Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 23

Temat: czy ktos korzystal z forumowiczow z tej firmy ?

Użytkownik Fachowiec Avatar Cubus00
    Mieszka w
    Międzychód
    Auto
    byla Alfa Romeo 156 2.0 TS 1999 jest 159 2,4

Domyślnie

ja mam je od jakiegos tysiaca km ,wiec nic nie powiem o ich trwałosci , poprzednie ,nie wiem jaka firma ,nie było nawet literki o nr nie wspomne , tulejki wypadły po demontażu,wiec te sa o niebo lepsze ,a gdyby nawet sie po 10tys rozsypały to przeciez tylko 95 zet i godzina roboty ,wiec nie biadolcie

Użytkownik Znawca Avatar kobe83
    Mieszka w
    Gliwice
    Auto
    AR 159 2.0 JTDM 170KM/ 156 1.9 JTD115KM była

Domyślnie

Dobrze wiedzieć, myślałem też ze jak TRW to gumy są we wszystkich takie same. Mi oryginał wytrzymał jakieś 60 tyś km.
    Prośba to wszystkich, żeby podawać przebiegi a nie tylko czas, bo w pół roku można zrobić różne dystanse.
    Włoski geniusz, włoska technologia, włoska pasja.

Użytkownik Romeo Avatar dadasiek
    Mieszka w
    Gliwice
    Auto
    :-)

Domyślnie

Cytat Napisał Cubus00 Zobacz post
    a gdyby nawet sie po 10tys rozsypały to przeciez tylko 95 zet i godzina roboty ,wiec nie biadolcie
    może dla Ciebie ok, ale jeśli ja robię 40 tys km rocznie i miałbym sobie policzyć koszta (4 x 210 zł) to z lekka się nie opłaca. nie wspominając o robieniu zbieżności i straconym czasie na wymianę

wszystko zależy kto ile i jak użytkowuje samochód. z mojego punktu jest to nieopłacalne. raz wypróbowałem i dziękuję

dla Ciebie lub kogoś innego, może a raczej na pewno jest to ciekawa propozycja.

ps. Kobe, oryginalne czyli te z pierwszego montażu ? to troszkę mało, moje miały ok.160 tys km i padły

pozdrawiam,
    Adam
    Ostatnio edytowane przez dadasiek ; 19-10-2011 o 11:16

Użytkownik Znawca Avatar kobe83
    Mieszka w
    Gliwice
    Auto
    AR 159 2.0 JTDM 170KM/ 156 1.9 JTD115KM była

Domyślnie

Cytat Napisał dadasiek Zobacz post
    może dla Ciebie ok, ale jeśli ja robię 40 tys km rocznie i miałbym sobie policzyć koszta (4 x 210 zł) to z lekka się nie opłaca. nie wspominając o robieniu zbieżności i straconym czasie na wymianę

wszystko zależy kto ile i jak użytkowuje samochód. z mojego punktu jest to nieopłacalne. raz wypróbowałem i dziękuję

dla Ciebie lub kogoś innego, może a raczej na pewno jest to ciekawa propozycja.

ps. Kobe, oryginalne czyli te z pierwszego montażu ? to troszkę mało, moje miały ok.160 tys km i padły

pozdrawiam,
    Adam
    Nie z pierwszego montażu, tylko kupione z ASO. Wiem kiedy wymieniałem (przebieg). Skrzypi coraz bardziej z tamtej strony, muszę to jeszcze zweryfikować ale to pewnie górny wahacz. Dla mnie to już jest padnięty .
    Włoski geniusz, włoska technologia, włoska pasja.

Użytkownik Pirat drogowy Avatar JTD
    Mieszka w
    Leszno
    Auto
    AR 156 1.9 JTD 105 KM 2000r Opel Astra SW 1.9 CDTI 101 KM 2007r.

Domyślnie

dzieki wszystkim za info ale na co teraz sie zdecydowac jedni gadaja tak drudzy tak , ja robie 10 tys rocznie , nie wiem jakiej firmy mam stary wachacz ale padl na amen straszne wali jak jade po dziurach reka jak go dotykam to caly lata padl na tej gumie , koledzy a radzicie wymienic 1 czy odrazu 2 drugi zadnych luzow nie ma dodam ze auto mam 3 lata i nic nie wymienialem z przodu poza koncowkami stabilizatora

Użytkownik Romeo Avatar dadasiek
    Mieszka w
    Gliwice
    Auto
    :-)

Domyślnie

jak masz pieniądze, to bierz TRW.
    Za trochę mniej możesz kupić wahacze Vemy.

co do wymiany jednego czy dwóch. ogólnie zaleca się wymianę dwóch. warto jednak pamiętać, że wahacze nie pracują symetrycznie.
    czyli zazwyczaj najpierw pada jeden a potem drugi (często ten od strony pasażera zużywa się szybciej - dziury, studzienki są najczęściej po prawej stronie jezdni).

ja najpierw wymieniłbym jeden, ale w zamian kupiłbym TRW zamiast jakiegoś chińczyka.

pozdrawiam,
    Adam

Użytkownik Fachowiec Avatar Cubus00
    Mieszka w
    Międzychód
    Auto
    byla Alfa Romeo 156 2.0 TS 1999 jest 159 2,4

Domyślnie

Cytat Napisał dadasiek Zobacz post
    jak masz pieniądze, to bierz TRW.
    Za trochę mniej możesz kupić wahacze Vemy.

co do wymiany jednego czy dwóch. ogólnie zaleca się wymianę dwóch. warto jednak pamiętać, że wahacze nie pracują symetrycznie.
    czyli zazwyczaj najpierw pada jeden a potem drugi (często ten od strony pasażera zużywa się szybciej - dziury, studzienki są najczęściej po prawej stronie jezdni).

ja najpierw wymieniłbym jeden, ale w zamian kupiłbym TRW zamiast jakiegoś chińczyka.

pozdrawiam,
    Adam
    nie ma co ,dobry jestes, mowisz, ze przy kazdej wymianie musiał bys jechac ustawiac zbieżność, a koledze radzisz wymieniac po jednym wahaczu z amortyzatorami tak robisz?

Moderator Znawca Avatar Teddy84
    Mieszka w
    Legnica
    Auto
    156 2.0 Turbo/Giulietta 1.4TCT MY'16

Domyślnie

Cytat Napisał Cubus00 Zobacz post
    nie ma co ,dobry jestes, mowisz, ze przy kazdej wymianie musiał bys jechac ustawiac zbieżność, a koledze radzisz wymieniac po jednym wahaczu z amortyzatorami tak robisz?
    Zaleca się sprawdzenie ale w praktyce nie czesto jest coś do poprawy no chyba ze ktoś wcześniej ustawiał zbieżność już na wywalonych tulejach.

Użytkownik Maniak resoraków
    Auto
    signiore Giuseppe Busso

Domyślnie

To i ja się dołączę do tematu, mam te stenbergi (pomysłowość sprzedawców jeśli chodzi o nazwy dla chińczyków, nie do pobicia) i do dzisiaj zrobione od stycznia tego roku, około 15000 km, ale moje są ,,własnej produkcji'', to znaczy, szukajcie w dziale ZRÓB TO SAM mojego wątku ,,tuning wahacza górnego'' . Tylko poliuretan. Pozdrawiam, carramba.

M&M
    Gość

Domyślnie

Olać VEMĘ tylko TRW