Nie wiem ale dopytam. Z tego co sie orientuje to mechanik mial nosa.
Nie wiem ale dopytam. Z tego co sie orientuje to mechanik mial nosa.
bylbym wdzieczny za info jak to sprawdzic
Koledzy nie piszcie głupot, żeby się nie przejmować jak ktoś zostawia za sobą taką chmurę, że sam nie widzi nic w lusterku... Przecież to trochę inna chmura niż normalny efekt odpalania i niedogrzania silnika w takich temperaturach..
Osobiście doglądałbym cały czas poziomu oleju, spalania ropy i zobaczysz, czy dzieje się coś złego czy nie. Ale jak piszesz, że stawiasz za sobą zasłonę dymną większą niż 50'cio letni Ikarus to raczej jest coś na rzeczy. A masz tak od początku mrozów czy nagle w trakcie tej pięknej srogiej zimy?
AR 146ti 2.0 16v '96
AR 155 1.8 16v '97+ podtlenek LPG
AR 155 2.0 16v '95
AR 156 SW 2.4 JTD '01 - biała perła
AR 156 SW 2.5 V6 192KM '02 + podtlenek LPG
Wczoraj mi to sie stalo. Odpalilem auto troche pohodzilo nierowno(jak zawsze na mrozie) i jadac zobaczylem ze dosc duzo dymu zostawia za soba-moze nie jak ikaruz ale neoplany i scanie mniej dawaly dymu.
znow jak odpalilem po raz drugi wszystko do normy wrocilo. A spala takie same ilosci ropy jak zawsze
Długo auto stało przed ta przygodą?(wilgoć w wydechu)
Przy tych mrozach wiele dziwnych rzeczy się może dziać.Coś przymarzło,zatkało się i jak silnik się rozgrzał to wróciło do normy.
Poczekaj do końca mrozów,jak się jej nie poprawi to wtedy zaczniemy się zastanawiać
Ostatnio edytowane przez Jerry1 ; 07-02-2012 o 21:12
Kopcił na biało ponieważ podczas spalania ropy powstaje dużo więcej pary wodnej niż podczas spalania benzyny, a nierozgrzany silnik dostaje większą dawkę paliwa niż potrzebuje przez co wyrzuca jej w raz z parą sporo w wydech. Inna sprawa jeśli dym byłby błękitnawy, oznaczało by to, że spala olej. Co więcej diesla należy przez każdym wyjazdem w takich warunkach tzn. ponad - 10 cokolwiek rozgrzać chociażby pozwolić mu się pokręcić na luzie parę minut, a nie wsiadać i but.
no juz normalnie chodzi.
Auto ostalo 2 dni
iRozgrzewalo sie z 5 minut i powoli jechalem, nie przekraczajac 1800 obrotow