Vanish, najlepszy i najtańszy środek. Działa niesamowicie na plamy. Jeśli zalezy Ci na wyczyszczonej całej tapicerce, to zdejmij oryginalne pokrowce i wypierz w pralce. Ja tak zrobiłem. Efekt idealny. Materiał jak nowy.
Vanish, najlepszy i najtańszy środek. Działa niesamowicie na plamy. Jeśli zalezy Ci na wyczyszczonej całej tapicerce, to zdejmij oryginalne pokrowce i wypierz w pralce. Ja tak zrobiłem. Efekt idealny. Materiał jak nowy.
Chyba nie najlepszy i nie najtańszy. Kup Nielsena Nap Low Foam, za 33 zł masz litra którego rozrabiasz w zależności od brudu 1:10 do 1:30. Łatwo policzyć ile Ci wychodzi i jak narazie jak dla mnie jest bezkonkurencyjny.
Do weluru użyj gąbki, do materiału miękka szczotka, później odkurzacz ekstrakcyjny żeby "odciągnąć" z foteli wodę.
Oczywiście mówimy o praniu tapicerki np. foteli
takie coś będzie ok??
http://allegro.pl/zestaw-vanish-spra...646431823.html
Cześć,
A gdzie coś takiego można kupić? Jak firma to produkuje? Chodzi mi o środki rekomendowane przez alfka GT11 i GT12.
Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez andy1980 ; 14-06-2011 o 21:05
Ja mogę polecić zupełnie inny kosmetyk do tapicerki. Dokładnie to Insta Finish Super Dress All. To środek czyszczączy i odtłuszczający w jednym. W zasadzie kosmetyk poradził sobie nawet ze smołą... ;-) Kosztował niecałe 50 zł.
Ten Insta Finish Super Dress All to co dokładnie "ma" w sobie? Nie mogę znaleźć dobrej recenzji. Gdzie znalazłeś go za tyle?
Wszędzie mi wyskakuje za większe pieniądze, nawet 80 złotych.
Wystarczyło wpisac w wyszukiwarce i masz pierwszy wynik http://www.mrcleaner.pl/insta-finish...5ml-p1186.html Masz tam m.in. napisane że środek ten idealnie czyści z tłuszczu i ze smoły (dla mnie to szczególnie ważne). Co ciekawe to można wykorzystywać nie tylko w aucie, ale również do zwyczajnych dywanów.
Dobra, Panowie a co polecacie do wyczyszczenia beżowej podsufitki? Celowo podkreśliłem wyczyszczenia, bo część środków rozmazuje brud i jest jeszcze gorzej. W kilku miejscach mam przybrudzoną, chciałbym to wyczyścić wreszcie.
Jedyny miarodajny wskaźnik jakości kodu jednostka WTF/min - czyli programisty dzień powszedni...
Wielki błysk - czarny pysk czyli elektronika dzień powszedni...