar cuoreventi
    Mieszka w
    Szczecin
    Auto
    Alfa 156 2.0 JTS 16v

Domyślnie

Bose masz na pokładzie?
    Bo taka prawda że z radia do głośników przez wzmak wychodzi jeden kabelek.
    Jeśli on nie styka to żaden głośnik nie zaśpiewa.

Użytkownik Rowerzysta Avatar pawel1284
    Mieszka w
    Skawa
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta JTD'm

Domyślnie

Mam podobny problem z tym że ze zwykłym radiem na systemie bose. radio jest w 100% sprawne, jednak po podłączeniu kostek żaden dzwięk się nie wydobywa. dodam że auto niedawno było rozbierane i malowane, więc może coś gdzieś zostało uszkodzone np jakiś kabel od sterowania idący do wzmacniacza. Tak przynajmniej twierdzi jeden szpec do którego mam jechać jutro rano.

adrianbig
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał pawel1284 Zobacz post
    Mam podobny problem z tym że ze zwykłym radiem na systemie bose. radio jest w 100% sprawne, jednak po podłączeniu kostek żaden dzwięk się nie wydobywa. dodam że auto niedawno było rozbierane i malowane, więc może coś gdzieś zostało uszkodzone np jakiś kabel od sterowania idący do wzmacniacza. Tak przynajmniej twierdzi jeden szpec do którego mam jechać jutro rano.
    Dziekuję za liczne wypowiedzi. Nie wiem co się stało ze zdjęciem i bede musiał jeszcze raz zrobić. Jade w poniedziałek do ludzi od car audio moze coś pomogą. Telefon działa tzn ktoś mnie słyszy ale ja w głosnikach niestety nie ( to wyklucza raczej przekładkę). Wchodząc na audio mam pusty czarny ekran a opcje po prawej stronie ekrany są siwe czyli nieaktywne bez możliwości jakiegokolwiek wyboru. Kurcze boję się ze to moze być błachostka a wydam krocie u serwisantów. Jest ktoś z okolic Koszalina kto mógłby zerknąć na moje radyjko i coś poradzić ? Chętnie też zobacze inna alfę gt z bliska
    Dodam jeszcze że nawigacja pokazuje współrzędne ile m nad poziomem może itd. Komputer pokazuje spalanie dystans itd. Tylko te audio nic a nic

Przepraszam że tak milczałem ale przeprowadzałem se ze śląska na pomorze i było to dość zajmujące.

Mieszka w
    Szczecin
    Auto
    Alfa 156 2.0 JTS 16v

Domyślnie

Jakbyś się przejechał do Szczecina to może znaleźlibyśmy wspólne rozwiązanie.

Spróbuj wejść w tryb serwisowy tej navi i może sama odpowie co jej nie leży w tym aucie.
    Albo aku off na 20 min.

adrianbig
    Gość

Domyślnie

Panowie! Łaczniei byłem u 5 fachowców i w serwisie alfy. Wszędzie mówiono o podłączaniu do komputera (w alfie 200zł) i o nowym oprogramowaniu, które chciano ściągać (jakieś 250zł). Byłem przypadkiem w jednym z Koszalińskich serwisów i wreszcie ktoś fachowym okiem popatrzał. Do czego mi się wstyd przyznać ale to był BEZPIECZNIK w radiu. Wszystko się uruchomiło. Niesądziłem, ze taka mała rzecz może dawać takie objawy. Zatem pamiętajmy: zaczynamy od bezpiecznia Teraz moja alfa ma nowe oblicze Pozdrawiam

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Leszno
    Auto
    Gulietta 1,4 T MA 170 KM

Domyślnie

Cytat Napisał adrianbig Zobacz post
    Panowie! Łaczniei byłem u 5 fachowców i w serwisie alfy. Wszędzie mówiono o podłączaniu do komputera (w alfie 200zł) i o nowym oprogramowaniu, które chciano ściągać (jakieś 250zł). Byłem przypadkiem w jednym z Koszalińskich serwisów i wreszcie ktoś fachowym okiem popatrzał. Do czego mi się wstyd przyznać ale to był BEZPIECZNIK w radiu. Wszystko się uruchomiło. Niesądziłem, ze taka mała rzecz może dawać takie objawy. Zatem pamiętajmy: zaczynamy od bezpiecznia Teraz moja alfa ma nowe oblicze Pozdrawiam
    nie odwiedzaj już więcej tych ,, fachowców "... ...ale nie ma takiej opcji aby nie działała część nawigacji przy przepalonym jednym z dwóch bezpieczników.Raczej jest to nie dopięta prawidłowo tasiemka wewnątrz nawigacji.Jeśli się to powtórzy zacząłbym od tego

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	CN3.jpg
Wyświetleń:	433
Rozmiar:	294.6 KB
ID:	46203
    Ps. to akurat zdjęcie navi z Stilo....ale tasiemki podobne
    Ostatnio edytowane przez andrzejm36 ; 05-02-2012 o 21:34

simeone
    Gość

Domyślnie

Zastanawia mnie czy ten NC jest przydatny? Jak wygląda aktualizacja map w nawigacji?
    Czy przy poszukiwaniu samochodu warto "mieć parcie" na to fabryczne radio z navi czy spokojnie można to sobie
    odpuścić na rzecz osobnej nawigacji?

Mieszka w
    Szczecin
    Auto
    Alfa 156 2.0 JTS 16v

Domyślnie

To zależy z czym chcesz to porównać...
    Generalnie connect to nie tylko navi, ale też lepsze niż fabryczne radio, telefon ze sterowaniem głosu no i komputer pokładowy w jednym.
    Ale żeby tutaj nie robić zamieszania, podbij ten temat
    http://www.forum.alfaholicy.org/147/..._wyprawke.html

Jeśli dalej będziesz mieć pytania to wyjaśnie