Jeśli mówisz o benzynowych (TS, Boxer) to tak, tylko tu chodzi o diesle TD i JTD, które palą dużo mniej 5-7l/100km max.Napisał Lopezius
Jeśli mówisz o benzynowych (TS, Boxer) to tak, tylko tu chodzi o diesle TD i JTD, które palą dużo mniej 5-7l/100km max.Napisał Lopezius
FORZA ITALIA !
Jak na diesla to dużo. Moja 1.6 TS też ma około 10 litrów w mieście ale przy benzynie to raczej nic dziwnego
145 1.6TS a jednak dalej jest
AR G. 1.4 MA
ee to nie jest źle ja jak kiedyś jeździłem oplem corsą 1.5TD to mi paliła po mieście od 6,5 do 8 litrów ropyNapisał dareme89
a "moje miasto" to dokładnie 2x światła i praktycznie nigdy na nich nie stoje
Tak więc wynik nie jest taki zły, nie zapominaj że to nie jest nowa konstrukcja tylko stare poczciwe TD z wtryskiem pośrednim i kosmiczną turbodziurą
![]()
mimo ze stara konstrukcja to innym pali jednak 7 litrow a mi 10 wiec chyba jednak cos jest nie taka dla mnie to duza roznica te 3 litry, jak sobie pomysle ile moglbym wiecej rpzejechac na baku to krew mnie zalewa...
dareme89, nie przejmuj się, mi ostatnio moja pięknotka spaliła 18 litrów na 100 km![]()
![]()
![]()
Rosik jak bym mial taki silnik w samochodzie jak Ty to by mi to nie przeszkadzalo, ale nie dosc ze ma to 90 koni to jeszcze tyle palibardzo ulatwiloby mi zycie mniejsze spalanie
![]()