Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 20

Temat: spawanie dedykowanych układów wydechowych

ViP Romeo Avatar robak#21
    Mieszka w
    Chorzów
    Auto
    coś tam wrzeszczy...

Domyślnie

Cytat Napisał rafal_155 Zobacz post
    robka możesz napisać jaki wpływ w praktyce na mieszankę ma taki sposób montażu sond?
    chodziło o odpowiednie odsunięcie sąd od głównego strumienia spalin aby oszukać kompa i nie wyrzucał błędu ze względu na przelotowy układ

Pzdr
    [*]

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar wojtas_aw
    Mieszka w
    Łaziska Górne
    Auto
    AR147 1.6 105KM Distinc.3D

Domyślnie

Cytat Napisał coachu Zobacz post
    OK.
    A Ty coś tam robiłeś ?
    Ja osobiście nie, ale słyszałem, że są solidną firmą.

Użytkownik Rowerzysta Avatar Kacper_agh
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    156 2.0 TS 1997

Domyślnie

A ja polecam starego fachmena z krakowa, dziadek spawa wydechy całe zycie i cuda umie zrobić tyle ze trzeba sobie samemu zaprojektować a on to może wykonać, no i ceny ma bardzo atrakcyjne. Na Kuźnicy kołątajowskeij w krakowie ma warsztat, nie wiem czy o to chodziło ale moze komuś sie przyda.
    Alfa Romeo:Giulia 2.0 '18- w budowie/159 2.0 '10 - na sprzedaż /156 2.0TS '97 -moja pierwsza -zgniła/156 2.0 JTS - trzymam na klasyka
    Pozostałe: Uaz 469 2,6i(Isuzu) - w błoto / Isuzu Trooper 3,5 V6 - w błoto / Volvo XC90 2.4D - nudziarz / Honda CB750 '91/ Fiat 126p '96

Użytkownik Fachowiec
    Mieszka w
    Sosnowiec
    Auto
    159

Domyślnie

Ale co znaczy zaprojektować? Ma się mu dostarczyć rysunek techniczny ? Masz na niego jakieś namiary ?

Użytkownik Fachowiec Avatar rafal_155
    Mieszka w
    .
    Auto
    AR 155 1.8 8v 96'

Domyślnie

Cytat Napisał robak#21 Zobacz post
    chodziło o odpowiednie odsunięcie sąd od głównego strumienia spalin aby oszukać kompa i nie wyrzucał błędu ze względu na przelotowy układ

Pzdr
    działa?

masz tylko te dwie sondy czy na kolektorach też są?

nie wiem czy masz tam turbawkę czy nie (zakładam, że tak) ale zastanawiam się czy na wolnossaku taki patent też będzie działał (teoretycznie powinien).
    Ostatnio edytowane przez rafal_155 ; 12-01-2012 o 08:14

Użytkownik Rowerzysta Avatar marekm
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    służy do jazdy, a nie do oglądania

Domyślnie

Cytat Napisał Kacper_agh Zobacz post
    A ja polecam starego fachmena z krakowa, dziadek spawa wydechy całe zycie i cuda umie zrobić tyle ze trzeba sobie samemu zaprojektować a on to może wykonać, no i ceny ma bardzo atrakcyjne. Na Kuźnicy kołątajowskeij w krakowie ma warsztat, nie wiem czy o to chodziło ale moze komuś sie przyda.
    no bez jaj, porównanie dziadka z Kuźnicy (można ewentualnie na szybko coś zrobić w razie awarii, ale wcale nie jest tani) do Siemianowic to jak postawienie w jednym szeregu poloneza i maserati. Trzy klasy różnicy.

Mieszka w
    Kraków
    Auto
    156 2.0 TS 1997

Domyślnie

Przecież nigdzie nie napisałem, że oba zakłady to jest to samo. Dziadek robi to co mu się powie, moim zdaniem jak na taką jakość spawów itp itd to jest tani. Do prostej roboty jak wymienić łącznik nadaje sie idealnie, a jak mu powiesz gdzie i co ma spawać to i cały wydech zrobi. Chodzi i o sytulacje ze ktoś sobie sam policzy jakie mają być srednice i odległości itp a nie ma zdolności manualnych ani kanalu zeby wyspawać rury i zrobić odpowiednie przejścia itp itd.

Maserati od poloneza dzieli chyba zdecydowanie wiecej niż 3 klasy:p
    Alfa Romeo:Giulia 2.0 '18- w budowie/159 2.0 '10 - na sprzedaż /156 2.0TS '97 -moja pierwsza -zgniła/156 2.0 JTS - trzymam na klasyka
    Pozostałe: Uaz 469 2,6i(Isuzu) - w błoto / Isuzu Trooper 3,5 V6 - w błoto / Volvo XC90 2.4D - nudziarz / Honda CB750 '91/ Fiat 126p '96

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar omen
    Mieszka w
    Piekary Śląskie
    Auto
    GT

Domyślnie

Cytat Napisał rafal_155 Zobacz post
    działa?

masz tylko te dwie sondy czy na kolektorach też są?

nie wiem czy masz tam turbawkę czy nie (zakładam, że tak) ale zastanawiam się czy na wolnossaku taki patent też będzie działał (teoretycznie powinien).
    350z to wolnossące v6
    Pozdrawiam

Użytkownik Rowerzysta Avatar marekm
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    służy do jazdy, a nie do oglądania

Domyślnie

Przecież nigdzie nie napisałem, że oba zakłady to jest to samo. Dziadek robi to co mu się powie, moim zdaniem jak na taką jakość spawów itp itd to jest tani. Do prostej roboty jak wymienić łącznik nadaje sie idealnie, a jak mu powiesz gdzie i co ma spawać to i cały wydech zrobi. Chodzi i o sytulacje ze ktoś sobie sam policzy jakie mają być srednice i odległości itp a nie ma zdolności manualnych ani kanalu zeby wyspawać rury i zrobić odpowiednie przejścia itp itd.
    mi bardziej chodziło o jakość pracy. Swego czasu jeździłem często do "old-car" na starej parowozowni i właśnie do dziadka na Kuźnicy. Maziali tymi migomatem tak, że trzeba co chwilę było robić poprawki. W końcu pojechałem do Siemianowic, obspawali pięknie nowy wydech (tigiem) i odpukać od 3 lat nie robiłem nic z wydechem.

Maserati od poloneza dzieli chyba zdecydowanie wiecej niż 3 klasy:p
    a to zależy od definicji klasy, poza tym biorąc podobne rocznikowo samochody...

Mieszka w
    Kraków
    Auto
    156 2.0 TS 1997

Domyślnie

Ja zawsze jak byłem to dziadek spawał gazowo. bez problemów z elektroniką i jak patrzyłem na spawy potem to się przejrzeć można było w nich. No ale wiadomo ze kazdy fachura moze mieć gorszy i lepszy dzień.