wałków tak dla ścisłości - wałki wyrównoważające w 2.0TS są dwa (tak samo w 2.0JTS)
wałków tak dla ścisłości - wałki wyrównoważające w 2.0TS są dwa (tak samo w 2.0JTS)
Dokładnie, ja po zakupie wszystko to wymieniłem co miało wspólnego z napędem osprzętu (wszystkie okoliczne paski, rolki, napinacze)...w sumie z robocizną włożyłem jakieś 2,5 tys zł...wałków tak dla ścisłości - wałki wyrównoważające w 2.0TS są dwa (tak samo w 2.0JTS)
warto przy okazji pompe wody wymienić, bo koszt w sumie niewielki a czyste sumienie...
Wariator przy rozrządzie to czy klekocze czy nie...warto zmienić przy jednej robocie, bo jak nagle zacznie klekotać po 500 km od wymiany rozrządu to dupa blada...znów trzeba bedzie rozbierać wszystkoNapisał gonzo
![]()
Więc na dzień dobry Tipo14000...wymień te rzeczy co do których mozna ufac tylko jak sam tego pilnujesz, jesli ktos Ci mówi przy zakupie że robił to niech sobie mówi, wymieniasz i wiesz ze jest OK, tego się nauczyłem podczas 3 latek z Alfą...i wciąż się uczę :mrgreen:
Pozdrawiam
"Wiem że masz duszę. Masz Alfę - masz klasę" - Jeremy Clarkson
Alfa Romeo 166 3.0V6 226 KM i uśmiech z twarzy nie schodzi
Lancia Ypsilon 1,2 - Miejski przemieszczacz
Polecalbym Ci skontaktowac sie z Phantomem od nas z klubu on pracuje w skepie z czesciami do AR wiec napewno Ci pomoze
Pozdrawiam