Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Temat: RADIO W SAMOCHODZIE - JAK ZABEZPIECZYĆ?

adasco
    Gość

Domyślnie

Nie ma zabezpieczen.
    chce - ukradnie.
    Moja zasada - niech wyjmie bez zniszczen, ale niech nie sprzeda za latwo.
    Panel zabieram, a kazdy element korpusu radia podpisalem nazwiskiem w sposob trwaly (lutownica, gwozdz).
    Od wewnatrz takze sa znaki. Na gorze zas "wygrawerowalem" multikraftem inskrypcje "skradziono Adamowi Ł...(nazwisko)".
    Pewnie i tak znajdzie kupca - ale na allegro juz latwo nie pojdzie. Taka mala zlosliwosc z mojej strony.

Kosiar
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał adasco
    Nie ma zabezpieczen.
    chce - ukradnie.
    Moja zasada - niech wyjmie bez zniszczen, ale niech nie sprzeda za latwo.
    Panel zabieram, a kazdy element korpusu radia podpisalem nazwiskiem w sposob trwaly (lutownica, gwozdz).
    Od wewnatrz takze sa znaki. Na gorze zas "wygrawerowalem" multikraftem inskrypcje "skradziono Adamowi Ł...(nazwisko)".
    Pewnie i tak znajdzie kupca - ale na allegro juz latwo nie pojdzie. Taka mala zlosliwosc z mojej strony.
    podoba mi sie twoj pomysł :mrgreen:

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    Swietokrzyskie

Domyślnie

z tego co sie orientuje to gora korpusu jest zdejmowana. jak dla mnie najlepiej zabierac radio ze soba.

Użytkownik Romeo Avatar as
    Mieszka w
    Zduńska Wola
    Auto
    AR 145 / 1994 1,4 BOXER

Domyślnie

Swoje radio na chwile obecną zabieram do domu zostawiając na widoku wiązkę kabli - niech gnoje widzą, że w samochodzie nic nie ma a radio noszę je przy d...pie. Prawda jest to niewygodne, ale w celu łatwiejszego demontażu nie wpuszczam go do końca (pomiędzy ramkę radia a półkę na radio wkładam plastikowy płaskownik szerokości ok. 3 cm) Zastanawiałem jednak się nad zakupem kieszeni, ale nie wiem czy są one przeznaczone do konkretnego typu radia czy też są to rzeczy znormalizowane pasujące do wiekszości radio odbiorników (może ktoś coś podpowie) :?:

Jest to sposób skuteczny acz kolwiek męczący, dlatego chciałbym wymyśleć coś innego, bo niestety Koledzy, żyjemy w kraju w którym prawy człowiek płacący uczciwie złodziejskie podatki we wszystkim co się tylko da - nie może się czuć bezpieczny i być spokojny o swoją własność. Przeraża mnie bezradność policji, sądownictwa i całego wymiaru sprawiedliwości wobec drobnych złodzieji - ... bo to TYLKO niska szkodliwość społeczna ;|/
    Errare humanum est - Mylić się jest rzeczą ludzką.