Hm i ja mam sprawny termostat i nagrzewa mi się koszmarnie długo. Jednak alfy były projektowane na włoski klimat.:/
Hm i ja mam sprawny termostat i nagrzewa mi się koszmarnie długo. Jednak alfy były projektowane na włoski klimat.:/
Wziuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuum...Co to było? Takie szybkie i piękne?
To 145 boxerek oczywiście!
kolego, jak Ci nie szkoda 100zł i masz gdzie podziać płyn z układu to wymień a się przekonasza dojście masz łatwe
![]()
If you just let me I'll find a way
To ease your mind and for you to stay
And I will untie all the ropes
It's hard for me but believe me, I'm trying.
Nie masz z Alfą zimą problemów, które nie występują w innych samochodach? Typu zamarzanie linek zmiany biegów, parowanie szyb, brak obiegu otwartego wentylacji gdy śnieg przysypie wlot powietrza na podszybiu (przy okazji, jak sprawują Ci się wtedy spryskiwacze?)zamarzanie siłowników centralnego w temp. poniżej -6... Kolega sprowadził sobie Punto z Włoch i pierwszą rzecza którą musiał zrobić była wymiana amortyzatorów na polskie, bo tamte zamarzały i jechało się jak wozem drabiniastym.![]()
Wziuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuum...Co to było? Takie szybkie i piękne?
To 145 boxerek oczywiście!
szybko i na temat:
zamarzanie linek - NIE
parowanie szyb- TAK (czy to wyznacznik że nie ten klimat czy po prostu lipna wentylacja?)
gdy śnieg przysypie wlot- TAK ale mam ręce i umiem go wywalić i jest gitpoza tym to chyba normalne że śnieg zazwyczaj zasypuje całe auto i jeszcze nie spotkałem takie co jest stworzony do tego żeby stać w śniegu.
spryskiwacze- zazwyczaj nawet jak jest śnieg to dają radę po pewnym czasie po prostu się przebiją.
Siłowniki centralnego- OJ NA PEWNO NIE!
Może w taki razie warto żebyś sobie zajrzał do centralnego i zrobił coś z biegami?
Aha i jeszcze jedno
Po pierwsze
Nadal nie rozumiem co znaczy samochód nie na ten klimat czy na klimat włoski. Jest to całkowicie bez sensu!! Czy w budowie różni się Alfa od BMW czy audi?
Po drugie
Nie mieszkamy na jakiejś Syberii żeby był Ci potrzebny ekstra hiper cold bajer jaki samochód bo masz w dzień -20 czy tam -30 więc nie przesadzaj że jest taka tragedia.
Po trzecie
Idąc twoim tokiem rozumowania to trzeba mieć w Polsce 2 fury jedną to na lato np Alfę a na zimę to chyba tylko Volvo. A co mają powiedzieć biedni Włosi co mają Volvo? Ciągle im się "poci pod pachami" lub co gorsza grzeję się (to dotyczy bezsensu wypowiedzi o klimacie)
Po czwarte
Mam w domu 2 włoskie samochody i jakoś nie widzę aby "były na włoski klimat"
Po piąte
Pamiętajmy że to Toyota Hilux zdobyła biegun. Ale z jakiej paki skoro jest z Japonii (pewnie jest na Japoński klimat)
Po szóste
Nie lubię jak ktoś mówi tak o mojej belli![]()
Więc jak poczułeś się urażony to nie miałem tego na celu. Każdy ma prawo do swojego zdania i możesz uważać że moje jest beznadziejne i głupie. Ale ja uważam że Twoje jest porównywalne z tym że "Kopernik też była kobietą".
Nie miałem na celu ani disowania ani obrażania Cię
Tak więc pokojowy uśmiech![]()
No może że chcesz o tym temacie jeszcze pogadać?
Ostatnio edytowane przez suckert ; 17-11-2011 o 22:01
Wściekłe SUKI
Ja mam 1.4 bx i o ile w mieście w miare szybko sie grzeje to na trasie Poznań - Buk dziś powyzej 50stopni nie wbił
jutro zasłaniam chłodnice kartonem, moze pomoże![]()
Oj ale przecież kartony nie są montowane na zimę tylko w alfach żeby się szybciej grzały. Nie róbmy znowu takiej tragedii...
Na zimie to ja i osłonę plastikową w tym roku zakładam od dołu i może też karton. Ale czy to taka tragedia?
Wściekłe SUKI