no ok tabliczka, naklejka ale na tylnej klapie po lewej stronie a nie w drzwiach![]()
no ok tabliczka, naklejka ale na tylnej klapie po lewej stronie a nie w drzwiach![]()
http://www.uniquecarsandparts.com.au...alfa_romeo.htm
tu jest jeszcze fajna tabelka
ANGELS & AIRWAVES ... AND ALFA
drift-r dlaczego pudło z kredkami? Kolory tak na oko przypominają moją alfę więc myślałem że to te, nie ma innych "podobnych kolorów" na allegro.
mozecie mi napisac czy warto kupowac taka kredke? z czego ona sie sklada? to jest cos w rodzaju zaprawki + lakier bezbarwny?
ja bym odradzał kredki, kupiłem kiedyś sonaxa, pomazałem tym niewielką ryskę, i powiem tak krycie na lakierze marne i pierwsza lepsza myjnia ręczna zaraz to wypłucze
univega to co radzisz na takie małe odpryski dosłownie wielkości kropeczek 1mm, wolę po każdej myjni maznąć kredką niż malować całą maskęjednak czekam na odp drift-r dlaczego pudło z kredkami czy chodzi o kolor czy o firmę itp
Oprócz kredek są także pasty w odpowiednich kolorach do usuwania rys i odprysków. Odpryski 1mm swobodnie zakryje.
Nakładasz troszkę pasty na miękką szmatkę i polerujesz kolistymi ruchami - ryski i odpryski znikną.
Ok a wiesz gdzie można dostać pasty w tym "dziwnym" kolorze ?
no chyba że kropka 1mm, to wtedy tak
Jeśli chodzi o te pasty to nie ma odcieni danego koloru. Do niebieskiego samochodu (nieważne jaki odcień) kupujesz po prostu niebieską pastę. Wypolerujesz i ryska znika. Stosowałem to kiedyś na samochodzie znajomej. Miała czerwony lakier. Kupiłem czerwoną pastę (kolor w tubce diametralnie różnił się od koloru lakieru) i lekko wypolerowałem. Nie wiem na jakiej to zasadzie działa ale rysa zniknęła. Jest taka przewaga nad kredką, że kredka się zmyje a efekt po paście jest trwały.
Pasty można kupić np. w Norauto