Nie ma, nie mylisz się. W teorii na korku ma się zbierać syf, ale wiadomo jak jest. Nie byłoby głupim takie coś zamontować. Pytanie, jak na wzrost ciśnienia po zamontowaniu filtra zareaguje skrzynia.
Nie ma, nie mylisz się. W teorii na korku ma się zbierać syf, ale wiadomo jak jest. Nie byłoby głupim takie coś zamontować. Pytanie, jak na wzrost ciśnienia po zamontowaniu filtra zareaguje skrzynia.
Przy takiej ilości przepływu filtr?
Po co ?
Aby bardziej skomplikować diagnostykę i dać możliwość serwisom naciągać frajerów na wymianę filtra ?
Teraz wystarczy zobaczyć olej i wszystko jasne.
A w układach wspomagania macie filtr?
Przecież tam przepływ oleju jest ogromny w porównaniu z SS.
Nie popadajmy w paranoję.
Kto chce szuka sposobu,
kto nie chce szuka powodu.
155 V6 LPG-163 KM-była
156 V6 LPG-190 KM-była
147 2.0TS 150 KM Selespeed LPG.-była
166 2.0 V6 TB -215 KM- LPG-była
Giulietta 1.4 TB -207KM -LPG -jest
Lancia Delta 1.8 TBI 283KM -jest
Faktycznie, przy ilości płynu 0,7l w układzie nie ma sensu zakładać filtra. Myślę, że częsta wymiana płynu hydraulicznego, tj. 20 000 km lub raz w roku wystarczy, by układ pracował prawidłowo i oczywiście częsta kontrola płynu w zbiorniczku.
W sumie mam taką obserwację podczas jazdy w trybie CITY:
Skrzynia normalnie zmienia biegi, nic się nie dzieje, nie ma szarpnięć, nie wskakuje N. Jednak podczas jazdy około 90-100 km/h na 5 biegu, zdarza się, że na wyświetlaczu piątka pulsuje, czasami włączy się 4, innym razem, chyba jak dodaję gazu deliktanie dalej skrzynia pracuję na 5 biegu.
Czy to jest normalne zachowanie skrzyni?
Jak Ci skrzynia zrzuca biegi na mniejsze to jest to jak najbardziej normalne w trybie CITY i na manualu sama zrzuca jeśli np przyhamujesz.
Pulsowanie świadczy o jakimś felerze.Nie powinno zrzucać biegów w czasie jazdy ze stałymi parametrami.
Masz LPG?
Kto chce szuka sposobu,
kto nie chce szuka powodu.
155 V6 LPG-163 KM-była
156 V6 LPG-190 KM-była
147 2.0TS 150 KM Selespeed LPG.-była
166 2.0 V6 TB -215 KM- LPG-była
Giulietta 1.4 TB -207KM -LPG -jest
Lancia Delta 1.8 TBI 283KM -jest
Sytuacja jest taka, że skrzynia pracuje normalnie, kontrolka skrzyni się nie zapala,
ale podczas jazdy ze stałą prędkością na 5-tym biegu, bieg miga. Przy puszczeniu gazu -hamownaie silnikiem - przestaje migać, dodaję gazu zaczyna migać.
Inne biegi nie pulsują.
Chyba będzie trzeba zczytać błedy, żeby uprzedzić ewentualną usterkę.
Mi też tak migała ta piątka a później już nie chciała się wrzucić i było tylko od 1-4 biegu. I wsteczny też coś protestował.Na 4 dojechałem do mechanika, okazało się że to jakiś potencjometr się rozregulował? Facet podkręcił przy komputerku coś po majstrował i lata jak marzenie. Ciśnienie masz prawidłowe w układzie?