Apropos tematu tarcz i żarówek...
Powiedzcie, czy takowe zegary/tarcze można gdzieś nabyć, czy ktoś zrobił to samemu?
Podobnie jak chromowane oprawki
LINK
Apropos tematu tarcz i żarówek...
Powiedzcie, czy takowe zegary/tarcze można gdzieś nabyć, czy ktoś zrobił to samemu?
Podobnie jak chromowane oprawki
LINK
Tu masz chromowane oprawki
http://allegro.pl/aluminiowe-ramki-n...833165593.html
rzecz prosta, zdjęcie 1 (coś nie moge załadować zdjęć więc) okręcasz 2 śrubki i została ta maskownica, którą ściągasz naciskając na nią w miejscu, które zaznaczyłem, dokładnie pod zegarami mniejszymi. Naciskasz i ciągniesz do siebie, odskoczy i ciągniesz jej górną część, całość wygląda na zdjęciu 2. potem 4 śrubki i licznik jest Twójjak będziesz składał to tą obudowę/maskownicę czy jak jej tam, w każdym razie czarne coś
to wsuwasz aż usłyszysz, że kliknęło i tyle
zdjęcia : http://imageshack.us/g/15/49543448.jpg/
a i teraz moja sprawa: jakiś czas temu myłem lampy, sam odkręciłem, połamałem, skręciłem i działa, później wymieniłem żarówki no i do sedna nie świeci mi się lampka od długich. dziś wymieniałem żaróweczkę i dalej nic, nie świeci. co jest? kto zgadnie stawiam piwo
![]()
If you just let me I'll find a way
To ease your mind and for you to stay
And I will untie all the ropes
It's hard for me but believe me, I'm trying.
dzieki za info, dzis kupie lekarskie rekawiczki i do roboty...
a czemu nie dziala?
pewnie wtyczki reflektora nie docisnąłeś w tym 4-portowym złączu albo nie podłączyłeś masy![]()
a i tu Cie zaskocze bo dlugie dzialaja, wszystko cacy tylko czego mi sie kontrolka od nich nie swieci?![]()
No to nie mam pojęcia, może idąc analogicznym tokiem myślenia - źle podpiąłeś licznik i wtyczka nie dociska albo jakiś zimny nit sie zrobil
A skoro i tak już zeszliśmy z tematu i dopóki moderator nas nie pokasował to pytanie poniekąd dot. świateł.
Każdy reflektor ma dwa 'pokrętła' jedno do manualnej regulacji wysokości a drugi po co ?
Dodam że sposób świecenia z takiego ___/_/___ na taki _________ zmienia się takimi klamrami przy soczewkach a więc to nie to więc po co? Pomocnicze pokrętło regulacji wysokości ? A może konta świecenia? Czyli na środek drogi przed autem lub troche w boki ???
Kurcze, mi też nie świeci kontrolka od długich!!!!moze ta oprawka się wyrobiła i nie styka coś...
ta wajcha czy tam klamra to ustawienie na ruch lewostronny. jedno pokrętło manualne jest od mijania a drugie od długich. u mnie problem pojawil sie gdy rozebralem lampy, wszystko tam dziala, wszystko swieci ale na liczniku nie pokazuje, ze dlugie sa wlaczone :x
Pokrętła są dwa, ponieważ płaszczyzny ustawiania świateł też są dwie, czyli góra/dół i prawo/lewo - nie ma oddzielnych pokręteł do ustawiania świateł mijania i drogowych, bo są one zespolone, a ustawia się tylko światła mijania - drogowe spozycjonowane są razem ze światłami mijania, a więc ustawiając światła mijania, jednocześnie ustawiasz drogowe.
No dobra,
wymieniłem
Bez odczepiania wtyczek od licznika, bo chodzilo o lampke podswietlającą temperature oleju.
Niemniej jednak mam wrazenie, ze te 1.2W zaroweczki sa za slabe i powinno sie dac mocniejsze bo w tym 'rogu' i tak najslabiej oswietla.
Produkuja mocniejsze zaroweczki tego typu ?
---------- Post added at 13:08 ---------- Previous post was at 13:04 ----------
Jeszcze jedno pytanie - prawie na temat, pisze tutaj bo nie da sie zadac pytania tam gdzie jest opis na stronie głównej.
Chodzi o konsole środkową - tam gdzie mamy pokrętełka od klimy, nawiewu itd..
A mianowicie tam są 2 żaróweczki, wszystko zdemontowałem, wymieniłem i ok - świecą, ale .....
Podświetlony jest tylko klawisz klimatyzacji i zamknięcia obiegu oraz te na dole, czyli przycisk otwierania bagażnika itd...
NIE podświetlają się pokrętełka, dlaczego?
Przecież to jest zrobione na zasadzie przenoszenia światła przez plastik, nie łapie ani promyka i nic nie przenosi.
Po rozkreceniu widziałem, że wszystko jest tak jak być powinno, nic nie jest połamane.
O co więc chodzi?
Wsadzone są 1.2W znowu mam wrażenie, że za słabe, robią mocniejsze?
No ale jak dam mocniejsze to klawisz klimy i zamknięcia obiegu może sie wypalić.... ?....