widze ze kolega bocian czuwa! ja nie sprawdzajac nabrałem pojejrzeń, ale kto wie, moze byla jakas seria ktora miala zapalarke po drugiej stronie...? hmm
za swoją tez zapłaciłem 16k w ub miesiącu i mimo lekkich niedociągnięc lakierniczych (troche rys) to zawieszka (nic mi nie klekocze) i silnik bez zarzutu (pali jak złoto, wycieków absolutnie brak!)
rozrząd wymieniłem profilaktycznie z pmpa wody itd, do tego w weekend ida wszystkie płyny. przynajmniej bede widział czym jezdzę
oólnie szukałem poliftowej i mogłem dac wiecej, ale nie trafiło sie nic godnego uwagi i ta mimo ze narazie nie ma szału (troch ją doinwestuję jescze), byla w lepszym stanie niż poliftowe ktore ogladałem.
reasumując opłaca sie poszukac czegos w dobrym stanie bo jak kupisz rozbitą do naprawy to cieżko do końca oszacować koszty naprawy i zawsze moze sie okazac że to studnia bez dna (szczegolnie jak nie jestes mechanikiem). mam sąsiada ktory kupił sobie audi A3 i doklada do niej od roku...moze zapłacił mniejale auto ciagle ma niesprawne a kasa ktora zaoszczędził przy zakupie juz poszła w piiss... tzn na naprawy