Dzięki za wszystkie odpowiedzi, na chwilę obecną nie mam więcej pytań, ale na pewno pojawią się kolejne w niedziele jak już dokładnie obejrze sobie to cudo. Puki co Pozdrawiam.
Dzięki za wszystkie odpowiedzi, na chwilę obecną nie mam więcej pytań, ale na pewno pojawią się kolejne w niedziele jak już dokładnie obejrze sobie to cudo. Puki co Pozdrawiam.
Witam
Wczoraj dokładnie obejrzałem Alfe to co zauważyłem to:
-Jak się ją odpali to chodzi jak traktor dopiero gdy silnik się nagrzeje do 90C mruczy, aż chce się słuchać,
-znalazłem lekką rdzę przy przedniej szybie u góry przy lusterku,
-szyba jest z 2003 roku czyli była wymieniana,
-filtr powietrza jest umiejscowiony na górze,
-osłony do silnika od dołu nie ma, pewnie dlatego filtr jest u góry, żeby syfu nie zasysał,
-powalona jest chyba elektronika bo czasami jest problem z AlfaCODEM,
-pozatym auto zadbane, zero ryski, zawieszenie w bardzo dobrym stanie,
-było 3 właścicieli w niemczech, serwisy, w których były dokonywane naprawy potwierdziły, że takie auto było tam serwisowane.
W tym tygodniu auto jedzie do autoryzowanego serwisu na testy jeżeli wszystko będzie ok to chyba się zdecyduje. Oczywiście ma być usunięty problem z AlfaCodem i odgłosami traktora na wolnych obrotach.
Co wy na to? Brać to autko czy może jednak nie?
brać i zaraz robić,
traktor to wariator, czyli do wymiany paski, olej, wariator, troche forsy za to no chyba że to hydrauliczne popychacze.
a jak kompresja w tym silniku ?
licznik się zgadza ?
ja bym jeszcze dodał ściągnięcie pokrywy zaworów i zaboczył stopień zużycia krzywek.
Co do kompresji i licznika to będę wiedział jak wróci z serwisu :wink:
@bubu321
Trochę forsy tzn. ile ? Musze wiedzieć o ile cenę zbić![]()
Wariator + rozrząd + pompa wody + robocizna = 900-1000 zł zależy kto co i jak :wink:
To co się liczy w życiu to szybkie dziewczyny i piękne samochody...
AR 156 2.0 TS - była i jest dalej w rodzinie
AR GT 1.9 jtd powered by Rperformance
A i jeszcze jedno, zauważyłem olej na półośkach, ponoć to normalne tak mówi znajomy mechanik, też tak macie ?
A i jeszcze jedno, zauważyłem olej na półośkach, ponoć to normalne tak mówi znajomy mechanik, też tak macie ?
Co za mechanik uważa ze olej na półośkach to normalny objaw...Żadne wycieki nie sa normalnymi objawami...Napisał gbielawski
Ja w zeszłym tygodniu przechodziłem te wszystkie operacje o któych pisze szamacz...
Zwróć uwage także na wahacze i łączniki stabilizatora, porządnie posprawdzaj luzy w zawieszeniu i nie na trzepakach bo tam nic nie wyjdzie... Ja jestem wtrakcie wymiany wahaczy przód + termostat i szykuje na to koło 1500 zł więc tez nie tania sprawa...
"Wiem że masz duszę. Masz Alfę - masz klasę" - Jeremy Clarkson
Alfa Romeo 166 3.0V6 226 KM i uśmiech z twarzy nie schodzi
Lancia Ypsilon 1,2 - Miejski przemieszczacz