Nawigację mam seryjną.
TRIP - SETTINGS- DATA and TIME (wszystko jest ok, ale w tej ostatniej opcji mam tylko strefy czasowe do wyboru i czas letni lu zimowy, natomiast nigdzie nie ma ręcznego ustawiania zegara)
No właśnie, musisz ją odłaczyći tak nie ma polskich map (odłaczasz kostkę w bagazniku od navi, tak zeby jej juz nie widział). Inaczej te opcje, o których pisałem się nie pojawią.
Ok dzięki. Możesz mi powiedzieć która to kostka? Jestem totalnym laikiem w tych sprawach.
Nawigacja jest w bagażniku nad akumulatorem. Musisz zdjąć osłonę, zdjąć kleme z aku (dla bezpieczeństwa) i odkręcić całą nawigację (chyba dwie śruby:-)) bo z tego co pamietam to z tyłu nie mozna było ręki wsadzić. I do Navi dochodzi jedna czy dwie kostki - właśnie je należy odpiąć. Wtedy ICS "myśli" ze nie ma nawigacji i mozna ustawić godzinę.
dokładnie dwie kostki
Alfa Romeo - "bez serca bylibyśmy jedynie maszynami"
dzięki. Jutro to sprawdzę.
---------- Post added at 20:00 ---------- Previous post was at 19:58 ----------
Zauważyłem też dziwną sprawę. Mianowicie jak włożę płytę cd to zablokuje mi się klima, nie mogę ani zmienić temp ani siły nawiewu. Co to może być ??? Dodam, że radio jest seryjne w bagażniku.
Zegarek już opanowałem dzięki
Nie będę zakładał nowego tematu, bo sprawa w dalszym ciągu dotyczy oświetlenia zewnętrznego. Tym razem chodzi o halogeny. Jeden świeci bardzo dobrze, a drugi nie świeci w ogóle. Okazało się, że ni dochodzi do niego prąd. Doprowadziłem kabel zasilający na krótko od halogenu, który świeci i okazało się, że żarówka tylko się żarzy. Dodałem dodatkową masę i bez zmian. Postanowiłem, że podłącze przez przekaźnik; zrobiłem tak do przekaźnika (typ 541) doprowadziłem plus z bezpiecznika (złącze oznaczone "30"), masa (złącze "25") do złącza 26 doprowadziłem sygnał z włącznika halogenów, a złącze 27 wyprowadziłem na żarówkę. Podłączenie jest zgodne ze schematem przekaźnika. Przekaźnik się załącza w momencie włączenia halogenów, a efektu nie ma żadnego. Halogen cały czas tylko się żarzy, bo nie można nazwać tego świeceniem. Ma ktoś może pomysł o co w tym chodzi??