Nie tylko ten na ktorym nie chodzila.Jak zdjalem PWN to wiedzialem na ktore gary nie chodzi i pod ta cewka byl modul i jego wlasnie zamienialem.
Nie tylko ten na ktorym nie chodzila.Jak zdjalem PWN to wiedzialem na ktore gary nie chodzi i pod ta cewka byl modul i jego wlasnie zamienialem.
Ja też profilaktycznie wymioeniłem 1 modułNapisał Lukasz A.
i teraz chce wymienić cewke bo jak jest ciepły silnik to na 1 cewce jak by była słabsza iskra na 3,4 cylindrze
i jeszcze jedno może wyjdę na idiotę jak zapytam jak idą kable od cewek, bo po waszych wypowiedziach zaczynam sie zastanawiać czy dobrze jest podłączone w mojej alfie z każdej cewki po jednym przewodzie na tłok czy tak
Dokładnie tak jak piszesz, jedna cewka obsługuje po jednej świecy na każdym cylindrze. Na cewkach jest napisane na które święce podpiąć kable.Napisał Łukasz155TS
Skoro nie było iskry na 2 i3 garze ( myślę tu o parach świec ) to wygląda na to że były zwalone dwa moduły . Ja myslę że to jednak coś z czujnikiem wału lub jego sygnałem nie widzi położenia drugiego i trzeciego tłoka
![]()
Alfa Romeo 75 Turbo 1987
alfa Romeo 75 Turbo America 1990
Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
Alfa Romeo 155 V6 1996
Alfa Romeo 155 V6 1993 3.0 12V przekładka do 1.8 8v 1995
dzięki panowie przepraszam że tak późno ale nie miałem dostępu do kompa, do wymiany były moduły pozdrawiam