Ja mam po lewej, a przekładka z "angola" to na bank nie jest. oO'
Ja mam po lewej, a przekładka z "angola" to na bank nie jest. oO'
„Własnością człowieka jest zniknąć, śpieszmy się śmiać ze wszystkiego.”
Blaise Cendrars
widać niektórzy mnie nie rozumieją...
Kolego piszę po raz któryś... dla mnie zapalniczka może być na suficie i tak jej nie uzywam...
lecz chodzi mi o to czy zastanawialiście się dlaczego montowano po tej i po tej stronie ...
nie spotkałem się w innym aucie z takim czymś... no chyba, że rzeczywiście mowa tu o typowych przekładkach z anglików...
To tak jakby przemienić pokrętło od klimy i podgrzewanej tylnej szyby... i klimę włączało by się od strony pasażera ( 3 pokrętłem)
No sorki chyba nie jest to wymysł producentów by montowac zapalniczke albo po lewej albo po prawej!
coś w tym jest... tylko nie ma osoby która by to zinterpretowała normalnie...
GDYBY BÓG NIE WYMYŚLIŁ ALFY ROMEO CHODZIŁBYM PIESZO !!!
Z zapalniczką, nie odpowiem Ci - choć szukałbym informacji w ePer.
Ja natomiast anglika poznawałbym w inny sposób.
Ze zdjęć: Tył samochodu > przeciwmgielne jest po lewej a cofania po prawej. W angliku na odwrót.
W samochodzie: Sprawdzając elektryczne szyby. Ta od kierowcy zamyka się automatycznie po krótkotrwałym przytrzymaniu przycisku. Ta od pasażera zamyka się tylko gdy cały czas trzymasz przycisk.
Co więcej. Czujnik temperatury zewnętrznej zawsze był w lusterku kierowcy. Czyli w prawym dla anglików a w lewym dla europejczyków
Dzięki za odpowiedzi lecz moje pytanie nie skłaniało się do różnic miedzy angolem a europejczykiem...
Chodziło mi tylko o głupią zapalniczke![]()
GDYBY BÓG NIE WYMYŚLIŁ ALFY ROMEO CHODZIŁBYM PIESZO !!!
No to sprawdź sobie w ePer...
Takie trudne?
Ważne żeby była bo ja np takiej nie posiadamkupiłam samochód z otworem na zapalniczkę. Nie zwróciłam na to uwagi - generalnie kupowałam jak baba czyli "jaki piękny" nie zwracając uwagi na "istotne detale" i teraz mam za swoje
![]()
Ostatnio edytowane przez Monia ; 02-11-2011 o 19:51
Kolego, na pewno różnica w położeniu zapalniczki jest w modelach przed i po lifcie.
Wydaje mi się że jest to wymysł producenta, lub w związku z jakąś modyfikacją, np wiązki przewodów
FORUM użytkowników... A nie Forum byłych lub obecnych pracowników fabryki Alfa Romeo...
My tych samochodów nie składaliśmy w fabryce, więc nie napiszemy czemu jest po lewej czemu jest po prawej.
Co najwyżej każdy Ci napisze jak ma u siebie. Ale Ciebie to nie satysfakcjonuje bo oczekujesz krótkiej treściwej syntetycznej odpowiedzi.
Sprawdziłbyś sobie i by było po temacie... I może byłbyś jeszcze na tyle miły że i tu wpisałbyś odpowiedź.
No ale lepiej bić pianę już na prawie 3 strony tematu...