Strona 2 z 12 PierwszyPierwszy 1234567891011 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 113

Temat: Alfa 147 do 15 tys :)

moro93
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał jendriu Zobacz post
    Ta "niby z Dobczyc" dam sobie rękę uciąć, że stała za domem właściciela komisu z rozbitym przodem, po jakimś miesiącu pojawiła się w komisie. Gdybyś oglądał rzuć okiem. W sobotę mógłbym podjechać i oglądnąć.
    Gdybys tylko mogl to bylbym baaaaaaaardzo wdzieczny jesli to nie zaden problem oczywiscie
    Mozecie rzucic okiem jescze na te ?
    http://otomoto.pl/alfa-romeo-147-C21011204.html
    http://otomoto.pl/alfa-romeo-147-C22341136.html
    http://otomoto.pl/alfa-romeo-147-1-9...C22455639.html

Użytkownik Romeo
    Auto
    147 1.6 TS

Domyślnie

1 ma napewno o wiele wiekszy prebieg - kierownica wytarta poduszka innyn odcien klapka paazera odstaje (moze jak w wikszci ) moze dzown lewe przednie kolo jest jakies dziwne
    2 w miare ok mala wgniotka na tylku brak climatornica
    3 niby ok ale tez cos ta poduszka kierowcy jest inna niz kiera zapytaj kolego na ofrum co maja gumowa kiere czy tez maja tak rozne odcienie

Użytkownik Ogier
    Mieszka w
    Głogów
    Auto
    Alfa 147 1.9 JTD 16V, Opel signum 1.9 180 km, honda vfr 800

Domyślnie

Widzę że wrzucasz same ogłoszenia 8 zaworowych a 1.9 16v 140 km też cię interesuje proponował bym ci poszukać właśnie z tym silnikiem raz że mocniejszy a dwa skrzynia 6 biegowa np coś takiego
    1.http://moto.allegro.pl/alfa-147-1-9j...053358607.html
    2.http://otomoto.pl/alfa-romeo-147-sli...C22264054.html
    3.http://otomoto.pl/alfa-romeo-147-sta...C22394953.html
    nie mówię że akurat te egzemplarze ale wrzuciłem żebyś sobie spojrzał
    Pozdrawiam

Użytkownik Romeo Avatar RoBeRt 147
    Mieszka w
    Ostrów Wlkp./ Kalisz
    Auto
    ALFA 147 2002r.1.9JTD 8V 115KM 6b ;)

Domyślnie

co do moich spostrzezen to tak... zaslepka pasazera odstaje za bardzo jak na moj gust wiec sadze ze poducha wypalila i z regóły jak widzialem alfy to bardziej odstawała od strony srodka deski ale to klej puszcza wtedy od drzwi rzadko odstaje ito jeszcze tek chamsko... a co do 2 to wskazówka od temperatury silnika nie jest idealnie na czerwonym polu tylko ponizej niego... podejrzewam ze cos bylo robione... a co do cen tych aut to w tej cenie kupisz juz z climatronikiem i skórzana kierownica i auto juz inaczej sie prezentuje w środku... nie wspominajac o alusach... sam rok temu kupiłem sprowadzony za 11 200 do opłat i 3 elementy do malowania 115KM w sumie do teraz ich nie pomalowałem bo mi to nie przeszkadza zawieszenie sprzegło turbo wszystko jest do tej pory OK

a co do pytania kolegi na początku jeśli chodzi o sprawowanie sie JTD to ja nie mam najmniejszych zastrzeżeń raz mi aby stanął i do wymiany był czujnik za 100zł ale wymieniłem i teraz wsiadam odpalam i jade

moro93
    Gość

Domyślnie

hmm. coraz bardziej sie sklaniam ku tej Alfie Jesli chodzi o ten silnik 140-konny to jak sie to ma do spalania w porownaniu do 115tki? zalezy mi tez na ekonomicznosci zwazywszy na dzisiejsze cudowne czasy Czytajac wasze opinie to juz czuje ze ciezko bedzie znajsc cos odpowiedniego i w miare pewnego. Dla mnie moglby miec nawet wgniecenia tam jakies byle by zawieszenie i silniczek byl w porzadku

