dzięki coachu jak zwykle czuwasz nad poprawnością wpisanych postów..co ja bym bez Ciebie zrobił...
dzięki coachu jak zwykle czuwasz nad poprawnością wpisanych postów..co ja bym bez Ciebie zrobił...
Born to be wild.
Daruj sobie...
Przypominam, że jest to dyskusja na temat "Kto wynajmie czarną 159 w sedanie do ślubu" więc skoro sam tak bronisz porządku w tematach na forum, to po co zaśmiecasz.
Jeśli już jesteśmy jednak w tym temacie, to pozwolę sobie i ja pozaśmiecać, tyle że może to będzie jakaś ogólniejsza refleksja. W moim przekonaniu instytucja forum, niezależne czy jest to forum dotyczące Alfy Romeo, czy robienia tipsów służy do wymiany informacji i do dyskusji. Forum ma za zadanie rozwiązywanie różnych problemów (w przypadku subforum technicznego oczywiście problemów technicznych) w drodze dyskusji i wzajemnej wymiany poglądów. Forum nie jest instrukcją obsługi ani książką. Z jego istoty wynika mniejszy stopień sformalizowania wypowiedzi a jednocześnie topiczny sposób rozwiązywania problemów. Nie piszemy przecież instrukcji obsługi a dyskutujemy. W związku z tym od czasu do czasu ktoś napisze posta, który jest luźniej związany z tematem - jakąś swoją refleksję, być może żart. Ja nie widzę w tym nic złego, gdyż to nawet umila czytanie wywodów czysto merytorycznych. Takie jest moje zdanie. Zdecydowanie bardziej zaśmieca forum dyscyplinowanie jego użytkowników przez innych użytkowników, którzy bynajmniej nie są moderatorami. Couchu jak zauważyłem lubi pisać dużo postów, z których część przybiera nieco pryncypialny ton. Jak wiemy wszyscy, którzy na bieżąco śledzą forum, Coachu, który tak lubi dyscyplinować, czasami pisze posty które niewiele wnoszą merytorycznie. Są to posty zawierające np jedno słowo, bądź też krótkie równoważniki zdań, ew. mało rozbudowane pytania. Nie mówię oczywiście, że pisze tylko takie posty. Sam obserwuję to od dłuższego czasu i wiem, że w tym przedmiocie zdarzają się słowne potyczki między Nim a innymi użytkownikami forum. Wydaje mi się, że nie ma sensu pisanie postów typu "jest to temat o wynajęciu 159 do ślubu" a nie temat "o ilości miejsca dla Panny Młodej na tylnej kanapie 159". Przecież te tematy się ze sobą wiążą w jakiś sposób i tu wracam przy okazji do kwestii specyfiki dyskusji na forum. Mamy moderatora subforum technicznego 159/Brera/Brera Spider, którym jest kolega jagiel. To on jest od dyscyplinowania na forum i ew. moderowania dyskusji. Rola moderatora nie polega zaś na byciu policjantem, który ma na celu kneblowanie dyskusji. Chodzi raczej o jej delikatne moderowanie, nawet nie kierunkowanie, bo w końcu mamy do czynienia z forum, co zakłada pewnego rodzaju swobodę wypowiedzi. Skoro kolega jagiel nie dyscyplinuje naszej dyskusji aż tak bardzo, to chyba stosując rozumowanie a fortiori nie jest do tego uprawniony użytkownik nie będący moderatorem.
daję przybranie i tablice "Młoda para" gratis!
dzięki koledzy za odpowiedzi, będę w niedługim czasie rozważał różne opcje i na którąś chcąc nie chcąc będę musiał się zdecydować![]()
Wspaniałym samochodem do ślubu jest Lancia Delta. Czarna z chromowanymi elementami genialnie wychodzi na zdjęciach. Dodatkowo tylne fotele mają kupę miejsca. Wódka i parasol w bagażniku też się zmieści. Sprawdziłem osobiście.
mariuszoles w 100% sie z Toba zgadzam.