Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 27

Temat: ALFA ROMEO 166 z allegro 3 litrowy motor PROSZE O POMOC PILNE!!!

Użytkownik Znawca Avatar salatin
    Mieszka w
    ALBA
    Auto
    Alfa Romeo 166 3.0 V6 Q2 2003,Giulia 2.9 V6 Bi Turbo.155 2.0 16V 97.

Domyślnie

Cytat Napisał danielewl35 Zobacz post
    Czytając wasze opinie odnosze dziwne wrazęnie mianowicie moge śmiało stwierdzić iż wasza opinia jest identyczna jak w przypadku osoby trzeciej pytając ją o opinie przed kupieniem którego kolwiek modelu z rodziny alfy..... "nie kupuj alfy bo to dziadostwo i złom wiecznie sypiący sie".....
    Jakby tak bylo jak mowisz to musielibysmy byc samobojcami kupujac te samochody a tak nie jest ,poprostu te samochody przekraczaja mozliwosci finansowe niektorych ludzi ,zaniedbuja serwis i dbanie o samochod gdzie w przypadku samochodu klasy wyzszej jakim jest 166 to troche kosztuje w zwiazku z tym kiedy juz nie sa wstanie tego wszystiego ogarnac bo czesci napraw przekraczaja wartosc auta poprostu oddaja za 6-10tys i mowia ze igla.A igla byc nie moze w tej kwocie bo kilka rzeczy kupionych oryginalnych z gornej polki przekracza ta kwote ,dlatego proponujemy szukanie auta w troche wiekszej cenie z historia serwisowa itd bo tylko taki samochod da ci radosc z jazdy tym fajnym samochodem, innym razem bedziesz zakladal posty co z moja bella nie tak i szybko dolaczysz do grona ludzi mowiacych ze alfa romeo to dziadostwo a tak nie jest wrecz powiem ze jest przeciwnie ale to trzeba zrozumiec.Jak zmoczysz dupe raz to na drugi raz sam bedziesz wiedzial o co chodzi ze te auta kupuje sie od alfisty albo od zamoznych ludzi ktorzy mieli kase i dbali bez wzgledu na model, to taka zasada pozdr
    Giulia Quadrifoglio 2.9 V6 Bi Turbo
    166 3.0 V6 Q2-Jest 230KM 265NM B6+Eibach.Decat manifolds+Equal length pipes+ Ragazzon.

155 2.0 16v -Jest.CSC Marmitte,B4,Byla
    164 3.0 V6 12v- Byla
    155 1.7 TS- Byla
    159 1.75 TBI Ti - 261KM 435Nm-Byla
    Lancia Kappa 2.4 TDS-Byla
    https://www.flickr.com/photos/188123998@N07/albums

Użytkownik Fachowiec Avatar Tomek_KRK
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159

Domyślnie

Czytając wasze opinie odnosze dziwne wrazęnie mianowicie moge śmiało stwierdzić iż wasza opinia jest identyczna jak w przypadku osoby trzeciej pytając ją o opinie przed kupieniem którego kolwiek modelu z rodziny alfy..... "nie kupuj alfy bo to dziadostwo i złom wiecznie sypiący sie".....
    Stary - kupuj! Auto jest po prostu laleczka, dołożysz 2-3 tysiące i będziesz miał super furkę za grosze. Przecież spokojnie za te pieniądze ogarniesz rozrząd z pompą, pomalujesz cały bok w kameleonie (przecież to jest prymitywnie prosty lakier do nałożenia, niektórym już się po 3 razach udaje uzyskać jednolity kolor auta), przy okazji wyremontujesz skrzynię, jak padnie (w końcu to tani w naprawach automat, byle Heniek spod monopolowego go ogarnie), a zawieszenie kupisz używane i za parę stówek to poskładasz do kupy.
    WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów

Użytkownik Rowerzysta Avatar sexplorer
    Mieszka w
    Trójmiasto
    Auto
    AR 156SW

Domyślnie

Sprzedający pisze w ogłoszeniu, że sprzedaje jako uszkodzony, czyli poza tymi mankamentami o których wspomina, w aucie może być więcej rzeczy do zrobienia. W takiej sytuacji kupujesz po prostu zepsuty samochód. Wiadomo, że fajnie się powozić lepszym samochodem, ale to kosztuje. Nikt Ci tutaj źle nie życzy, ale wszyscy na forum wiedzą ile kosztuje serwisowanie auta, oraz co jeszcze może się popsuć. Podejrzewam, że kupując ten egzemplarz dołączysz do grona ludzi, którzy twierdzą, że Alfy są nic nie warte i sie sypią. Nagle okażę się, że aby móc jakoś jeździć tym autem musisz włożyć jeszcze 2 razy tyle niż za niego zapłaciłeś i co wtedy powiesz? Pewnie, że Alfa się psuje! Wejdź na allegro i zobacz ile kosztują poszczególne części i sobie przelicz czy nie lepiej kupić jakiś droższy, ale pewniejszy egzemplarz. Ja osobiście z takim budżetem to bym celował w Alfe 145, ale i tak pewnie by się okazało, że to za mało na dobre auto.

