ja planuje zmienic rure kolektor-intercooler z nierdzewki i kolankami silikonowymi, wyjdzie mniej wiecej tyle samo co oryginalna rura a bedzie na pewno trwalsza![]()
a potem jak bedzie pieniadz to zmiana intercoolera na frontowy![]()
ja planuje zmienic rure kolektor-intercooler z nierdzewki i kolankami silikonowymi, wyjdzie mniej wiecej tyle samo co oryginalna rura a bedzie na pewno trwalsza![]()
a potem jak bedzie pieniadz to zmiana intercoolera na frontowy![]()
Ostatnio edytowane przez ksiazelasic ; 15-02-2012 o 22:32
niestety, ale bez kanału i normalnego podnośnika to g.... a nie sprawdzanie
zauważyłem jedynie że syczenie dobiega z dołu, więc z silnika do IC raczej jest w porządku, nieszczelność musi być od IC do turba, pytanie tylko czy to rura czy gdzieś w kolanku w IC albo w turbie
mialem podobnieu mnie przyczyna byl pekniety wąż od turbo. Po uszczelnieniu Bella znów o wiele wiele lepiej sie zbiera. Sprawdz sobie czy podczas przyspieszania pomiedzy 3 a 4 tys obrotow nie ma turbo dziury
urbo dziury nie mogło być, ponieważ wąż był pęknięty w jednym miejscu, i od samego momentu włączenia się turbo syczało i był spadek ciśnienia, więc nie mogło być turbo dziury, nie wiem czy wiesz co to jest, ale turbo dziura tworzy się u nas glównie z powodu elastycznych węży, które pod ciśnieniem się rozciągają i zwiększają średnice, i ta dziura to wlaśnie moment gdy rura się napełnia i rozciąga zamiast dawać pełnego ciśnienia
Witam PanowieTeż mam ten problem ale w 156. Jak wszedłem pod auto to wiedziałem że mam pęknięty wąż od turbo - ic . Więc zakupiłem tutaj na forum kwasówkę
o właśnie taką i zamontowałem w swojej belli. Powiem krótko - syczenie jak było tak jest. Bella lepiej się zbiera co prawda bo nie spierdziela aż tak ciśnienie jak wcześniej. Ale syczenie dalej występuje. Jednak mój wujek zauważył, że w okolicach kolektora, turbiny, wydechu występuje nie duże skorodowanie(pęknięcie) co może powodować to przyjemne dla ucha świstanie (mnie to się podoba ale jednak nie miłe dla alfy). Jak będę w najbliższym czasie na kanale zbadam sprawę co i jak wygląda.