Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 24

Temat: alfa 156 1.9 JTD proszę o opinie i dobre rady w sprawie zakupu konkretnego modelu

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Wieruszów
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.0 JTS LPG 2002r po LF

Domyślnie

Cytat Napisał mac!ek Zobacz post
    Oczywiście że trzeba wydać na start. Ale jeśli wychodzi ponad 50% ceny samochodu, to jest to raczej "średni" interes.
    Jedyne wyjście to kopić droższe auto . Wtedy "%" będzie mniejszy.
    Bo widzisz kupujesz stare auto a wkładasz nowe części no i tak to właśnie wychodzi.
    Moja Bella

Użytkownik Fachowiec
    Auto
    916 i 955

Domyślnie

Cytat Napisał Dariusz156 Zobacz post
    Bo widzisz kupujesz stare auto a wkładasz nowe części no i tak to właśnie wychodzi.
    Nie wiem po co mi to tłumaczysz... Zwracam tylko uwagę na małą opłacalność zakupu tak taniego auta.

Użytkownik Romeo Avatar bonzaj
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    alfa romeo 156 sw 105 KM 2000

Domyślnie

Zakup auta nigdy nie jest opłacalny. Kupujesz za 4,5 wkładasz 2 a za rok sprzedajesz za 4 czyli 2,5 jestes w plecy.
    Nowsze kupujesz za 9 wkładasz 2 a po roku sprzedajesz za 7, 5- 8 czyli im starsze tym mniej tracisz.
    A co do rady że 115 jest dynamiczniejsza to patrząc na osiągi tych 1o koników nie odczujesz.
    Ostatnio edytowane przez bonzaj ; 02-10-2011 o 15:28

Użytkownik Alfista
    Mieszka w
    Gorzyczki okolice Wodzisławia Śląskiego
    Auto
    Same ALFICE

Domyślnie

Cytat Napisał bonzaj Zobacz post
    A co do rady że 115 jest dynamiczniejsza to patrząc na osiągi tych 1o koników nie odczujesz.
    odczujesz to np. przy wyprzedzaniu. Jest wieksza elastycznosc silnika, mniejsza turbodziura. Po prostu w pewnm zakresie obrotów lepiej ciągnie bez tzw. muła.
    Sam jak szukałem pare lat temu to było dużo 105 a mało 115km. Ale po testach tych 105 zawsze było tak samo, nastepnie przejechałem sie 115km i tak już zostało. Lepiej idzie. Taka odpowiedz tez otrzymałem własnie w tedy jak byłem na etapie zakupu 156 z takimi silnikami. 105 od 115 sie troche różni osprzetem np. turbina ze zmienną geo. inne wtryski, itp. miało to wprowadzic wiekszą moc/moment oraz ograniczyc emisje spalin.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar gcredhot18
    Mieszka w
    Swieradow-Zdroj/Wrocław Poland
    Auto
    Była 159 SW 1.9 JTDm 2006r. Jest XF 2017. 241KM

Domyślnie

dziekuje wszystkim za odpowiedzi. samochodu nie zakupiłem jednak wypatrzyłem także 156 ale z silnikiem 1.8 TS.mógłby ktoś rzucić okiem ta ten egzemplarz i cos wiecej mi o nim napisać.na pierwszy rzut oka dziwne wydaje mi sie o ospojlerowanie przy nadkolach(być moze sie mylę) znany jest również vin i gdy sprawdzam go na stronie ePera to pokazuje mi ze samochód jest z października 1997.mógłby mnie ktos poprawić,bo może źle coś sprawdzam.na oględziny auta nie mam daleko i umówiłem sie na jutro jednak wolałbym być przygotowany w miarę na tą wizytę dlatego sprawe kieruję takze w wasze ręce. to link do ogłoszenia: http://otomoto.pl/alfa-romeo-156-1-8...C20949524.html

PS. cena jest chyba dość niska a co za tym idzie nie należy sie spodziewac rewelacji ale moze to jest tzw. okazja? cena po negocjacjach może wynieść 4500 a samochód jeździł po niemieckich drogach(takie info otrzymałem droga telefoniczą)
    proszę o wasze opinie i rady za co z góry jeszcze raz dziekuje
    gcredhot18

Użytkownik Alfista
    Mieszka w
    Gorzyczki okolice Wodzisławia Śląskiego
    Auto
    Same ALFICE

Domyślnie

Zobacz jak to "cos" wygląda... a ten fotel to zarąbiscie rozpruty o matko ktos sie chyba za dużo nfs naoglądał. Widze, że polujesz na okazje do 5 klocków. Bedziesz musiał do nich lekko drugie tyle dołożyc, niestety taka prawda.

Mieszka w
    Kraków
    Auto

Domyślnie

Gaz pewnie włożony teraz w Polsce , żeby złapać klienta, przygotuj kase na 2 silnik. kolorowe radio z marketu i spoiler i to niektórych bierze za serce- ja bym nawet tego nie oglądał. Zderzak źle spasowany- ten nr. vinu dotyczy przedniej czy tylnej połówki
    Ostatnio edytowane przez bonzaj ; 04-10-2011 o 20:43

nurerdin
    Gość

Domyślnie

Korzystając z okazji i ja podepnę się pod temat i poproszę o ocenę na "pierwszy rzut oka" Czy cena za ten rocznik i opisany stan auta jest, że tak powiem odpowiednia? Czy coś rzuca się w oczy co pozwoliłoby mi na negocjacje cenowe, oprócz oczywiście poprawek lakierniczych i przeglądu do końca miesiąca?
    http://otomoto.pl/alfa-romeo-156-C20932443.html

EDIT
    Znalazłem jeszcze coś takiego http://otomoto.pl/alfa-romeo-156-C20863926.html Jakie opłaty muszę jeszcze doliczyć do tej ceny, żeby cieszyć się jazdą? No i standardowo zapytam - "czy warto"?
    Ostatnio edytowane przez nurerdin ; 04-10-2011 o 22:43

Mieszka w
    Kraków
    Auto

Domyślnie

Jak dla mnie ten pierwszy jest godny zainteresowania drugi wysokie opłaty za ładny i kierunki boczne raczej są nieorginalne

mar_1981
    Gość

Domyślnie

Nie rozumiem stwierdzenia za ładnyCo drugi handlarz ma teraz polerke i poleruje samochody przed sprzedażą. Wiadomo że nie profesjonalna polerka po kilku myciach wyjdzie bo pasta rownież rysy wypełni i po zmyciu jej odkryjesz niespodzianki, jednak w chwili zakupu samochody prezentują się okazale.

A tak wogóle to ciekawe czemu nie ma z tyłu znaczków - mogło coś się dziać. Z przodu przyjrzyj sie że maska jakoś tak dziwnie nierówno leży. No i zderzak przedni i maska do malowania od odprysków od kamieni.