Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Temat: Alfa 146 1.4 16v 2001rok

koksik22
    Gość

Domyślnie

juz wycielem. i zamierzam wspawac rure ^^ silnik zdrowy

Masaq
    Gość

Domyślnie

według mnie to najlepsza opcja biorą pod uwagę wiek auta, koszt nowego katalizatora i pewnie pseudo strumienice za 40 zł z allegro jaką byś pewnie wstawił ;]

tylko uważaj na przeglądzie - możesz mieć problem jak diagnosta będzie upierdliwy

a po czym niby wnioskujesz że zdrowy ? - tutaj odnoszę się do gumek/uszczelniaczy zaworowych jak nie były wymieniane nigdy, a zakładam że nie to może dymić - przekonasz się na dniach ;]
    Ostatnio edytowane przez Masaq ; 27-02-2012 o 22:40

koksik22
    Gość

Domyślnie

strumiennicy bym nie wstawial jak cos to wystukany katalizator tzn pusty w srodku. ale sprzedalem go za 240 zl wiec wspawam rurke przeglady kolega mi zalatwia po 50zl a przy jakim przebiegu powinny byc wymieniane? zdrowy po tym ma moc jak na taki maly silniczek i daje duzo frajdy ale to nie to co tyl naped ktory kocham ^^

Masaq
    Gość

Domyślnie

wystukany katalizator to akurat najgorsza opcja jaka mógłbyś wybrać ;]

niema reguły dotyczącej przebiegu, ale sprawdza się to organoleptycznie ;p jeśli są twarde idą out i muszą być nowe, koszt jakiś śmieszny jest

osobiście jak robię głowicę a samochód ma w granicach 200 tys to wymieniam tak dla spokoju, jak wiem że nikt wcześniej nie dłubał

co do napędu ojciec ma bmw, które czasem użytkuje i fakt tylny napęd dużo uczy no i bawi też jak jest czym depnąć ;]

koksik22
    Gość

Domyślnie

dlatego kolega wspawa mi rure do glowicy to ja bym sie nei umial dobrac. a aktualnie moja alfa nie odpala i niechce sie z komputerem podlaczyc. poczekam na klucz do swiec od kumpla i zobacze swiece ale jak to nie to to ja juz nie wiem. bede musial oddac do mechanika..