Dobrze, że jestem z Wrocławia i czasami spotykam się z kolegą bubu321, więc pewnie niedługo zobaczę to cudo na własne oczy.DD
Dobrze, że jestem z Wrocławia i czasami spotykam się z kolegą bubu321, więc pewnie niedługo zobaczę to cudo na własne oczy.DD
zaprosicie mnieNapisał SG0240
![]()
PLEASE !!!!!! też chce to cudo zobaczyć
![]()
powoli, schemat jest gotowy, pozostał soft.
- z autami JTD to jest problem, załaczam liste interfejsów obsługujących poszczególne typy silników.
- oraz próbki ekranów LCD z komputerami.
- funkcji kasowania błędów OBD nie będzie, robimy diagnostykę, naprawiamy,usuwamy błąd i obserwujemy na pokładowym czy juz jest dobrze.
-
-
-
-
-
-
czyli mój 2.4JTD 2001r. odpada ;|/((
(( :cry: :cry:
ale ja nie mam bladego pojęcia o elektronice w autachnie da rady wcisnąć tam mojego JTD
podjadę do wujka , on ma 156 JTD i zobaczę czy interfejs KKL VAG USB działa z tym modelem.
ja też sie nie znam na elektronice ale od czego są kafejki internetowe :wink: :wink:
a gdzie tak w ogole jest złącze diagnostyczne do kasowania błędów.
chyba po kierownicą z tego co sie orientuje![]()
No powiem że jestem pod wrażeniem tego co zmajstrowałeś BUBU321 tylko w Alfce ten ekranik między obrotomierzem a prędkościomierzem nie jest przypadkiem jakiegoś dziwnego kształtu (innego niż kwadratowy) ;// jak będziesz miał czas to napisz mi na priva stronki z których czerpałeś wiedzę przy budowie tego cacka :mrgreen:
To co się liczy w życiu to szybkie dziewczyny i piękne samochody...
AR 156 2.0 TS - była i jest dalej w rodzinie
AR GT 1.9 jtd powered by Rperformance