a jak aku jest wyjęte bo poszło do ładowania ? to jak wtedy jakoś zasilić autko na moment ?
cuore - jak ktoś ma ochotę odginać drzwi to niech sobie tak robi![]()
mądry Polak po szkodzie , ale powiem jak to jest u mnie , nauczony wcześniejszymi usterkami miałem podobną dolegliwość ( nie w ALFIE ) mam podpiętą 2 linke która wychodzi pod nadkolem z lewej strony (pociągam delikatnie i maska otwarta), co prawda żeby się do niej dostać trzeba odkręcić nadkole ale praca ta zajmuje 20 minut , a nie muszę cyrkować z miotłą czy też drzwi wyginać .
rozrusznik i alternator polaczony jest bezposrednio z klema +, tylko pytanie czy klema nie dotyka masy, bo mozna spalic autko.
lepiej jak by byl tam aku, moze byc rozładowany
Kilka dni temu znajomy miał podobny problem w BMW x5 ...
Podali prad przez zlacze do przyczepki(obok haka cos takiego jest)...
Wystarczy małe napiecie zeby centralny zadziałał.
Wiec jesli jest hak to niema problemu...
ja u siebie bym probował przez kable od wzmacniacza ktore mam w bagu... ładne GRUBE... i idą prosto do akumulatorka.... :p
( bo nie mam otworka na narty)
Nie polecam podawać pradu bezposrednio na rozrusznik... Chyba ze auto na luzie.![]()
Ostatnio edytowane przez bugaj_90 ; 31-10-2011 o 23:31
Żeby rozrusznik zadziałał trzeba go jeszcze wyzwolić podając plus na złącze bendixuAltek i rozrusznik na stałe są pod plusem z akumulatora.
Dokładnie Bocian .. ja to mam wypięty aku i się ładuje w domu... Chwila nieuwagi czy też brak chwili namysłu spowodował taką sytuację ... wcześniej proponowali Mi abym wszedł do auta poprzez szczeline na narty w tylniej kanapie ale ja niestety nie mam dzielonej kanapy tym podłokietnikiem ... więc może zrobie tak jak kolge powyżej napisał ... że sciągnę nadkole i może uda się pociągnąć za linkę z maski <mysli>
A może podać napięcie na kable od żarówki w bagażniku?
Moja Bella
jak nie ma batrii moze nie byc obiegu ,masz przerwany obwód , to moje zdanie
Minus na karoserię .Przy żarówce trzeba uważać . Trzeba ustalić , który przewód idzie na masę a który w instalację. Nie powinno to być trudne.
I na ten co idzie w instalację (do mikrowyłącznika w zamku) dajesz plus.
Według mnie powinno zadziałać o ile plusowa klema od akumulatora nie leży twardo na masie bo w tedy będziesz miał zwarcie.
---------- Post added at 11:50 ---------- Previous post was at 11:46 ----------
Baterie poda z zewnątrz obwód będzie zamknięty.
Zasilanie żarówki w bagażniku jest poza stacyjką.
Moja Bella