Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Temat: [159] Prośba o opinię

Użytkownik Fachowiec Avatar szerszeń
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    Astroserati | 407 coupe | Quattroporte

Domyślnie

Cytat Napisał BURATINO Zobacz post
    Zalezy ile kupuje i na jaka skale,nie zawsze musi wiedziec tak naprawde w jakim stanie jest auto.Kupujac samochody w pakietach z salonow,bardziej liczy sie cena.Wiec to bardziej operacja papierkowa.Znam handlarzy z Liberii ktorzy kupuja miesiecznie po 200 aut,jakby tak mieli tanczyc kolo kazdego...
    Badz ci ktorzy wrecz zbieraja auta do Afryki,laduja cale statki.Liczy sie tylko cena

---------- Post added at 22:30 ---------- Previous post was at 22:09 ----------

Prosze bardzo auta na eksport-http://www.youtube.com/watch?v=gxapp...eature=related
    Wiadomo nie od dzis,problemem nie jest znalezienie porzadnego samochodu,tylko odpowiedniej gotowki na zakup tego wymarzonego
    Chodziło mi o działalność w takiej skali, jak oni, a nie import/export a'la Utrecht.
    I jak już auto przyjedzie na plac, to chyba ocenia, co przed nim stoi.
    Było: 166 2.4JTD x5, 166 2.0TS x3, 166 3.0 V6 x2, 166 3.0 V6 Sportronic x2, 166 2.5 V6, 156 2.4JTD x3, 156 2.4JTD SW, 156 2.5 V6 x2, 156 1.9JTD, Kappa Coupe 2.0T

Użytkownik Fachowiec Avatar Tomek_KRK
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159

Domyślnie

Cytat Napisał szerszeń Zobacz post
    Tomek, napisz tutaj. Wszyscy jesteśmy ciekawi.
    Po frazie Prestige Cars następni znajdą stosowne opinie.

Nigdy nie uwierzę, że człowiek zawodowo trudniący się handlem używanymi bolidami nie wie co kupuje.
    A więc po kolei. Auto w wersji 136-konnej, przebieg przy zakupie w Belgii 148 tysięcy kilometrów. Stłuczone halogeny, rysa na tylnym prawym błotniku (do podkładu, w okolicach prawej tylnej lampy), odpryski na masce od kamieni, w tym jeden całkiem spory (IMO maska nadaje się do malowania - być może już to zrobiono). To tyle - potencjalnemu kupującemu powinno wystarczyć
    WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów

wott
    Gość

Domyślnie

Czyli lekko sfałszowany przebieg, moc - jak to z Belgii i trochę przygód lakierniczych. Trzeba by obejrzeć na żywo i się przekonać osobiście. Tragedii nie ma...

Użytkownik Fachowiec Avatar Tomek_KRK
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159

Domyślnie

Cytat Napisał wott Zobacz post
    Czyli lekko sfałszowany przebieg, moc - jak to z Belgii i trochę przygód lakierniczych. Trzeba by obejrzeć na żywo i się przekonać osobiście. Tragedii nie ma...
    Myślę, że obecne zdjęcia są nader optymistyczne, auto nie należało do najczystszych no i maska dość mocno była wyobijana. Zastanawiam się, czy ktoś naprawdę bawił się w cofanie przebiegu o 7 tysięcy kilometrów, czy po prostu celowo wpisano taką wartość w ogłoszenie, a na miejscu klient dowie się, że to chochlik drukarski
    WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów

Użytkownik Pasjonat Avatar jahu
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Giulia Veloce Q4, GT 1300 Junior (1.75)

Domyślnie

Cytat Napisał Tomek_KRK Zobacz post
    Zastanawiam się, czy ktoś naprawdę bawił się w cofanie przebiegu o 7 tysięcy kilometrów, czy po prostu celowo wpisano taką wartość w ogłoszenie, a na miejscu klient dowie się, że to chochlik drukarski
    Dokładnie, można pobawić się w CSI - na zdjęciu raczej jest 148/9/6 niż 141. Przy tej liczbie samochodów zwyczajnie jest możliwa pomyłka. Ach, i przecież równie dobrze, ktoś na zachodzie mógł popełnić błąd przy wprowadzaniu danych. (swoją drogą przytoczę historyjkę: ja po kupnie obecnego auta pojechałem do ASO i wprowadzili mi na przyjęciu do serwisu przebieg 150 kkm z poprzedniego auta, które u nich serwisowałem. Wpis był wprowadzony do komputera w ASO i poprawiony ręcznie na papierze na prawdziwe 65 kkm, ale w komputerze pewnie już na wieki został wpis z błędem.)

Jeśli przebieg się potwierdzi, auto zostało pozbawione tych mankamentów lakierniczych to dla mnie jest to typowy przykład auta, które warto kupić, które pewnie na zachodzie miało zaniżoną cenę z powodu defektów, które naprawione nie wpływają dla mnie negatywnie.
    Ostatnio edytowane przez jahu ; 26-01-2012 o 14:45