Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 44

Temat: przestroga dla wszystkich

Użytkownik Znawca Avatar michal_lc4
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    159 Ti 2.4JTDm/200 KM '09

Domyślnie

No właśnie,a nie miałeś gaśnicy
    A zawsze powtarzam,diesel lepszy.

Użytkownik Ogier Avatar Jarecki300
    Mieszka w
    Katowice
    Auto
    ALfa 156 1.8 Benzyna 2000 rok

Domyślnie

porównanie kiepskie kolego czy diesel lepszy napewno nie lepszy bo to stary klekot który dwa razy więcej pieniędzy pochłania ale tu jest szczęście że kolega jest cały i zdrowy i nikt na tym nie ucierppiał widzę że Ty napewno przejechał byś obok i powiedział "diesel lepszy"

Użytkownik Romeo Avatar Woland83
    Mieszka w
    Malanów
    Auto
    Alfa Romeo 156 TS 2.0L '99 selespeed 155KM Grigio Chiaro met.

Domyślnie

Cytat Napisał michal_lc4 Zobacz post
    No właśnie,a nie miałeś gaśnicy
    A zawsze powtarzam,diesel lepszy.
    Może nie zdążył użyć gaśnicy skąd wiesz? Jak się zapali samochód to czasami ma się tylko sekundy aby zagasić w zarodku ogień.\
    Porównanie że diesel lepszy? - Żenujące! Każdemu się może takie coś przytrafić. Trochę empatii kolego.

nymo
    Gość

Domyślnie

miałem,ale nie było się czym porywać na ten ogień.Bez różnicy czy diesel czy benzyna...dobrze,że się tylko tak skończyło.Kiedyś zarobię na drugie autko.

Użytkownik Znawca Avatar michal_lc4
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    159 Ti 2.4JTDm/200 KM '09

Domyślnie

Jakie to polskie,ocenić kogoś po jednym zdaniu. Żeście się nastroszyli jak kocury w marcu. Napisałem "diesel lepszy" z przymrużeniem oka,co mam robic płakac nad rozlanym mlekiem. Niestety stało się,wiele aut tak skończyło a ameryki kolega nie odkrył że auta trzeba przeglądać regularnie odnośnie stanu technicznego,wtedy nawet "stary klekot nie pochłonie dwa razy wiecej kosztów" Wyluzujcie pany bo widze że spięci jesteście jak przed okresem

PS. Jarecki300 nie oceniaj po jednym zdaniu skoro go nie zrozumiałeś,bo nie wiesz kim jestem i komu ile razy już pomogłem kiedy inni przechodzili obok...
    Ostatnio edytowane przez michal_lc4 ; 19-01-2012 o 13:43

alfina156JTD
    Gość

Domyślnie

Współczucia - kiedyś w Misku starym S klasa 2.8 benzyna + gaz na gazniku brak śrubki filtra powietrza spowodował podbicie filtra i dostanie się iskry z niesprawnych przewodów wysokiego napiecia na swiece i w rezultacie palnik się zrobił na propan butan i stopiło mi gaznik - powstał lej.Na szczęscie nic sie nie stało - wymieniłem gaznik przewody i poszedł dalej - ale on był z 1976 roku i wazył 2 tony.

Nie smuć się kolego a bella była na pewno piękna i nie zawiodła do końca bo nikomu nic się nie stało a to najważniejsze

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Kobylnica, Gniezno, Poland
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDM Distinctive Premium Q-Tronic + wyścigowa terenówka czyli firmówka

Domyślnie

nymo czy to ta sama alfa co ci nagle wyrosły bariery na drodze.

Użytkownik Znawca Avatar SCHNNAZZI
    Mieszka w
    Biłgoraj
    Auto
    Fiat Tipo 2020 bianca

Domyślnie

Przykro Alfy ;/ jak się dowiesz co było powodem to napisz. Info napewno się przyda wszystkim użytkownikom.
    Fiat Tipo 2020 - Alfa Romeo 916 Spider 1996 - Ducati Multistrada 1100 2007 - Fiat Ducato Autolaweta 2002 - Nissan Leaf 2013
    Mam chorobę zwaną ITALIA

BURATINO
    Gość

Domyślnie

Przerobilem na wlasnej skorze pozar i to diesla.Z doswiadczenia wiem ze te gasnice sa bardziej dla psychiki niz realnie cos moga dopomoc.Najwazniejsze jednak ze nikomu sie nic nie stalo.Malo tego,w Niemczech niema wogole obowiazku wozenia gasnicy.Widzialem niejeden pozar na autostradzie i tak naprawde nikt nie zawracal sobie tym glowy.Auto sie palilo,a wszyscy z bezpiecznej odleglosci tylko obserwuja w oczekiwaniu na straz.Ja rowniez swoja ratowalem ale wiedzac jakie bede mial pozniej przeboje z ubezpieczalnia wolalbym dorzucic drewna,aby napewno spalila sie cala

Użytkownik Romeo Avatar cuoreventi
    Mieszka w
    Szczecin
    Auto
    Alfa 156 2.0 JTS 16v

Domyślnie

Cytat Napisał BURATINO Zobacz post
    Ja rowniez swoja ratowalem ale wiedzac jakie bede mial pozniej przeboje z ubezpieczalnia wolalbym dorzucic drewna,aby napewno spalila sie cala
    Jak masz AC to możesz benzyną podlewać...

Ale co racja to racja. 2kg gaśnica na nic się zda przy jakimkolwiek pożarze auta.

Nymo, miałeś gaz? Albo coś grzebane w elektronice? Hidy? W którym miejscu zaczęło się palić?