juz wycielem. i zamierzam wspawac rure ^^ silnik zdrowy
juz wycielem. i zamierzam wspawac rure ^^ silnik zdrowy
według mnie to najlepsza opcja biorą pod uwagę wiek auta, koszt nowego katalizatora i pewnie pseudo strumienice za 40 zł z allegro jaką byś pewnie wstawił ;]
tylko uważaj na przeglądzie - możesz mieć problem jak diagnosta będzie upierdliwy
a po czym niby wnioskujesz że zdrowy ? - tutaj odnoszę się do gumek/uszczelniaczy zaworowych jak nie były wymieniane nigdy, a zakładam że nie to może dymić - przekonasz się na dniach ;]
Ostatnio edytowane przez Masaq ; 27-02-2012 o 22:40
strumiennicy bym nie wstawial jak cos to wystukany katalizator tzn pusty w srodku. ale sprzedalem go za 240 zl wiec wspawam rurkeprzeglady kolega mi zalatwia po 50zl
a przy jakim przebiegu powinny byc wymieniane? zdrowy po tym ma moc jak na taki maly silniczek i daje duzo frajdy ale to nie to co tyl naped ktory kocham ^^
wystukany katalizator to akurat najgorsza opcja jaka mógłbyś wybrać ;]
niema reguły dotyczącej przebiegu, ale sprawdza się to organoleptycznie ;p jeśli są twarde idą out i muszą być nowe, koszt jakiś śmieszny jest
osobiście jak robię głowicę a samochód ma w granicach 200 tys to wymieniam tak dla spokoju, jak wiem że nikt wcześniej nie dłubał
co do napędu ojciec ma bmw, które czasem użytkuje i fakt tylny napęd dużo uczy no i bawi też jak jest czym depnąć ;]
dlatego kolega wspawa mi ruredo glowicy to ja bym sie nei umial dobrac. a aktualnie moja alfa nie odpala i niechce sie z komputerem podlaczyc. poczekam na klucz do swiec od kumpla i zobacze swiece ale jak to nie to to ja juz nie wiem. bede musial oddac do mechanika..