Strona 2 z 7 PierwszyPierwszy 1234567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 68

Temat: Problem z Blue&Me

Użytkownik Świeżak Avatar julowalker
    Mieszka w
    Strzelce Opolskie
    Auto
    Alfa 159 SW Ti , Stelvio 2.0 Q4, Giulia Ti Q4

Domyślnie

Cytat Napisał Anka Cyganka Zobacz post
    Bylam w ASO , podlaczyli pod komp ( sprawdzic czy widzi wciskanie tych guzikow ) i wyszlo ze reset itd nic nie da , tzreba sie dostac do tego guzika , i albo ayczyscic albo wymienic.
    A to jest praca na ladne kilka godzin ( tak powiedzieli ) zdjecie kierownicy , itd , wiec dzis nie mialam na to czasu , i pojade kiedy indziej
    Typowa gadka serwisu. Zgadaj się z kimś ze Swojej okolicy , zdjęcie kierownicy i tych przycisków to max. 15 minut roboty, a jak będziesz potrzebowała przycisków jakby tych się nie dało odzyskać to służę pomocą.

Anka Cyganka
    Gość

Domyślnie

Dzięki za chęć pomocy ale nie mogę a nawet nie wolno mi skorzystać.
    Alfa jest na gwarancji , a do tego w leasingu , wiec nie moge w niej nic poza aso grzebać , a do tego ich obowiązkiem jest naprawić.
    Więc niech kombinują , i ma dzialac

Mieszka w
    Strzelce Opolskie
    Auto

Domyślnie

Dzięki za chęć pomocy ale nie mogę a nawet nie wolno mi skorzystać.
    Alfa jest na gwarancji , a do tego w leasingu , wiec nie moge w niej nic poza aso grzebać , a do tego ich obowiązkiem jest naprawić.
    Więc niech kombinują , i ma dzialac
    No tak nie doczytałem

Użytkownik Dwusuwowiec
    Auto
    Brera

Domyślnie

Próbowałem zainstalować Patch do Blue&Me, wersję 5.5 oraz 5.4 ale kompletnie żaden komunikat nie pojawia się na wyświetlaczu.
    Sprawdzałem napięcie w kostce do pendrive'a miernikiem i nie pokazywał żadnych wartości.

Niestety nie mam gwarancji jak koleżanka, ale zbliża mi się grubsza wizyta w ASO, powiem chłopakom żeby zerknęli co jest grane.

Użytkownik Fachowiec Avatar Tomek_KRK
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159

Domyślnie

Bylam w ASO , podlaczyli pod komp ( sprawdzic czy widzi wciskanie tych guzikow ) i wyszlo ze reset itd nic nie da , tzreba sie dostac do tego guzika , i albo ayczyscic albo wymienic.
    A to jest praca na ladne kilka godzin ( tak powiedzieli ) zdjecie kierownicy , itd , wiec dzis nie mialam na to czasu , i pojade kiedy indziej
    Wiesz co - ASO ma coś takiego, jak sugerowany czas naprawy określonego uszkodzenia - to są czasy określone przez producenta samochodu, który też dba o swoje interesy, polegające na tym, żeby za prostą i szybką naprawę serwis nie kasował nie wiadomo ile złotych. Poproś ich, żeby Ci pokazali, ile czasu przewidział producent na demontaż/montaż kierownicy.
    Mój mechanik zdejmuje kierownicę w 5 minut. Dosłownie. Do tego odkręcenie plastiku z kierownicy to kolejne 5 minut (3 śruby od tyłu kierownicy). Więc po 10 minutach masz dostęp do przycisków. Jeżeli ASO twierdzi, że potrzebuje na to paru godzin - zmień ASO.
    WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów

Anka Cyganka
    Gość

Domyślnie

Tez mnie zaksoczylo ze az tyle godzin. Ja rozumiem ze w kierownicy jest poduszka , przyciski , duzo kabli itd ale to strasznie dlugo.
    Nie przeszkadzaloby mi to ( bo i tak nie place ) gdyby nie to ze jak naprawa ma potrwac np godzine to spoko , zaczekam w seriwsie , wypije kawe ale jak 3-4 godziny to problem bo musze auto zostawic , i co wtedy? jak mam pojechac do biura , i mam pol dnia stracone. A zastepczego auta mi nie dadza na kilka godzin.
    Lubie ten serwis , zawsze milo i fajnie ale moze faktycznie podjade z ciekawosci do innego , zapytac

frixfrot
    Gość

Domyślnie

Kurcze, szkoda, że tak szybko od nowości się to stało. Swoją drogą ciekawe, że żeby naprawić przycisk, trzeba zdjąć całą kierę.

Mieszka w
    Strzelce Opolskie
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał frixfrot Zobacz post
    Kurcze, szkoda, że tak szybko od nowości się to stało. Swoją drogą ciekawe, że żeby naprawić przycisk, trzeba zdjąć całą kierę.
    Na dobrą sprawę nie trzeba zdejmować kierownicy , moim skromnym zdaniem na 99% można to zrobić bez choć do zdjęcia kiery wystarczy wtedy tylko zdjąć nakładkę i wykręcić nakrętkę oraz wypiąć z taśmę . Trzeba tylko znać "knif" żeby wypiąć poduszkę a reszta jest banalnie prosta.

Użytkownik Fachowiec Avatar Tomek_KRK
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159

Domyślnie

Cytat Napisał julowalker Zobacz post
    Na dobrą sprawę nie trzeba zdejmować kierownicy , moim skromnym zdaniem na 99% można to zrobić bez choć do zdjęcia kiery wystarczy wtedy tylko zdjąć nakładkę i wykręcić nakrętkę oraz wypiąć z taśmę . Trzeba tylko znać "knif" żeby wypiąć poduszkę a reszta jest banalnie prosta.
    Zasadniczo to masz rację Można sobie poradzić bez zdejmowania koła kierownicy, wystarczy zdjąć poduszkę i od tyłu dostać się do śrub mocujących plastik na kole kierownicy.
    WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów

Użytkownik Romeo Avatar grzdylu
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    GTV 3,0 V6

Domyślnie

Tez mnie zaksoczylo ze az tyle godzin. Ja rozumiem ze w kierownicy jest poduszka , przyciski , duzo kabli itd ale to strasznie dlugo.
    Nie przeszkadzaloby mi to ( bo i tak nie place ) gdyby nie to ze jak naprawa ma potrwac np godzine to spoko , zaczekam w seriwsie , wypije kawe ale jak 3-4 godziny to problem bo musze auto zostawic , i co wtedy? jak mam pojechac do biura , i mam pol dnia stracone. A zastepczego auta mi nie dadza na kilka godzin.
    Lubie ten serwis , zawsze milo i fajnie ale moze faktycznie podjade z ciekawosci do innego , zapytac
    Anka jedź do Twardowskiego na Młodnicką mi często drobne rzeczy robią od ręki i nawet nie muszę się specjalnie umawiać. Po za tym atmosfera w tym serwisie jest na prawdę miła
    Born to be wild.