Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Temat: Układ wydechowy Supersprint

Łukasz K.
    Gość

Domyślnie

Już odpowiadam : początkowo wymieniłem zawieszenie na obniżone w oparciu o amorki Koni (żółte) i sprężyny Jamex (podobno firma już nie istnieje) ; równocześnie zamontowałem rozpórkę kielichów ... no i cóż - jeździło się całkiem fajnie , tak jak lubię (sztywno , nisko) - ale z czasem chciałem sprawdzenia/doświadczenia czegoś nowego i tutaj wybór padł na wspomnianego Eibacha .
    Dygresja : nie wiem jak teraz ale kiedy ja zamawiałem towar okazało się że zestaw produkowany jest przez Niemców tylko i wyłącznie w bodajże 50 tygodniu roku i zasadniczo nie ma czegoś takiego jak zapasy magazynowe . Musiałem zatem poczekać prawie pół roku na rzeczony Kit ...
    I - wracając do sedna - w tym momencie zaczęła się dopiero bajka ! :mrgreen: K. jest zajeb..! Podkreślam jednakże że moja opinia jest całkowicie subiektywna i nie przyjmuję wymówek typu : a u mnie się to nie sprawdziło , źle poradziłeś ... Zawsze ale to zawsze stuprocentowo pewną opinię wyrabia się dopiero wtedy kiedy obcuje się z daną rzeczą . Tylko i wyłącznie tylko własne doświadczenie może przynieść zadowolenie lub rozczarowanie . U mnie jest to zdecydowanie - satysfakcja z posiadanego podzespołu . Żaden zakręt nie jest straszny a z czasem pojawiają się w okolicy w której mieszkasz - takie zakręty które zaczynasz po prostu kochać (sorry że się tak rozpisuję ale właśnie wróciłem z pojeżdżawki i nie mogę przestać się cieszyć !) DD . Kontrola , stabilność (w połączeniu ze sprawdzonymi oponami, no i oczywiście w pełni sprawnym zawieszeniem !) , pewność prowadzenia (krótka przekładnia kierownicza) - to wszystko cechy których zaznaję na własnej skórze .
    O przewodach krótko - drogie a w połączeniu z dość gumiastym i mało precyzyjnym pedałem hamulca (mam wygórowane żądania) wydają się ogólnie niepotrzebnym wydatkiem . Chociaż ... charakter pracy hamulca w mojej AR możnaby przypisać nawiercanym tarczom . Ah i jeszcze plus - wyglądają smakowicie ...

Użytkownik Romeo Avatar gonzo
    Mieszka w
    Siemianowice Śląskie
    Auto
    Fiat Tipo SW 1.4 T-jet

Domyślnie

Cytat Napisał Łukasz K.
    Żaden zakręt nie jest straszny
    mam sprezyny eibach, nie wiem jakie amorki...
    i nie zgodze sie z Twoim stwierdzeniem :!: kazdy zakret jest straszny, jak w niego wchodze :!: :mrgreen:
    jednak ulamek sekundy pozniej wiem juz ze moglem go wziac duuuuzo szybcie :twisted:
    niunia jest jak przyklejona do drogi, doslownie :!:
    naprawde mozna sie niezle spocic z wrazenia :twisted:

Cytat Napisał Łukasz K.
    a z czasem pojawiają się w okolicy w której mieszkasz - takie zakręty które zaczynasz po prostu kochać
    racja, racja :mrgreen:
    jak jade z dziewczyna po mikolowie(sa tam takie male rondka) to zanim wjade na rondo Karolina mowi: o jest jego rondo :wink:
    Jest Fiat Tipo SW Lounge 1.4 t-jet
    Była 166 FL 2.4 JTD R5 10v Black Metallescente
    Była 145 1.4 TS Edizione Sportiva

Użytkownik Rowerzysta Avatar wasyl
    Mieszka w
    Białystok
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.5 V6 2002

Domyślnie

Firma jamex istnieje i ma sie niezle. Wymiana stabilizatora na grubszy daje ogromna roznice w prowadzeniu. Nawet nie ulepszajac nic poza tym, roznica jest bardzo duza.
    155 V6 była
    155 TS była
    156 V6 była
    156 GTA była
    155 TS była
    x3 japonce były
    156 V6 była
    x1 japoniec jest. Zycie.

James
    Gość

Domyślnie

No to miałem wydech Supersprinta... Wycofany z produkcji :cry: :cry: :cry: