i tacy wlasnie ludzie sa najlepsi uwielbiam z nimi rozmawiac a na pytanie czy miales kiedys lub jezdiles kiedys slyszysz nie, to sie pytam z kad to wiesz ? to pada odpowiedz ktos mi mowil.
i tacy wlasnie ludzie sa najlepsi uwielbiam z nimi rozmawiac a na pytanie czy miales kiedys lub jezdiles kiedys slyszysz nie, to sie pytam z kad to wiesz ? to pada odpowiedz ktos mi mowil.
Muszę Cię zmartwić :mrgreen:, już było i to właśnie w tym programie :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: .Napisał KKrzysztof
Była: 145 - 1,3 Boxer
Jest: 156 - 1,9 JTD SW
Ja w ogóle TVN Turbo nie trawie. Niestety większość uważających się za znawców i koneserów nie mal opierają całą swoją wiedzę na TVN Turbo i stąd potem bierze się karp na ich twarzach jak zostaną przewiezieni standardowa Mareą 2.0 20V albo FIATem Cupe 20VT- "bo przecież w tvn turbo mówili że za 100 metrów się zepsuje i spali a my jedziemy już 100km z prędkością średnią 100km/h".
A większości dziennikarzom motoryzacyjnym nie wierze bo pobłażliwość w testach wobec aut niemieckich przechodzi wszelkie pojęcie. To co w aucie włoskim by wypunktowali z wykrzyknikami i o północy darli ryja na ten temat na osiedlu to w aucie niemieckim jakoś dziwnie uchodzi. I to dla nas właścicieli Alf, Fiatów i Lancii jest nie do zniesienia po spotkaniu z masą która całą swoją wiedzę opiera o to co farmazoni jakiś gamoń w tv który prawdopodobnie dostał volksiego za darmo żeby powiedzieć kilka dobrych słów dla podniesienia sprzedaży, albo w domu ma kadzidełko ze znaczkiem VW i ołtarz ze złotym Golfem.
http://fiergloo.blogspot.com lub http://fiergloo.pl/ - moje spojrzenie na motoryzację
2007-2008: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v
2008-2018: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v Automat
2014-....: Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v FL
2018-2021: Lancia Kappa 2.4 JTD 10v
2021-....: Alfa Romeo 159 1750TBi
ja niestety nie oglądałem bo akurat jak włączyłem TV to sie kończyło![]()
Nie masz czego żałowac jak widzę tego gno...jak wybiera swoją czapeczkę a auto ocenia po rozmiarze popielniczki to mnie szlag trafiaNapisał Kosiar
Koledzy dajcie sobie spokój z tym szitem...
Szkoda ze nie ma już Top Gear w TVN Turbojedyny sensowny i z jajami programik był :cry:
Teraz Nas szprycuja Operacją Tjuning z burakiem na czele albo koleś w czapeczce robiący test zapalniczek w autach...
Czy jest jeszcze nadzieja na jakiś ciekawy i obiektywny (w miarę) program dla takich Maniaków jak MY?
Pozdrawiam Alfistów
"Wiem że masz duszę. Masz Alfę - masz klasę" - Jeremy Clarkson
Alfa Romeo 166 3.0V6 226 KM i uśmiech z twarzy nie schodzi
Lancia Ypsilon 1,2 - Miejski przemieszczacz
popieram...Napisał Alfamaniak156
nie ma sie o co rzucac :wink:
oni maja swoje testy a my swoje ALFY :!: :mrgreen:
ktory z was po zobaczeniu tego porownania a3 vs. 145 czy 156 vs. volvo s40 powie, o kurde musze sie pozbyc alfy bo sie psuje :mrgreen: hehe ten kto ma i kocha nie zostawi niuni chocby nie wiem co :wink:
to so samochody przez duze "S" reszta to sa "przemieszczacze" :mrgreen:
Jest Fiat Tipo SW Lounge 1.4 t-jet
Była 166 FL 2.4 JTD R5 10v Black Metallescente
Była 145 1.4 TS Edizione Sportiva
Ja moze na pocieszenie powiem, ze poprzednim moim samochodem bylo Volvo V40. Zmienilem na 156SW i jestem zadowolony. W Volvo wladowalem kupe kasy i mnie nadal strasznie wkur..., w Alfe tez, ale jakos lepiej to znosze ;-) Jeszcze sporo naprawe przede mna, ale mam cel doprowadzic ja do stanu idealnego, jesli wczesniej nie zbankrutujeNapisał gonzo
![]()
bo z Alfą jak z kobietą- wydajesz na Nią kasę , czasem cię wk... ale jak już Ją " prowadzisz" to jest suuuuuuuuuuuper :mrgreen: :mrgreen:
Kolega trafił w samo sedno :mrgreen:Napisał adamodg
Jak dbasz tak masz...
"Wiem że masz duszę. Masz Alfę - masz klasę" - Jeremy Clarkson
Alfa Romeo 166 3.0V6 226 KM i uśmiech z twarzy nie schodzi
Lancia Ypsilon 1,2 - Miejski przemieszczacz