Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 38

Temat: [156] Rezerwa

ViP Romeo Avatar robak#21
    Mieszka w
    Chorzów
    Auto
    coś tam wrzeszczy...

Domyślnie

mi braklo nie raz ;// ale najczesciej jesli juz braknie to wlasnie rano nie moge odpalic jak sie spiesze do pracy :roll: :roll: heh ze wzgledu na parking pod skosem czasem zle ocenie moja rezerwe
    [*]

Bedboys
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał peteja_43
    No to ty wiesz jak jezdzic z swoją bellą bos ją już wypróbowal ja jeszcze się nie odwazyłem czytałem na jakims forum ze moze sie pompa paliwa zatrzeć jak braknie paliwa nie wiem czy to prawda
    I lepiej tego nie próbuj tego w benzynowym silniku to jeszcze pół biedy jak zabraknie, zalejesz paliwa i jak pompa nie zdechła to jedziesz dalej. W dieslu ( a widzę że masz jtd) jest gorzej nie dość że uszkodzić się mogą 2 pompy i wtryski ( wszystko to jest smarowane paliwem) to jeszcze zapowietrza się układ i bardzo ciężko potem odpalić.

Kosiar
    Gość

Domyślnie

to widzę że nie tylko u mnie wskazówka na rezerwie tak wariuje ale alfa 156 chyba jest jedyną alfą której tak wskazówka wariuje w każdym aucie czy pod skosem czy z górki czy pod górkę wskaźnik zawsze normlanie się zachowuje a u nas raz 1/4 baku raz 0 i nigdy nie wiadomo

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    6

Domyślnie

Moja wskazówka (jtd) też szaleje, jak jest poniżej 1/4. Potrafi po odpaleniu polecieć na 3/4 i w czasie jazdy powoli opadać do stanu właściwego.

Użytkownik Romeo Avatar Matt21
    Mieszka w
    Szopie
    Auto
    Po-Jeep Grand Cherokee - luźno spasowany, wysokoobrotowy 1.6 TS

Domyślnie

Ja niedawno testowałem ile przejadę na rezerwie zrobiłem 106km i nie ryzykowałem więcej chociaż wskazówka do 0 nie spadła myślę ze ok 200km udało by sie zrobić, ale byłem wtedy zadowolony bo 1106km na jednym baku :mrgreen:
    DIESEL POWER - BEZ DYMU NIE MA OGNIA !!
    Honda CBR 929 - DYMU BRAK OGIEŃ POZOSTAŁ

Dj.iCE
    Gość

Domyślnie

Pamiętam sytuacje jak dopiero co kupiłem 156 i wracając do domu z Krakowa w połowie drogi zapaliła mi się kontrolka rezerwy i zaraz wskazówka połozyła się na prawie 0... a benzyny powinienem mieć sporo. Nie wiedziałem wtedy jeszcze, że nie powinienem się tym aż tak przejmować i jechałem na 5 biegu 80km/h, oczywiście prawie bez kasy bo to już po imprezie na lekkim kasu, cały zielony bo jeszcze nie miałem przypadku, żeby mi na autostradzie brakło benzyny Trochę szkoda, że wskaźniki w Alfie nie są tak dokładne, ale można się przyzwyczaić.

tomkap
    Gość

Domyślnie

Wskazniki są nie dokladne i mocno reagują na przechylenia. Nic na to się nie poradzi. Szkoda też że nie ma takiego zabezpieczenia ża jak zgaśnie z braku paliwa, to po kilkuminutowym odstaniu odpali jescze na jakiś czas by dojechać np. do stacji. Jest coś takiego np. w nissanie ale nie wiem jaka jest zasada działania i skąd bierze się jeszcze paliwo.

regaciarz
    Gość

Domyślnie

mi dzisiaj zapaliła się rezerwa i po zatankowaniu 5( słownie: pięciu) litrów benzyny i odpaleniu auta wskaźnik posłusznie poszedł sobie na koniec skali aż musiałem spojrzeć na dystrybutor czy nie ma tam przypadkiem 50 litrów zatankowanych, po restarcie jednostki napędowej( jak ładnie i fachowoi brzmi ) wskaźnik pokazywał już prawidłowo.
    Mój rekord w Chryslerze Grand Voyagerze 3.8 aut. 4x4 to 12 km gdy komputer pokazywał 0 km

Emenems
    Gość

Domyślnie

U mnie wskazówka poziomu paliwa, to prawdziwy świr. Wiadomo że przy V6 trzeba na to uważać, żeby sobie siary nie zrobić.
    Ostatnio przejechałem ponad 100 km od momentu kiedy zaczęła się lampka zapalać. Dojechałem do miejsca docelowego i auto wcale się nie dławiło, przyśpieszenie również było normalne. Ogólnie to dobrze, ale wkurza człowieka ta nachalnie zapalająca się żółta żarówka.
    Poza tym wszystko zależy czy stoimy na górce, czy bokiem, czy mocniej bierzemy zakręt. Bardzo łatwo wskazóweczkę wybić z jej właściwego miejsca, ale wraca ona bardzo długo.
    Zawsze mam zagrychę czy dojadę czy nie

ViP Romeo Avatar peteja_43
    Mieszka w
    Ruda Śląska
    Auto
    AR 166 2.4JTD 2001r.

Domyślnie

Cytat Napisał Bedboys
    Cytat Napisał peteja_43
    No to ty wiesz jak jezdzic z swoją bellą bos ją już wypróbowal ja jeszcze się nie odwazyłem czytałem na jakims forum ze moze sie pompa paliwa zatrzeć jak braknie paliwa nie wiem czy to prawda
    I lepiej tego nie próbuj tego w benzynowym silniku to jeszcze pół biedy jak zabraknie, zalejesz paliwa i jak pompa nie zdechła to jedziesz dalej. W dieslu ( a widzę że masz jtd) jest gorzej nie dość że uszkodzić się mogą 2 pompy i wtryski ( wszystko to jest smarowane paliwem) to jeszcze zapowietrza się układ i bardzo ciężko potem odpalić.
    DZięki za porady Bedboys niemam zamiaru doprowadzic autka do takiego stanu ze braknie mi ropy Pozdrawiam <hello>