Ciekawe jakie koszty całościowe, z każdej jednostki da się coś wykrzesać tylko zależy jakim nakładem finansowym. Tutaj obstawiam okolice 5-6 tys zł.
Wykres fajny chodź widać że 16v ma lepszy dół i górę![]()
Ciekawe jakie koszty całościowe, z każdej jednostki da się coś wykrzesać tylko zależy jakim nakładem finansowym. Tutaj obstawiam okolice 5-6 tys zł.
Wykres fajny chodź widać że 16v ma lepszy dół i górę![]()
dokładnie.. przy takich nakładach lepiej wkładać 2.4 20v 210km![]()
Kurde mialem na wiosne zrobic program mojej alfie ale jak zdalem sobie sprawe z przebiegow jakie rocznie to nie wiem czy to ma sens. przez rok zrobilem 50000km... teraz alfa ma 228000km i choc silnik jest w wysmienitym stanie to nie wiem czy nowym softem go nie zabije chodzi mi dokladnie o to ze jeszcze jakis rok autem pojezdze i dobije pewnie do 300kkm nie chcialbym zeby przyspieszyc usterkowosc ale fajnie byloby miec te 30km wiecejjakie jest wasze zdanie?? czym ryzykuje przy tak duzym przebiegu bo ubustwiam swoja alfe i chce sie cieszyc niezawodnoscia jak najdluzej
ja mam teoretycznie 260... tys i pieniążki odkładam na Cinka...
moj jtd ma 110ps ale to nic innego jak wersja 115ps wiec jakby cinek zrobil z tego 135ps tak zeby bylo bezpiecznie to chyba warto prawda?? ale czy ten przebieg nie jest za duzy na takie zabawy??
no niech się wypowiedzą inni w tym temacie. Ale jeśli silnik trzyma moc , nie ma niepokojącej dziwnej pracy, turbo zdrowe... to co miało by się dziać?
Ja miałem taka 115 robiona przez marcina. Miała 156km i 342nm i jezdzila nie do porownania co do serii
a co na to wszystko rozrząd?![]()
jesli sie zbliza wymiana to sie przed programem lepiej zastanowic i zrobic wczesniejjesli robiony dosc niedawno to lepimy godny soft
..... powered by www.cinsoft.pl