No więc czytajmy o co jest pytanie i o jaki silnik chodzi![]()
No więc czytajmy o co jest pytanie i o jaki silnik chodzi![]()
Mam problem z notorycznie spadającym paskiem (koło dwumasowe do wymiany i przy odpalaniu tak szarpnie, że spada co któreś odpalenie). Do odchylenia napinacza najlepszy jest klucz oczkowy 15. Najlepiej zakładać pasek na koło prowadzące (to małe), bo jest łatwiej niż na to od klimatyzacji jak trzyma się odchylony napinacz jedną ręką między innymi dlatego, że nie trzeba wtedy paska w rowkach układać, a poza tym trzeba się mocno schylić. Zakładam pasek od góry w 5 minut na drodze. Praktyka czyni mistrzaPodsumowując Cubus00 i mar_1981 mają oboje rację, tylko w innych kwestiach
![]()
Więc koledzy jestem w toku wymiany tzn. czekam na właściwy pasek. Rano kupiłem 6pk 1830 pan powiedział że wejdzie a ja miałem 1835 no i nie wszedł. Oskubałem stary i go założyłem z kanału by zamówić inny. Czynność jak już się ma wszystkie potrzebna narzędzia *(w moim przypadku oczkowa 15 i przedłużka) zajmuje max 10 minut. Nic nie demontowałem od kanału jest świetne podejście.
pasek wymieniałem jakieś 20 tyś km temu około, z rolką prowadzącą i napinaczem więc dlaczego tak go zjechało (jeden z klinów zewnętrznych)
Ps. Chciałem podziękować za pomoc wszystkim a w szczególnie dwum pierwszym panom kórzy odpowiedzieli na mój post. I czekam na sugestia dlaczego tak zjechało pasek
Ostatnio edytowane przez wojti ; 13-01-2012 o 13:36
TRZEBA CZYTAĆ O JAKIM SILNIKU SIĘ MÓWI, robiłem tak samo jak mar 1981,a wracając do tematu to pewnie rolka albo napinacz przekoszony
To dlaczego odpowiadasz o TS jak facet ma JTD,czytaj ze zrozumieniem![]()
W Fordzie prowadzi się pasek tak samo, wg ostatnich badań 80 % Polaków czyta tekst bez zrozumienia
i to ja nie wiem o czym piszeszzakonczyłem