Jak już chcesz wymieniać płyn to dobrze jest dołożyć kilka groszy i wymienić uszczelniacze na cylinderkach jednocześnie czyszcząc "tuleje" w których pracują. U mnie pod cylinderkami było dosłownie błoto
Jak już chcesz wymieniać płyn to dobrze jest dołożyć kilka groszy i wymienić uszczelniacze na cylinderkach jednocześnie czyszcząc "tuleje" w których pracują. U mnie pod cylinderkami było dosłownie błoto
"Alfa chociaż mała prowokuje do zgwałcenia pierwszych stu stron kodeksu drogowego."
jest: 156 2.4 JTD 04r...
była: Gtv 2.0 Twin Spark Verde Tropico 96r...
kup sobie zwykły http://www.re5pect.pl/plyn-hamulcowy...1-0-5-ltr.html i nie szalej bo i tak go nie przegrzejesz przy normalnej jeździe a jak przesadzisz to może się okazać że nagle zacznie Ci się lać płyn z pompy.
Problem w tym że właśnie przegrzewam (głównie w dieslu 200KM i 400Nm z fabrycznymi tarczami i klockami). Nie szukam płynu o wysokiej temp. suchego, tylko właśnie wilgotnego i to 205*C mnie przekonuje. Już kilka razy przy 3 agresywnym hamowaniu pod rząd miałem ciepło.
odświeżę temat...ile wchodzi płynu do układu? Czy 0,5l starczy? Chcę kupić tego motula RBF 660 i na alledrogo są pakowane w 0,5l butle.
Born to be wild.
dzięki !
Born to be wild.
ok jeszcze jedno w sprawie hamulców...gdzie można kupić jakieś w miarę dobre przewody w oplocie? I jaka jest cena a komplet do 3,0?
Born to be wild.
ok 400zł co do marki to najpopularniejsze chyba goodridge