Mieszka w
    Ostrów Wlkp./ Kalisz
    Auto

Domyślnie

szwagier ma alfe 156 140KM i spala mu mniej mi w 147 i 115KM na trasie ok 5,5l a jemu 4,5l ostatnio wyszło na mieście mi pokazuje ok 7,5l - 7,8l odcinki 2-4kilometry na zimnym a szwagrowi ok 6l az nie dowierzam ale tak komputer mu pokazuje ma ja z 2004r.
    fakt że miewam ciezka noge a zwłaszcza jak jakas lajza wymusza heh a czesto to jest zjawisko;p

Użytkownik Rowerzysta Avatar sebott
    Mieszka w
    Pruszków
    Auto
    Była: Alfa Romeo 147 1.6 TS 105KM 2001

Domyślnie

Cytat Napisał TOMAJ Zobacz post
    W pazdzierniku kupiłem 147 5 drzwi 1,9jtd 110km!!!!2003r z grudnia !!!!!niebede pisał ile zapłaciłem ale wmieściłem sie w kwocie o której mowa a nawet jeszcze cos zostalo !!!!!! alfa na alusach 17 do tego dostałem zimówki !!!serwisowana do lutego zeszłego roku !!!ksiażka serwisowa faktury itp !!!!! szukałem jej przez 3 miesiące i zrobiłem kilka set kilometrów a kupiłem 5km od domu !!!!!!także miałem ten komfort że na miejsce pojechałem z mechanikiem i podłaczyliśmy komputer tak dla sprawdzenia !!!!byliśmy na stacji kontroli pojazdów i wyszło ze do wymiany był przedni wachacz i jakaś tam jeszcze duperela !!!!!!od pazdziernika zrobiłem tym autem juz kilka tysiecy i niemoge złego slowa powiedziec !!!!!a spalanie cykl mieszany 5,8-6 litrów !!!!!na trasie przy predkości 120-140 km/h 5,5 litra !!!!! a moje porzednie auto vw passat b5 1,8 125km w cyklu mieszanym ponizej 10 l niezchodził !!!!!!także moja rada nienapalaj sie na pierwszą którą zobaczysz !!!!!jedz w kilka miejsc !!!!!!pozdro i udanego zakupu
    Więcej wykrzykników.
    „Własnością człowieka jest zniknąć, śpieszmy się śmiać ze wszystkiego.”

Blaise Cendrars

Użytkownik Romeo
    Auto
    147 1.6 TS

Domyślnie

ja oblechalem pol regioniu i wostatnim komisie o ktorym sobie pomyslalem ( a pojade tam na koncu bo po przeciwnej stornie drogi jest ) kupilem auto tez favt aso ksiazka krajowy ... poprstu trzeb trafic

Mieszka w
    Ostrów Wlkp./ Kalisz
    Auto

Domyślnie

ksiazki to idzie podrobic... ale jak krajowy to niby auto pewniejsze ale tez nie koniecznie... wszystko ze tak powiem wychodzi w praniu... pojedziesz do jednego majstra do 2 pozniej i sie moze okazac ze jakas mroczna historie auto ma... najlepiej jak jest mozliwosc podpiecia sie pod kompa

Użytkownik Romeo Avatar Abidibi1509
    Mieszka w
    Świecie
    Auto
    Alfa Romeo GT 1,9 JTD 150 KM, 147 FL 1.9 JTD 116 KM

Domyślnie

myślę, że zmieścisz się w podanej kwocie. A z tym czy trudno znaleźć niebity egzemplarz, myślę, że z każdym samochodem kilkuletnim będzie problem ze znalezieniem nietkniętego egzemplarza, ale uważam też, że nie jest to niemożliwe i jest to warte szukania

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia