Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Temat: "Strzelanie" podczas gwałtownego hamowania oraz podczas szybkiego ruszania

wojtekml
    Gość

Domyślnie

Mam dostęp do kanału ale niestety na razie czasu brak. Będę wszystko rozbierał wkrótce ponieważ chcę się dowiedzieć co jest przyczyną no i samo "strzelanie" nie jest zbyt przyjemne dla ucha dlatego chciałbym się tego pozbyć. Jednak nie występuje to cały czas tylko "okazyjnie" więc pytam czy ktoś już miał z czymś takim do czynienia.
    Jeśli to faktycznie przekładnia to na pewno będę reklamował regenerację, bo była robiona pół roku temu.
    Pzdr

---------- Post added at 11:15 ---------- Previous post was at 09:50 ----------

Jeszcze jedno pytanie mam. Jaki macie kolor płynu do wspomagania?? Mój zrobił się taki ciemno brązowy i nie podoba mi się ten kolorek, czyżby wskazywał na zużycie się któregoś elementu maglownicy?? Może to faktycznie maglownica jest winna.

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Kraków / Irlandia
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.0 TS, Alfa Romeo 147 1.6 TS

Domyślnie

Sprawdź śruby mocujące wahacze do sanek. Mnie zerwalo gwint w tym aluminiowym klocku na tuleji wahacza i wlasnie tak tłukło - tzn raz przy ruszeniu i raz przy hamowaniu.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Weron
    Mieszka w
    Wierzbice
    Auto
    Ford Fusion U.S.A 2.3 Benzyna

Domyślnie

moim zdaniem padla ktoras poduszka pod silnikiem albo skrzynia. latwo to sprawdzic. wez sobie kogos do pomocy niech wsiadzie do auta zaciagnie reczny wrzuci bieg i szarpie na sprzegle , a ty otworz maske i patrz co sie dzieje po nia . jak bedzie mocno wariowal silnik to pewnie masz poduche do wymiany. pozdro.

wojtekml
    Gość

Domyślnie

Dzięki, sprawdzę to na pewno. Teraz szykuje mi się dłuższe wolne to rozbiorę całą zawiechę i zobaczę co "w trawie piszczy". Spróbuję tez sposobu z zaciągniętym ręcznym na pewno. Teraz jest troszkę gorzej, bo zaczyna stukać na dziurach, ale musi to byc na prawdę większa dziura żeby było słychać stuknięcie.
    Jak na razie obstawiam łączniki stabilizatora, ale moge się mylić. Jak nic nie znajdę to podjadę na szarpaki może uda się wtedy zdiagnozować.
    Pozdro

Użytkownik Rowerzysta Avatar khropek
    Mieszka w
    Bielsko-Biała SB....
    Auto
    Alfa Romeo 159 2.0JTDm 170KM 07/2009

Domyślnie

Czy przednie amortyzatory też posiadają swoje łożyska?? Z tyłu to standardowo poduszki/łożyska padają, ale czy z przodu też??

go_west
    Gość

Domyślnie

Ten sam temat przerabiałem kiedyś w Skodzie Felicii - lekarstwem była wymiana poduszki skrzyni biegów (dwóch, jedna była od strony podwozia, druga pod maską)