Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Temat: uwaga na 147 czestochowa !!!

Użytkownik Romeo
    Auto
    147 1.6 TS

Domyślnie

nie kazdy jest sły ja kupilem dziewczynie 147 w komisie i gosc mowi wszytko jak jest ksiazke dal i mowił szczerze ze negocjacja prawie nei wchodzi w gre bo on bierze 500zł za komis wiec udalo sie 100 opuscic tylko i auto nie jest sciemnione ale gosc uczciwy teraz szukam dla kumpla takiej i tez u niego mam do ogladniecia pewna sztuka

sir_ice
    Gość

Domyślnie

dlatego juz dwie 147 emki przyciagnalem z niemiec...........

Użytkownik Znawca Avatar Zmianowy
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Kodiaq 23' L&K

Domyślnie

Cytat Napisał szajbus0 Zobacz post
    nie kazdy jest sły ja kupilem dziewczynie 147 w komisie i gosc mowi wszytko jak jest ksiazke dal i mowił szczerze ze negocjacja prawie nei wchodzi w gre bo on bierze 500zł za komis wiec udalo sie 100 opuscic tylko i auto nie jest sciemnione ale gosc uczciwy teraz szukam dla kumpla takiej i tez u niego mam do ogladniecia pewna sztuka
    Wyjątki się zdarzają, jednak większość naszych rodzimych "biznesmenów" nie ma takich skrupułów

Użytkownik Rowerzysta Avatar milek_22
    Mieszka w
    Witkowice/ k. Oświęcim
    Auto
    Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16v 140KM 2002r

Domyślnie

kolego szajbus na jakiej podstawie wezwałes policje ?? Co powiedziałes dzwoniąc po nich?? Szukam teraz z bratem auta i moze przydało by się mieć czym postraszyć cwaniaków...Ja za swoja bellą zrobiłem 3 tys km. Jechałem z oświęcimia do poznania do serwisu alfy kupować pewniaka a okazał się spaczkowany złom !!! Nie pamiętam ile ale ok 400km w 1 str

Użytkownik Romeo
    Auto
    147 1.6 TS

Domyślnie

proba oszustwa auto niezgodnie z opisem a opis jest oferta handlowa w rozumieniu prawa bo to byla aukcja
    policje wzywa sie celem wylegitymowania typa bo tylko ona ma takie prawo ( i inne słuzby) oni go spisza aby miec podstawe do skierowania wniosku do sadu bo bez jego danych nie mozesz skierowac ( dane ma komenda co piszesz w pozwie) i zazwyczaj to juz wystarcza bo malo komu chce si isc do sadu a policja sama juz wystarczajaco psycholgicznie działa na oszusta ....

p.s,
    wczoraj nabyłem z kumplem 166 2.0v6 T k... po wcisnieciu przycisku stc czy jakos tak przenosze sie w czasie .... to auto ma tak niesamowite pie.... ze chba sobie takue tez kupie
    Ostatnio edytowane przez szajbus0 ; 12-12-2011 o 08:28

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

Cytat Napisał szajbus0 Zobacz post
    proba oszustwa auto niezgodnie z opisem a opis jest oferta handlowa w rozumieniu prawa bo to byla aukcja
    bo głupek nie dopisał jak w ulotkach że oferta z ogłoszenia nie jest ofertą handlową w rozumieniu prawa i może zawierać błędy itd

Użytkownik Romeo
    Auto
    147 1.6 TS

Domyślnie

to tez jest dyskusyjne bo błedem moze byc 10xairbagow a uszczelka pod glowica - uszkodzony silnik jest wada zatajona i ta formułka nic nie daje wtedy bo o takie pierdoly to si enie czepiałem bo wiedzialem ze to komety

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

gość zawsze może się tłumaczyć brakiem wiedzy moto i nie wiedział o usterkach technicznych - i możesz mu skoczyć dopóki nie udowodnisz że wiedział o usterce ( a jak to zrobisz ? )
    bo nie każdy kto sprzedaje auto musi się na mechanice znać

Użytkownik Romeo
    Auto
    147 1.6 TS

Domyślnie

to nie ma zadnego znaczenia czy wiedział czy nie i tego nie musisz udowadniac opis był niezgodny ze stanem faktycznym a dodatkowo wystepowały usterki ktore byly wadami ukrytymi poza tym w razi ezakupu jest rekojmia art 556 do 571 KC który jasno okresla prawa i obowiazka oraz sankcje do tego mamy art o odpowiedzialnosci za ogloszenie bedace oferta handlowa w rozumieniu prawa Twoje rozumieanie troch e mnie zadziwia to tak jak bypowiedziec hmmm wbiłem gosciowi noz w plecy nie wiedzialem ze go zabije bo serce jest z przodu no stało sie jestem czysty bo nie wiedziałem to tak nie działa ...