Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 22

Temat: Co warto obejrzeć w Poznaniu lub gdzie warto przysiąść?

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

Z dworca idziesz w kierunku UAM, oglądasz sobie Zamek Cesarski i Teatr Wielki przy Fredry, mijasz Okrąglak, idziesz Placem Wolności, przez Rynek i na Ostrów Tumski (KONIECZNIE, dla mnie najfajniejsze miejsce w Poznaniu). Przy Ostrowie masz całkiem ciekawy "Vine Bridge" (knajpa, może być trochę drogo - Google) lub na Rynku "Pod Koziołkami" z wielkopolskimi potrawami (ceny dość znośne) i Brovaria z miejscowym piwkiem. Potem wracasz Wrocławską w kierunku Półwiejskiej, dochodzisz do Królowej Jadwigi mijając po drodze Stary Browar, wsiadasz w 12 albo 6 i jesteś z powrotem na dworcu .
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Raina
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    AR 147 1.9jtd '01

Domyślnie

Cytat Napisał radosuaf Zobacz post
    Z dworca idziesz w kierunku UAM, oglądasz sobie Zamek Cesarski i Teatr Wielki przy Fredry, mijasz Okrąglak, idziesz Placem Wolności, przez Rynek i na Ostrów Tumski (KONIECZNIE, dla mnie najfajniejsze miejsce w Poznaniu). Przy Ostrowie masz całkiem ciekawy "Vine Bridge" (knajpa, może być trochę drogo - Google) lub na Rynku "Pod Koziołkami" z wielkopolskimi potrawami (ceny dość znośne) i Brovaria z miejscowym piwkiem. Potem wracasz Wrocławską w kierunku Półwiejskiej, dochodzisz do Królowej Jadwigi mijając po drodze Stary Browar, wsiadasz w 12 albo 6 i jesteś z powrotem na dworcu
    Całe życie mieszkałem na Ogrodowej, a takiej dobrej drogi bym nie wskazał
    Brawo ! a to pokazuje ile Poznań potrafi dac i jak wiele o nim nie wiemy
    Była: Alfa Romeo 145 1.4 bx '95
    Jest: Alfa Romeo 147 1.9 jtd
    Moja 147!

Użytkownik Ogier Avatar Yannkes
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    147 Ti 1.9 jtd 120 KM 2007r. 159 SW 2.0 jtdm 170km 2010r.

Domyślnie

Kolega przyjeżdza pkp a Wy go chcecie wysyłać na lotnisko (co tam jest do zwiedzania? kantor?), tor poznań, do tarnowa podgórnego ? może od razu wyślijcie PKSem do Biskupina

plan Radosuafa zdaje się sensowny...

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Kolaś
    Mieszka w
    OPOLE
    Auto
    Subaru Forester 2.5 230 KM

Domyślnie

Hmmm ja tez przyjezdzałem pociagiem i z tego co pamietam jak tam bywałem to sa autobusy komunikacji miejskiej,tramwaje no chyba ze juz nie ma

Użytkownik Romeo Avatar Pietia
    Mieszka w
    Ze wsi za odrą, pod Opolem xD
    Auto
    Mia Bella AR 147 1,6TS 01r.

Domyślnie

Dzięki radosuaf za dobry plan... Teraz jeszcze bym poprosił o propozycje lokali najlepiej miłych ciepłych i cichych by można było w spokoju porozmawiać, gdzie będą serwowali dobre jedzenie, dobrą kawę i dobre piwko xD w miarę na studencką kieszeń. Chodzi mi o plan awaryjny w przypadku kiepskiej pogody a zapewne taką akurat zastanę...

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    147 1,9jtd

Domyślnie

Jak już bedziesz na starym to polecam restauracje madagaskar na wielkiej (jedna z uliczek dochodzacych do rynku) cicho spokojnie cenowo da sie wytrzymac!!!!!pozdro

Użytkownik Romeo Avatar mattom
    Mieszka w
    dolnoslaskie DZL-> PO
    Auto
    Fiat CROMA 1.9 150ps

Domyślnie

Cytat Napisał Pietia Zobacz post
    w miarę na studencką kieszeń.
    Na alfe to ma ale na dziewczyne już mu szkoda.
    Swoją drogą siedze w tym Poznaniu juz troche czasu a sam w 90 w/w miejsc nie byłem.
    Do pospacerowania fajna miejscówka jest sołacz i park nad wierzbakiem - jak mam przerwe na uczelni to lubie sobie tam pospacerowac i poczytac ksiazke na lawce
    147 powodów do zadowolenia

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

Cytat Napisał Pietia Zobacz post
    Teraz jeszcze bym poprosił o propozycje lokali najlepiej miłych ciepłych i cichych by można było w spokoju porozmawiać, gdzie będą serwowali dobre jedzenie, dobrą kawę i dobre piwko xD w miarę na studencką kieszeń. Chodzi mi o plan awaryjny w przypadku kiepskiej pogody a zapewne taką akurat zastanę...
    1. Tanie i pyszne tajskie żarcie - Fast Wok w pasażu Apollo (przy Ratajczaka), dość tanie i świetne greckie w Meze na Ratajczaka albo Szkolnej, wielkopolskie, jak wspomniałem w Koziołkach na Rynku (szarych klusek powinieneś obowiązkowo spróbować)
    2. Kawa - Coccorico na Świętosławskiej (trzyma klimat), Zielona Weranda na Podgórnej (dziewczynie powinno się podobać), Ptasie Radio na Kościuszki.
    3. Piwo - Brovaria, Kriek na Wodnej (pub belgijski), u Honzika (dobre czeskie piwo, ale trochę mordownia), Ceska Hospoda na Żydowskiej (tutaj też jest OK czeskie żarcie i kilka całkiem przyjemnych kawiarni blisko).
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

Użytkownik Romeo Avatar Glovash
    Mieszka w
    CSW w PO
    Auto
    Clio IV GT, A4 B8, Leon

Domyślnie

na "Kawe" mogę polecić "Kakao Republika" przy Rynku. Jest tam chyba za 100 rodzai gorącej czekolady Byłem tam kiedyś z "ogonem" i było miło ...

Użytkownik Romeo Avatar Pietia
    Mieszka w
    Ze wsi za odrą, pod Opolem xD
    Auto
    Mia Bella AR 147 1,6TS 01r.

Domyślnie

Muszę przyznać iż zaciekawiła mnie opcja Zielonej Werandy Tylko teraz pytanie gdzie ona jest w końcu Ty piszesz że na Podgórnej, mapy google wskazują Kozią, a strona lokalu wskazuje na dwa lokale jeden na Świętosławskiej a drugi na Paderewskiego...

Bądź tu mądry i pisz wiersze