No właśnie u mnie nic nie trzeba było mówićNapisał Fred
. Wymieniłem MAFa na sprawny i od razu auto zaczęło jeździć "jak trza" bez żadnych dodatkowych zabiegów.
No właśnie u mnie nic nie trzeba było mówićNapisał Fred
. Wymieniłem MAFa na sprawny i od razu auto zaczęło jeździć "jak trza" bez żadnych dodatkowych zabiegów.
Panowie mechanicymoglibyscie mi wytlumaczyc co to jest ten MAF?Dzieki i pozdrawiam
Napisał Lukasz A.
MAF = Mass Air Flow, a po naszemu przepływomierz powietrza.
Ja nie jestem mechanikiemJa mam tylko cztery alfy w rodzinie...wiec siłą rzeczy musze sam diagnozowac bo bym poszedl z torbami gdybym miał zgadywac lub liczyc ze "serwis" naprawi
fred
I juz sie lepiej czytaNapisał QBUS
Dzieki QBUS.
Fred a co Ty masz za program w laptoku ze podlaczasz sie pod Ecu w aucie.Sam probuje cos takiego dorwac,ale nigdzie niemoge dostac.Pochwal no ze sie :mrgreen:
A no choćby Unidaig.
Tyle ze obawiam sie ze Twojego autka nie zdiagnozujesz bo ECU to nie motronic 1.5.5 ( lub nowszy)
Choć moge sie mylic i moze są programy do takich ECU
fred
A gdzie zdobyc badz jak ten Unidaig?Szczerze powiem ze nawet niewiem jaki mam rodzaj ecu.Jak to sprawdzic?Napisane jest na nim?
a choćby TU
A jaki masz sterownik to juz musisz sprawdzic po engine code
fred
A ja mam pytanko odnośnie badania - o co mam zapytać diagnoste, żeby co sprawdził? Oczywiście głównym powodem testu jest sonda no i o to zapytam, o co popytać jeszcze, co może sprawdzić podczas diagnozowania? Myśle, że on sam mi tam wszystko powie, ale o co tak warto dopytać, czy tam przypomnieć mu?
A jaki masz sterownik to juz musisz sprawdzic po engine code
fred[/quote]
Fredziu ja Cie prosze wez mi to wytlumacz jak pieciolatkowi,bo nie jestem w tym tak jeszcze obcykany jak bym chcial.Tak na dobra sprawe to to co dla Ciebie jest jasne jak slonce dla mnie to czarna magia :|?:![]()