Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 13 z 13

Temat: Wymiana znaczka tylniego na klapie bagarznika i wycieraczki

Użytkownik Świeżak Avatar lucas147GTA
    Mieszka w
    Pabianice/Lodz
    Auto
    alfa romeo 145 BOXER , Giulietta 1.4 MA , Giulietta QV ,Giulietta QV Competizione

Domyślnie

witam to taki zamek jak 145 i 6 kiedys u siebie wymienialem
    --

---------- Post added at 19:33 ---------- Previous post was at 19:30 ----------

nowy znaczek jest zbolcem ktory do wewnatrz zabezpieczony jest czyms podobnym do zegera

---------- Post added at 19:38 ---------- Previous post was at 19:33 ----------

wiec zamow odpowiedni znaczek

---------- Post added at 19:44 ---------- Previous post was at 19:38 ----------

to taki zamek jak w 145 i 6 wymienialem kiedys sam znaszek

---------- Post added at 19:48 ---------- Previous post was at 19:44 ----------

jestem nowy i mam jeszcze problem z poruszaniem sie po forum ale chetnie pomoge

odison
    Gość

Domyślnie

koleg ja juz mam taki znaczek ale chcialbym sie dowiedziec wjaki sposob da sie go wymieniec bo nie ma jak do niego podejsc

Użytkownik Świeżak Avatar lucas147GTA
    Mieszka w
    Pabianice/Lodz
    Auto
    alfa romeo 145 BOXER , Giulietta 1.4 MA , Giulietta QV ,Giulietta QV Competizione

Domyślnie

NAc zdj nr 1 masz wszystko czyli zamek od wewnatrz klapy. Nie wolno ruszac 2 tulejek w ksztalcie nakretki pod plucz 10 sa wgrzane w klape pomiedzy nimi widac obudowe bebenka od zamka z z prawej strony czpien zakonczony biala podkladka i zawleczka taka jak rozcieta podkladka .Jesli uda ci sie ja czyms zdjac np zagietym srubokretem zdejmiesz biala podkladke i wypchniesz na zewnatrz bolec jaki zostal po znaczku .

---------- Post added at 16:50 ---------- Previous post was at 16:38 ----------

Ja w taki sposob wymienilem to w 145 jesli tak nie da rady pozostaje jeszcze jeden sposob troche drozszy. Na zdjeciu gdzie jest zamek od zewnatrz sa 2 okragle zaslepki pod ktorymi kryja sie sruby samozrywajace wkrecone w te tuleje o ktorych wspomnialem wczesniej.Wygladaja one jak sruby z polokraglym lbem ja je naciolem okragla tarcza z zestawu dremela tak by sruba miala kanal jak w sruba pod plaski srubokret potem wykregasz sruby i po odpieciu ciegna zamka wyciagasz go na zewnatrz.Wtedy wymiana jest o wiele latwiejsza ale zeby wrocic do oryginalu ja zamowilem w serwisie nowe sruby i zaslepki ktore przy wyciaganiu mi sie zniszczyly wiec ostroznie