Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Temat: Błąd p2002

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Maikel
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    ALFA ROMEO 159, ASTRA II

Domyślnie

mam właśnie tak samo jak opisuje te tematy na temat egra czytałem jak i również na temat kolektora ssącego : jak wymieniałem rozrząd do wyczyściłem kolektor listwę i do sedna egr tak częściowo bałem się zalewać go jakimś zmywaczem żeby czegoś nie pogorszyć ale nadal czuję takie objawy jak opisujesz brak dołu 2 tyś obr. i strzał turbiny i wbija w fotel ( czy oprócz tych objawów możne jeszcze inaczej sprawdzić czy egr jest do wymiany i jeśli możesz napisać ile cię kosztował regenerowany egr czy może swój regenerowałeś jeśli tak to za ile.....)

Użytkownik Maniak resoraków Avatar radzik2908
    Mieszka w
    Siemiatycze, Podlaskie
    Auto
    159

Domyślnie

Wymontowałem Egr, po odkręceniu aluminiowej części sprawdziłem, czy metalowy trzpień cewki czy się rusza, niestety zapieczony. Wcisnąłem na siłę złożyłem, dodatkowo między Egr a silnik włożyłem zaślepkę wyciętą blachy(musi być gruba 1mm wystarczy). Jazda próbna, nie to auto! Alfę kupiłem u Tomka, przesłał mi zregenerowany Egr za ...(nie wiem czy mogę powiedzieć, skontaktuj się z nim), po wymianie odesłałem swój Egr.
    Ps. jeździłem z Fes-em podpiętym i pokazywał otwarcie i zamknięcie zaworu Egr (czyli wszystko ok) a jednak był uszkodzony.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Maikel
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    ALFA ROMEO 159, ASTRA II

Domyślnie

zrobię tak jak piszesz spróbuję się skontaktować z Tomkiem mam do niego nie daleko może on będzie umiał stwierdzić czy to właśnie Egr ...z góry dzięki za pomoc .....bardzo się przydała.....

Użytkownik Maniak resoraków Avatar radzik2908
    Mieszka w
    Siemiatycze, Podlaskie
    Auto
    159

Domyślnie

Cieszę się, że mogłem pomóc, nie chcę Cię załamywać, ale gdyby Egr okazał się ok. to pozostaje zmienna geometria turbo.
    Tomek na pewno Ci pomoże.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar przemoo2701
    Mieszka w
    ostrzeszów
    Auto
    147 jtd 2008r.

Domyślnie błąd p 2002

witam, zaświeciła mi sie kontrolka żółta od silnika, pojechałem do mechanika i skasował mi kod błędu p2002 jednak nie wiedział od czego to jest i nic poza tym nie zrobil,wie ktos moze co znaczy ten kod i gdzie moge szukac usterki??? AR 147 1,9 jtd 2008r.

Użytkownik Świeżak Avatar juro8191
    Mieszka w
    Wodzisław śląski
    Auto
    Alfa 159 1.9 150 ps

Domyślnie

Odkopię trochę ten temat mam też błąd p2002 ostatnio skasowany auto odzyskało moc 2 dni trasa i znowu błąd powrócił ;/

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    Alfa 159 1.9 8v jtdm

Domyślnie

Witam. Jak w temacie, app Torque pokazuje błąd p2002 a FES p1206. Od jakiegoś czasu mam takie same objawy silnikowe jak wyżej, świeci chec engine 3 tyś obrotów i wielki muł. Ostatnio zrobiłem trasę 800km i regeneracja się nie załącza. Na FES regeneracja wymuszona nie idzie, zle warunki do przeprowadzenia testu. wszystkie warunki spełnione, temp chlodziwa itp. Kilkukrotnie probowalem i zawsze efekt ten sam, zle warunki do.... Dodam jeszcze że przed wymuszonym wypalaniem jest krótki test który mówi jasno o zatkaniu dpf i do konieczności regeneracji. Zauważyłem jeszcze że pod maską miedzy silnikiem A sciana grodziowa, niedaleko zbiorniczka od płynu hamulcowego coś syczy, wcześniej tego nie było.
    Pomożecie?