Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 21

Temat: Opinie odnośnie Alfy GT - Pruszków

Użytkownik Pasjonat
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    BMW E61 545i żony, E61 530xD do orania pola :)

Domyślnie

Cytat Napisał rosek11 Zobacz post
    Hmmm ... i co tu robić. Boję się tylko że przy późniejszej sprzedaży będzie kogoś odstraszać powtórne lakierowanie.

Pomyśl teraz tak, ile pojeździsz tym autem, ile za niego będziesz w stanie wziąć po tym czasie przy odsprzedaży, ile musiałbyś dołożyć do niby igiełki nie przelakierowanej względem tego egzemplarza - pamiętaj AR szybko traci na wartości, czasem lepiej kupić dobre mechanicznie auto ale przelakierowane/po małej kolizji ale za to tanie niż szukać na siłę igły za grubą kasę której potem i tak nie odzyskasz.
    10.2008-16.11.2012r. 156 3,0 V6 24V Q2 278KM@312Nm - pozostały piękne wspomnienia

Porting głowic, budowa silników do motorsportu, budowa układów wydechowych, kolektorów ssących ITB, indywidualnych części do motorsportu

Zapraszam => https://www.facebook.com/Ku%C5%9Bmie...37265/?fref=ts

Użytkownik Znawca Avatar Zmianowy
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Kodiaq 23' L&K

Domyślnie

mam jeszcze pytanie, oglądając wspomnianą GT z Kielc zadziwiła mnie kontrolka poduchy, mianowicie gasła ona jednocześnie z ABS i chyba ładowaniem. Nie pamiętam czy w wcześniejszych Alfach które miałem też tak gasła czy też poducha ładowała się dłużej niż ABS. Obecnie mam passata i tutaj poducha około 2-3 sekundy dłużej świeci niż np ABS.
    Dodam że napinacze pasów sprawne i pasy nie wymieniane.
    http://tylik.motogrono.pl/sprawdz-airbag-cz-i/
    Podpunkt 3.Gimnazjum

Użytkownik Znawca Avatar szkodnik
    Mieszka w
    Radom,okolice
    Auto
    była 156:)jest GT Q2

Domyślnie

Koledzy na początek chciałbym się z Wami serdecznie przywitać.
    Teraz do sedna, zainteresowałem się AR GT, byłem w weekend oglądać jedną w okolicach Kielc, ale po bardzo krótkich oględzinach zrezygnowałem z zakupu. Oglądając oferty na allegro wpadła mi w oko ta oferta:
    http://otomoto.pl/alfa-romeo-gt-1-9-...C22832034.html

z wstępnej rozmowy wynika że auto kupione 3 lata temu z superalfa, obecnie całe polakierowane z uwagi na rysy i zadrapania. Sprzedający twierdzi że napewno bezwypadkowe.
    Jak oceniacie ten samochód, warto się zainteresować.
    kolego ta koło kielc to niebieska czy czarna???

---------- Post added at 23:29 ---------- Previous post was at 23:22 ----------

Alfa po bardzo dokładnych oględzinach...... Seba Dziękuję bardzo.
    I tak: lakier na całym aucie około 200 mikronów,szyby w oryginale, na tylnych błotnikach w okolicach napisu Bartone grubość około 600. Mechanicznie według relacji bardzo dobrze. Skóry ładne, ślady zużycia na przyciskach kiery oraz klimatrona. Cena 25 tyś myślę że jeszcze na koszty wyjazdu do opuszczenia.
    Hmmm ... i co tu robić. Boję się tylko że przy późniejszej sprzedaży będzie kogoś odstraszać powtórne lakierowanie.
    i z 29 na 25 opuscił?

seba185
    Gość

Domyślnie

i z 29 na 25 opuscił?
    tak, bo potrzebuje pilnie kasy...

rosek11
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał szkodnik Zobacz post
    kolego ta koło kielc to niebieska czy czarna???

---------- Post added at 23:29 ---------- Previous post was at 23:22 ----------

i z 29 na 25 opuscił?
    ta z Kielc to niebieska

Użytkownik Znawca Avatar szkodnik
    Mieszka w
    Radom,okolice
    Auto
    była 156:)jest GT Q2

Domyślnie

a co było nietak z tą niebieską????i o cennie gadałes,bo mnie ta niebieska ciekawiła,jak i ta z pruszkowa tyle ,obie na fotkach ciekawie wyglondają)mój kolega np malował całą alfe156 bo miał gdzieniegdzie małe ryski)ogólnie mozna niebyło malowac ale idealną chciał miec)ja kupiłem w orginale itak ,nienacieszyłem sie to pies zderzak rozwalił ,kamienie obstukały nisko błotniki i juz malowaneaaa..)jak mechanicznie dobra ta czarna to bym proponował brac)kupisz niemalowaną i np ktos cie puknie i tyle po orginalnym lakierku)

rosek11
    Gość

Domyślnie

z niebieską, to tak jak pisałem w postach wyżej poducha gasła razem z ABS, ( napinacze w pasach ok), fotel kierowcy na siedzisku podarty, uszczelka szyby zmalowana, prawa lampa bardzo zaparowana, ślady malowania do taśmy, ogólnie auto to nie miało smaku.... wiem że auta te nie są nowe i mają mieć prawo ślady użytkowania,ale każdy z nas chce kupić jak najlepsze auto.

seba185
    Gość

Domyślnie

rosek11 jak tam poszykiwania auta?? Wlasnie dostalem wiadomosc od forumowicza,ze kupil ta z Pruszkowa i jest zadowolony z autka.;-)

rosek11
    Gość

Domyślnie

Seba, mają się w miejscu. W pracy mam młyn i nie ma szans z wolnym, także nie ma kiedy gdziekolwiek się ruszyć. Qzwa dzisiaj mam tylko wolne a jutro dalej praca. To fajnie że kupił klubowicz. Aaa Seba dotarło to co Ci przesłałem?

seba185
    Gość

Domyślnie

Aaa Seba dotarło to co Ci przesłałem?
    Tak, dziękuje