Moją pierwszą Alfą był Spyder 2010 nowy z salonu w poaździerniku zamieniłem go na nową Julkę QV spodobała mi się poprostu chciałem ją mieć.
A ja , Giuliettę widziałem po raz pierwszy prawie rok temu w salonie we Wrocławiu, do którego zaszedłem przypadkiem i nie mogłem już o niej zapomnieć..... ciągle o niej myślałem... Dotychczas jeździłem fordami ze względu na układ jezdny i planowałem zakup nowego focusa, nigdy nie myślałem, że mogę kupić coś innego... W top gear mówili " każdy mężczyzna w swoim życiu musi mieć chociaż jedną alfę" ....hmmm, więc... znam opla astrę IV...nudny.... z kolei kolega kupił ostatnio za moją namową nowego focusa, doradzałem mu mądrzyłem się, pomagałem z leasingiem i w negocjacjach, bo focus super się prowadzi...itd a sam jak zadżumiony kupiłem julię, którą nawet wcześniej nie odbyłem jazdy próbnej, nie targowałem się, zadzwoniłem poprosiłem o ofertę co mają na już w określonym pułapie cenowym i.. Odebrałem ją w piątek a kupiłem ją praktycznie przez telefon i mail... Szkoda, że nie dostałem rabatu za zakup drogą directbo alfa to jak ładna kobieta-zwyczajnie chce sie ja miec
Witajcie,
U mnie to jest tak, że najpierw było zafascynowanie Italią, ich kulturą, kuchnią i w kocu też motoryzacją.
Włosi są inni, różnią się od reszty Europy, także i w motoryzacji, wiemy to wszyscy
Najpierw miał być Fiat Bravo w wersji sport, ale na horyzoncie pojawiła się Giulietta, chodziłem za nią prawie rok i wychodziłem, od paru miesięcy jest moja
Niektórzy mówią że to już nie prawdziwa Alfa, tylko taki prawie Fiat, że nie ma klimatu, ale ja się nigdy nie z tym nie zgodzę - styl jest wysmakowany, wszystko jest z gustem - po prostu włoskie,
Technicznie też nie mam się do czego przyczepić.
Ba, nawet byliśmy razem we Włoszech i teraz kiedy wsiadam do środka to są to takie moje małe Włochy![]()
O samochodzie Alfa Romeo trudno powiedzieć po prostu, że to samochód - chyba, że jest się całkowicie obojętnym na piękno...
AR to styl życia! To piękno, elegancja, estetyka w czystej formie... Jeśli jeszcze do tego dochodzi moc, to ideał...
Moja miłość do AR trwa od lat, chociaż wiele osób puka się w głowę, jak racjonalnie myślący człowiek może kupić Alfę![]()
Nie wolno używać uchwytów na kubki.
Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS