Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Temat: Fes

Użytkownik Znawca Avatar szewi
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa

Domyślnie

Cytat Napisał Wrath Zobacz post
    http://allegro.pl/show_item.php?item=1820967714
    Tu kupilem.

Nieee...niestety FES nie chodzi poki co na androidzie, dziala natomiast pare innych softow do obd2 itp.

Jedyna rzeczy, ktorej nigdzie nie moglem znalesc to kod do podlaczenia po BT - okazalo sie, ze to 1234

Wszystko laczy sie i smiga bez zadnego problemu.
    Przy okazji z laptopa nowy FES takze smiga po BT bez zrywania itd - i nie trzeba siedziec w samochodzie.

Pozdrawiam
    Wrath
    Pytanko: sluchaj a czy po wpieciu ELM BT w aucie mozesz zamknac ten plastik oslaniajacy zlacze? bo jesli tak to spoko i wtedy mozesz miec wpiety ELM 327 caly czas, jesli nie bo interfejs jest za dlugi wtedy troche lipa...

chrisdelarosa
    Gość

Domyślnie

Witam ! Ja mam problem z połączeniem się w FES ze wszystkimi systemami oprócz z silnikiem (ECU) z którym łączy się bezproblemowo... ale ze wszystkimi innymi jest problem... np chciałbym się połączyć z Nadwoziem (CAN) i pokazuje mi że jest problem z interfejsem i nie może się połączyć... choć jak testuje interfejs to pokazuje że wszystko jest OK.

mam coś takiego http://allegro.pl/interfejs-elm-327-...064114114.html

Użytkownik Maniak resoraków Avatar radzik2908
    Mieszka w
    Siemiatycze, Podlaskie
    Auto
    159

Domyślnie

Cytat Napisał chrisdelarosa Zobacz post
    Witam ! Ja mam problem z połączeniem się w FES ze wszystkimi systemami oprócz z silnikiem (ECU) z którym łączy się bezproblemowo... ale ze wszystkimi innymi jest problem... np chciałbym się połączyć z Nadwoziem (CAN) i pokazuje mi że jest problem z interfejsem i nie może się połączyć... choć jak testuje interfejs to pokazuje że wszystko jest OK.

mam coś takiego http://allegro.pl/interfejs-elm-327-...064114114.html
    Kupowałem takie cudo i u mnie śmiga, ale po zapytaniu sprzedającego, czy będzie działał z Alfą, powiedział, że musi go zaprogramować. Działa tylko z samochodami z grupy Fiat-a. Sprzedający na alledrogo to pmfactory.

chrisdelarosa
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał radzik2908 Zobacz post
    Kupowałem takie cudo i u mnie śmiga, ale po zapytaniu sprzedającego, czy będzie działał z Alfą, powiedział, że musi go zaprogramować. Działa tylko z samochodami z grupy Fiat-a. Sprzedający na alledrogo to pmfactory.
    Jak robię test interfejsu w FES to pokazuje że obsługuje wszystkie protokoły... ale podczas łączenia wyskakuje błąd który mówi żeby ponownie skonfigurować interfejs... oprócz ECU z którym łączy się bezproblemowo i pokazuje wszystkie parametry... Niby w opisie aukcji jest że działa dla alfy 159 ale chyba będę musiał tam przedzwonić

Użytkownik Znawca Avatar metan
    Mieszka w
    K-ce
    Auto
    Mito 1,4 MPI

Domyślnie

Cytat Napisał chrisdelarosa Zobacz post
    oprócz ECU z którym łączy się bezproblemowo i pokazuje wszystkie parametry...
    Looknij w wątku o interfejsach. Poszczególne centralki są na różnych pinach, potrzeba przejściówek.

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia