Z tymi drucikami to mało prawdopodobne. Jeśli światło jest rozproszone to raczej wina reflektora a nie żarówki.
Z tymi drucikami to mało prawdopodobne. Jeśli światło jest rozproszone to raczej wina reflektora a nie żarówki.
ja miałem tak kilka razy i to w żarówkach philipsa i wtedy wygina się tak blaszka i zmienia się kąt padania światła w odbłyśniki co dalej zmienia efekt świecenia. jak kolega najpierw zmieni żaróweczki to niech napisze jaki jest efekt.
Jutro panowie to ogarnę bo dziś miałem zapierdziel jak trzeba. Zacznę od sprawdzenia czy poprzedni właściciel dobrze wsadził żarówkę a później podmienię jak nic nie da.
To które są które?
Bo te drugie to BLACK and WHITE
Byłem w garażu i dla pewności jeszcze zmieniłem żarówki i chyba na 99% odbłyśnik jest do d...py. Chyba muszę się za lampami rozejrzeć. Dzięki za pomoc chłopaki.
Dariusz156 napisane jest na fotkach,te drugie od lewej sa "PO" wymianie,black and white czyli swiecimy na droge nie na oczy nadjeżdzajacych z przeciwka.
Bocian,jezeli nie widzisz różnicy na tych zdjęciach w oświetleniu bramy na przeciwko,to napewno nigdy nie zmienisz swoich lamp,bo bedziesz zawsze uważał ze Twoje sa super. Na pierwszym zdjeciu "PRZED" mimo lekkiej jeszcze "szarówki" wyraźnie widac ze lampy (klosze) sa juz do d....y
PS. Dodam tylko ze warto odżałować parę złotych na wymiane,soczewki ktore założyłem oswietlaja droge przeza.....biście![]()
Ostatnio edytowane przez michal_lc4 ; 30-09-2011 o 19:28
Faktycznie napisane jest jak byk.
Mea culpa.
Tak na marginesie ile cię to kosztowało?
Oj tam,jaka "culpa"Za lampy dałem 650 zeta.Jest w Polsce gosciu który przerabia na oryginalnych soczewkach i od niego kupiłem.Był o tym temat ale nie moge teraz juz go znalezc a obiecałem tam,ze wrzuce fotki po wymianie.A i mozna sie z gosciem dogadac i odkupuje stare lampy,dopiero po wymianie znaczy on wysyła swoje,zakładamy i stare wysyłamy jemu,a on zwraca koło 100 zeta.W lampy zainwestowałem miedzy innymi ponieważ robie duże traski często w nocy,a po za tym lubie miec dobre swiatła i duzo lepiej to wyglada teraz wizualnie
A co tam wrzucę tutaj jeszcze dwie fotki jak to wizualnie zmienia "belle"
Załącznik 35696 Załącznik 35697 Załącznik 35698
Ostatnio edytowane przez michal_lc4 ; 01-10-2011 o 15:50