A jaki jest temat tak dokładnie?
Tak sobie myślę - mogłeś pójść w VW Lupo TDI... Mały, niemiecki, oszczędny...![]()
A jaki jest temat tak dokładnie?
Tak sobie myślę - mogłeś pójść w VW Lupo TDI... Mały, niemiecki, oszczędny...![]()
Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS
Narty w bagażniku Q7 do tego jeśli jest to auto "z kratką" niestety nie wejdąStad jechały w bagażniku na dachu
---------- Post added at 13:31 ---------- Previous post was at 13:27 ----------
Znaczy ja własnie chciałem wyjaśnić istotę tematu - wydaje mi się że chodzi w nim znowu o jakieś stereotypy![]()
Mogłem pojść w Lupo drogi Holmesie ... ale jak zauważyłeś wcześniej cenię też trochę komfort .... a jak dobrze wiesz choćby większy rozstaw osi mi go w większym stopniu gwarantuje (nie lubie tych wszystkich aut miejskich) są dla mnie nie wygodne. Poza tym Lupo nie było produkowane już 2011 roku .... osobiście uważam że auta klasy kompakt są rozsądnym wyborem do takich potrzeb jak moje codzienne - i dlatego takie auto do tego zastosowania kupiłem.
Ostatnio edytowane przez tygrysio ; 20-01-2012 o 13:33
motor sports can be expressed in one single letter///M
...i tak Alfa Romeo spadła z piedestału pierwszego zwycięzcy F1 do roli komfortowego dupowozu do pracy. Cóż, życie, przynajmniej dlatego nas na nią stać...
Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS
Ale macie problemy, kupił auto bo mu się podoba i jest na czasie i tyle.
A reszta to pierdologia i ideologię jaką się chce może każdy dorobić, od bagażnika na dachy Q7 do schowka na rękawiczki w Astonie. No.
Myślę Radku że mało kto kupując auto klasy kompakt myśli o karierze w F1Raczej wyższy priorytet ma dojazd do pracy
Bez względu na markę .... oczywiście muszę przyznać że duży wpływ na zakup miał wygląd tego auta
Przepraszam jeśli uraziło Cię to że ja tym autem tylko do pracy jeżdżę .... nie startuje choćby w WRC
być może zasługuje na coś więcej ten samochód przez swoj znaczek niż pospolite dojazdy do pracy ......
do Mediolanu nim się nie wybieram niestety, po Saint Tropez też nie planowałem objazdu - ale co kto lubi.
Reasumując chodzi mi o to że co człowiek to inne potrzeby, i że nie zawsze zakup SUV'a jest oznaką braku gustu, czy przysłowiowego "szpanu". Rozmawaiamy o tym jakie powody mogą mieć ludzie którzy takie auta kupują - A Ty robisz osobistą wycieczkę poprzez analizę mojego zakupu. Nie to jest istostą wątku - tylko ogólne potrzeby i co za tym idzie rózne wybory różnych aut.
Bez zbędnego szufladkowania osób na podstawie tego jakim samochodem jeżdżą i z jakich powódek go nabyli .... PEACE![]()
Ostatnio edytowane przez tygrysio ; 20-01-2012 o 19:27
AR 156 1.8 TS ( 2001-2006)
AR 159 1.9 JTDM 16V ( 2006-2009)
AUDI A5 2.0 TFSI MTM (2009 -2014)
BMW 528i F10 ( 2014 - 2019 )
BMW 540i G30 ( 2019 -
Lewostronnym powolno jeźdźcom mówimy kategorycznie NIE !!!
Zgadzam się w 100%. SUV'y to moda, z pożytecznością to nic nie ma do czynienia. 4x4 można mieć dzisiaj już w prawie każdym samochodzie, każdę kombi ma więcej miejsca niż SUV. W teren takim gratem się nie pojedzie, bo jest za cięzki, ma opony gigantyczne... itd. Prawdziwe samochody terenowe to Land Rover Defender, G Klasse. Żeby taki SUV jeżdził musi mieć co najmniej 250km, bo inaczej taki grat zostanie objechany przez byle Swifta. Utrzymanie jest drogie (opony gigantyczne, duże tarcze hamulcowe, żłopie itd. itp.). Moda przyszłą do nas z USA, gdzie SUVami się od dawna jezdzi.
Dla wielu SUV służy jeszcze do leczenia kompleksów. Ja rozumiem względy rodzinne i że komuś jest potrzebyn większy samochód a nie mała Julcia. No ale jak widzę jakieś X6 to zastanawiam się, dlaczego ten człowiek nie kupił sobie 535 kombi z napędem na cztery koła. Miałby duży samochód i starczyłoby jeszcze na smarta dla żony i lepiej by to jezdziło. No ale taka jest moda, producenci się zorientowali i oferują coraz to nowe SUVy. W sumie nieżle na tym zarabiają.
Ale za to można sobie patrzeć na innych z góry (dosłownie).
Ja miłośnik samochodów małych to się lepiej nie wypowiadam, ale dziwnym mi się wydaje zabieranie połowy dobytku na kilkudniowy wyjazd. To tak jakby człowiek się z domu nie ruszał, pomijając fakt że byle złodziej tym chętniej sie takim autem zainteresuje. No i w teren da się tym raczej symbolicznie a i tak rzadko kto tego tak używa. Ale cóż każdy ma inne potrzeby.
BTW nie wiem czy można Sedici czy SX4 nazwać SUVem ale jedno i drugie ma płytę podłogową z punto/mito itp.
Edit: cos pomyliłem płyta jest ze swifta
Ostatnio edytowane przez metan ; 20-01-2012 o 17:08
Z pierwsza czescia Twojej wypowiedzi sie nawet zgodzez druga juz wcale
Otoz ( przynajmniej te osoby ktore ja znam) kupily SUVa z takiego wzgledu ze potrzebowaly auta wiekszego niz kompakt , ale z ogromna niechecia patrza na sylwetki kombi ..... Ot taki maja gust i ja to szanuje ... I wlasnie nie chodzi im o zaden szpan tylko o kwestie gustu. Za te same pieniadze jak slusznie napisales mozna miec dobre kombi .... Tyle ze .... To inna sylwetka.
Ja przykladowo nie trawie sedanów ... Ewentualnie jakies Coupe. Co czlowiek to inne gusta i potrzeby i ja jestem daleki od przypisywania cech ludziom na podstawie tego jakie auto wybrali
---------- Post added at 17:04 ---------- Previous post was at 17:03 ----------
Czy na tydzen czy na dwa dni jak jade nurkowac w dwie osoby to sprzetu zabieram tyle samo metan![]()
Ja mam bardziej spartańskie podejście ale fakt że pewne hobby potrzebują kubatury.
Np hobby mojej żony, tzn być kobietąpotrzebuje sporo miejsca: wyjazd na dwa dni=dwie walizki, torba, torebka i kufer z kosmetykami. Dobrze że się boi i nurkować i latać np na paralotni bo by minibus był potrzebny.