Użytkownik Romeo Avatar Barus91
    Mieszka w
    Ząbkowice Śląskie / Wrocław
    Auto
    BYŁO: 12xAR BĘDZIE: numer 13 :)

Domyślnie

Kolego danielewl35 - ja powiem inaczej. Odpuść po prostu 166 w tej cenie i skłoń się może w kierunku 156 - trochę mniejsza, ale za te pieniądze kupisz coś sensownego jak dobrze poszukasz - nie będzie to aż tak duże auto, ale z pewnością da Ci frajdę z jazdy

Użytkownik Fachowiec Avatar szerszeń
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    Astroserati | 407 coupe | Quattroporte

Domyślnie

Przypadkowo kupił, wpakował się w biedę więc szybko i tanio chce sprzedać.
    Do tego spalanie - jak ktoś ma ciężką nogę, to górną granicę ciężko określić, tym bardziej w Sportronicu.

Sam remont automatu będzie Cię kosztował drugie tyle.
    I wyjdzie więcej niż byś kupił pewniaka z naszego bazaru.

Chyba, że kupisz, dorżniesz do końca (lub poczekasz, aż pasek pęknie) i sprzedasz na części.

To nie jest raczej bolid na pierwszą Alfę - pojemność, cena i stopień skomplikowania raczej dla bardziej doświadczonych użytkowników.
    Było: 166 2.4JTD x5, 166 2.0TS x3, 166 3.0 V6 x2, 166 3.0 V6 Sportronic x2, 166 2.5 V6, 156 2.4JTD x3, 156 2.4JTD SW, 156 2.5 V6 x2, 156 1.9JTD, Kappa Coupe 2.0T

Użytkownik Znawca
    Auto
    AR 166 busso / AR 166 jtdm / AR 166 jtd / AR 156 jtdm / AR 156 jtd / AR 147 jtdm

Domyślnie

niech kupuje bedzie przynajmniej ruch na forum.Będą pytania dlaczego skrzynia się grzeje po paru kilometrach,dlaczego nie ma mocy,dlaczego nie działa to i tamto...

Użytkownik Romeo Avatar Barus91
    Mieszka w
    Ząbkowice Śląskie / Wrocław
    Auto
    BYŁO: 12xAR BĘDZIE: numer 13 :)

Domyślnie

I po co te złośliwości ? Nie każdy wie, ile utrzymanie takiego auta musi kosztować. Po to zadał pytanie i chciał rady, by mu pomóc, a nie cieszyć się, że 'będzie ruch na forum'.

Wystarczyło napisać, że sam silnik do tego auta (jeśli jest zdrowy) trochę kosztuje... I to już da coś do myślenia...

Dlatego ja radzę poszukać 156 - właściwości jezdne bdb. Teraz mam 147 i przyznam, że tęsknię za 156

danielewl35
    Gość

Domyślnie

Widze że K... macie bardzo przyjazne podejscie do użytkowników tego forum. Banda bar.... Samochód byłem oglądać nie kupiłem go bo nie miałem jak nin wrócić(szczelona pompa wody-potwierdzone) Zależalo mi na Vce oglądałem jezszcze 2.0ts 2.5 a suma sumarum kupiłem 24.jtd za 3krotną cene tego samochodu. Facet od tej vki w kameleonie chce ją sprzedać ze względu na to iż dostał kase z ubez. i tyle. Ja nie wiem kur... po co te debilne wypowiedzi. Jak amasz cos do powiedzenia to sie odezwij a jak msz pierd.... to zmien forum. Liczyłem na osobe z warszawy na to że sie znajdzie jakas bezinteresowna i podjedzie zobaczy a tu h.... tylko te pierdo..... Załużmy iż średnia cena tego egzemplarza wynosi 15 tyś w dobrym stanie. Samochód ma przerysowany bok 15tyś minus 4 zostaje 11 uszkodzona pompa wody do zrobienia rozrząd i pare dupereli 11tyś minus 2 zostaje 9tyś tak więc mamy 3 tyś różnicy miedzy ceną zakupu a kosztami które ma wpłynąć na decyzje zainteresowanego dla którego zakup mniemanego samochodu ma być atrkcyjny.....

TEMAT DO ZAMKNIĘCIA !!!

M&M
    Gość

Domyślnie

Tak na marginesie nie poprosiłeś kogoś o podjechanie tylko chciałeś rady. Każdy ci wyraził swoje zdanie co o tym samochodzie myśli, więc nie wiem po co te nerwy. Ale skoro znasz się lepiej, masz dostęp do tanich części 166, masz super lakiernika dla którego położenie takiego lakieru to pikuś i za małe pieniądze a no i tani lakier, mechanika który ci zrobi rozrząd, zrobiłeś sobie kalkulacje i ogarniesz taki samochód to po co te pytania sam sobie odpowiedziałeś. Takie ot Pompa wody - jeśli strzeliła podczas jazdy lub zbrakło gościowi płynu i troszkę zagotował v6 (sprawdź system chłodzenia cylindrów w bloku) może nie być co ratować.

Użytkownik Rowerzysta Avatar sexplorer
    Mieszka w
    Trójmiasto
    Auto
    AR 156SW

Domyślnie

Zależalo mi na Vce oglądałem jezszcze 2.0ts 2.5 a suma sumarum kupiłem 24.jtd za 3krotną cene tego samochodu.
    Wybacz, ale to tylko potwierdza, że sam nie wiedziałeś czego chcesz.